1.8.2011

Punasotka

Oheiset kuvat punasotkista on kuvattu toukokuun alkupuolella Espoon Suomenojalla. Tuolloin koiraat (kahdessa ylimmässä kuvassa) uiskentelivat ahkerasti naaraiden (alin kuva) perässä...








2 kommenttia:

  1. Jos kuviesi punasotkapoikia vertaa punasotkatyttöön, huomaa että yksivärisestä puvustaan huolimatta tyttö on viehättävämpi. Poikien punaiset silmät ja paksu niska häviävät punasotkatytön tummille silmille ja sirolle olemukselle. Eikös vaan? : ) Muuten, nämä taitavat olla enempi merenrantojen asukkaita? Ei ole mökkijärvellä näkynyt tällaisia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

    Niin, jotain viehättävää ja kiinnostavaa tuossa punasotkatytössä on, ei kai se punasotkapoika muuten tarkasti ja sitkeästi perässä uisi? :)
    Molemmissa on kauniita piirteitä, niitä on usein hauska katsoa kuvista lähemmin...

    Tosiaan, nämä punasotkat taitavat viihtyä pääasiasa merenrantojen läheisyydessä. Tuo Suomenojan allas, josa nämä kuvat on otettu, on voimalaitoksen lauhdevesiallas, josta on aikojen saatossa muotoutunut rehevä ja ruovikkoinen kosteikko, joka on suosittu lintujen levähdys- ja pesintäpaikka. Tuo Suomenojan allas on käsittäkseni vanha merenlahti joka on aikanaan lähes kuroutunut itsetään umpeen ja hiukan ihmisen avustamana siitä muotoutui allas, jolla kylläkin on vielä pieni yhteys mereen, käsittääkseni. Mutta joka tapauksessa ollaan ihan merenrannan läheisyydessä...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!