29.8.2011

Tikli

Olin viime perjantaina, melko pitkän tauon jälkeen, jälleen pienellä linturetkellä. Seurakseni sain vielä hieman pidemmän tauon jälkeen Tikan, jonka idea retki alunperin olikin. Retkipäiväksi sattui vielä melko miellyttävän lämmin syyspäivä, joten senkin puolesta retki oli mitä mainioin. Kävimme ensin tarkistamassa, josko Kaisaniemen kasvitieteellisessä olisi jo muutolle valmistautuvia lintuja. Mitään erikoisuuksia emme siellä tällä kertaa havainneet. Retken pääkohteeksi voitaneen mainita Viikki, jonne siirryimme Kaisaniemen jälkeen. Viikissä olikin selvästi vilkkaampaa linnuston puolesta, pelloilla oli satoja valkoposkihanhia ja muitakin lintuja. Retken "pääpalkinto" tuli kuitenkin jo ennen kuin pääsimme peltoteitä juurikaan pitemmälle. Nimittäin aivan aluksi havaitsimme ryhmän melko erikoisen näköisiä lintuja tien vierustan takiaisissa - tiklejä! Ensi havainto ja samaten ensimmäiset kuvat minulle ko. linnusta. Näillä kuvien linnuilla ei ole tikleille tyypillistä punaista "naamaria", joten ne ovat nuoriso mallia tikleistä :)

Kaiken kaikkiaan retki oli mukava ja viihdyttävä hyvässä seurassa. Tuli kuin huomaamatta käveltyä varsin pitkä lenkki. Ei ollenkaan huono asia :)
9 kommenttia:

 1. Pitipä oikein käydä katsomassa muualta, millainen tiklin "aikuismalli" on. Aika värikäs punaisine kulmineen ja kaulan aluksineen. Samaa aikuiseen verrattuna näissä nuorissa linnuissa on tuo siiven väritys.
  Varmaan tämäkin lintu käy lintulaudoilla talvisin, mutta en muista koskaan sitä nähneeni.
  Tarkkasilmäinen saa olla, että pikkulinnut puiden oksilta, korsilta ja muilta istumapaikoilta huomaa. Kameran kanssa kulkevilla taitaa sellaiset olla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Olen kyllä ollut tietoinen tämän tiklin olemassa olosta, mutta en ole sitä aiemmin itse nähnyt livenä. Se ei ole ilmeisesti mitenkään harvinainen, mutta ei kylläkään mikään yleinen vakiovieras lintulaudoilla myöskään.

  Siinä olet oikeassa, että tarkkasilmäinen saa olla kun näitä, ja monia muitakin, lintuja koittaa havainnoida. Siivet ovat näillä tiklinuorilla samanlaiset kuin aikuislla, mutta toivon toki joskus näkeväni myös "täysivärisen" aikuisen tiklin :)

  VastaaPoista
 3. PS. Deiliah, näin komenttisi tuolla toisalla, koskien minun nimimerkillä kirjoittamista. Vastasin sinulle tuonne toisalle, nimimerkilläni, mutta kuten arvata saattaa viestini poistettiin Iineksen toimesta. Ei kannata aina niellä kaikkea mitä Iines sanoo. Hän puhuu yhtä mutta tosiasiat ovat toisenlaisia. Hänen "Voisi nykyään, jos tahtoisi" -kommenttinsa on irvokas vale.

  VastaaPoista
 4. Jape, ikävää, että teillä on sukset ristissä toistenne kanssa. Soisin, että niin ei olisi. Kirjoittelet kiinnostavasti ja tiedät paljon maailman menosta, mutta välillä asioita voisi sanoa toisinkin vaikka kuinka kismittäisi, pehmeämmin, etenkin kun vierailee toisen blogissa. Eihän me kukaan olla täydellisiä. Jokaisella on pahat päivänsä. Uskon, että olet tervetullut sinne toisaalle, kunhan rauha säilyy.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, Delilah, mutta mistä tiedät miten minä asioita sanon, kun viestini poistetaan? Miltä pohjalta arvoit, että "minun pitäisi sanoa pehmeämmin"?

  Kenen tässä rauha pitää säilyttää? Minunko, kun eräät Iineksen suojatit saavat vapaasti kirjoittaa herjojaan?

  Iines ei paljoa maailman menosta tiedä, vaikka itse niin luulee. Hänen melko suppea kokemuspiirinsä ja tietämättömyytensä näkyy kommenteistaan ja kirjoituksistaan.

  Toistan vain, että Iines esittää enkeliä, mutta esittää vain suoranaisia valeita, kuten nyt juuri tuon "Voisi nykyään, jos tahtoisi". Kun esitin nimimerkilläni kommentin, niin viesti poistettiin. Toistin viestini muutaman kerran, varmistuakseni, että kyse ei ollut sattumasta. Toistan edelleen, että älä aina niele kaikkea mitä Iines sanoo. Rauhan säilyminen ei minusta ole kiinni, vaan ihan muista. Mielivaltaan en kuitenkaan alistu, se on varma. Mieluummin olen kirjoitttelematta, kuten varmaan olet huomannutkin, että en toviin ole mitään kirjoittanut mihinkään, siis tännekkään.

  Eipä tässä muuta tällä erää.

  VastaaPoista
 6. Luin viimeisen kommenttisi täällä. Kuten toisaalla sanoin, ei kuulu minulle arvostella ketään. Saanen kuitenkin vielä vastata. Jos hakemalla hakee epäoikeudenmukaisuutta, aina sitä myös löytää. Rauhan säilyminen on mielestäni meistä jokaisesta kiinni ja se, joka säilyttää malttinsa, on aina "voitolla". Jos mahdollista, kannattaa ummistaa silmänsä ärsyttäviltä huomautuksilta. Sehän kuitenkin on tärkeintä, mitä itse itsestään ajattelee. Hyvä konsti on olla hiljaa sensijaan, että lähtisi riitelemään, kuten sanot tehneesi. On selvää, että "kaikki ei tykkää kaikista" ja isoon porukkaan mahtuu meitä moneksi.

  Toivon, että jatkat kirjoittamista ja lintu- ja luontoaiheisten valokuviesi esiintuomista täällä. Tämä blogi on ollut meille monelle mukava vierilukohde. On kuin olisi ollut itse retkellä mukana.

  VastaaPoista
 7. Delilah: "Luin viimeisen kommenttisi täällä."

  Ei täällä ole ollut sitä (niitä) kommenttia (kommentteja) esillä, jotka Iines poisti. Onhan ne minulla tallella, muistaakseni, ja voisin ehkä niistä kuvakaappauksen ottaa tarvittaessa ja laittaa esiin.

  Delilah: "Jos hakemalla hakee epäoikeudenmukaisuutta, aina sitä myös löytää."

  Ei sitä tässä nyt puheena olevassa asiassa mitenkään hakea tarvitse. Sitä vain ON ja johtuu erään ihmisen ja hänen muutaman hännystelijän kyvyttömyydestä suvaita kommenttejani.

  Delilah: "Rauhan säilyminen on mielestäni meistä jokaisesta kiinni ja se, joka säilyttää malttinsa, on aina "voitolla"."

  Ihanne, joka ei toteudu kovinkaan usein. Jos tätä saa tulkita, niin Iineksellä ei ole malttia. Ihan puhdas mielipiteeni vain.

  Delilah: "Jos mahdollista, kannattaa ummistaa silmänsä ärsyttäviltä huomautuksilta."

  Jälleen ihanne, jossa itsellensä pitäisi antaa periksi. Toisille sallitaan kirjoitukset ja kirjoittamisen vapaus omaan tyyliin, joka itseltä kielletään. Miten moiselta voisi ummistaa silmänsä?

  Delilah: "Hyvä konsti on olla hiljaa sensijaan, että lähtisi riitelemään, kuten sanot tehneesi."

  Hiljaa olo on sama kuin jäävää itseltään puhe ja mielipiteen muodostusoikeuden sekä niiden esittämisen.

  Delilah: "Toivon, että jatkat kirjoittamista ja lintu- ja luontoaiheisten valokuviesi esiintuomista täällä"

  Katson mihin motivaatio ja innostus riittää ja koitan sitten toimia sen mukaan. Kiitän sinua, Delilah, jo tässä vaiheessa mielipiteistäsi ja kommenteistasi. Niitä on ollut mukava saada ja lukea.

  VastaaPoista
 8. Jape, vaikka pitäisitkin "lomaa" luontokuviesi esillepanossa tänne, muista vanha sananlasku: jaettu ilo on kaksinkertainen.

  Mielipiteemme joistain asioista ovat erilaisia varmaan senkin vuoksi, että Sinä edustat nuorta polvea, minä vanhempaa. Tuntuu, että nuoret pitävät ns. oikeuksistaan kiinni hanakammin kuin edellinen sukupolvi. Ehkä nykyinen kilpailuyhteiskunta on kasvattanut nuoret sellaisiksi. Elämä on opettanut itselleni sen, että mitä enemmän miettii kokemiaan vääryyksiä, sitä suuremmiksi ne kasvavat. Itseni vuoksi - en vastapuolen - yritän jättää harmit mielestä, jos niitä sattuu vastaan tulemaan. Jos se onnistuu, olo on kevyempi.
  Valokuvaamisen iloa Sinulle edelleen.

  VastaaPoista
 9. Delilah,

  Ei minulla ole koskaan ollut ongelmia sinun mielipiteittesi kanssa. Sinulla on omat mielipiteet ja saat niitä tuoda esiin. Miten muuten tiedän miten sinä ja muut ajattelette asioista?

  Se mikä tässä on ongelma, on se, että minulle ei sallita mielipiteen muodostus ja ilmaisuoikeutta samoin kuin muille, tiedät kyllä missä. Näetkö tässä mitään ristiriitaa? Minä näen. Voi olla että sinä et näe, mutta ei se mitään.
  Se, onko nuorempaa tai vanhempaa sukupolvea, ei saisi vaikuttaa keskustelun standardeihin ja siihen miten ihmisiä kohdellaan. Vai onko meillä olemassa kaksoisstandardit? Ilmeisesti sitten on.


  Valokuvaamista jatkan varmasti, siitä ei kannata huolestua. Valokuvaaminen antaa enemmään kuin muutaman sanan vaihto jossain tyhjässä ja ontossa, samoja polkuja pyörivässä keskustelussa, jossa ne samat ja harvat aktiivit jauhaa uudelleen ja uudelleen samoja klisheitä ja osa "keskustelijoista" on kuin lasten leikkikoulussa, vaikka lienevät jo selvästi yli 4kymppisiä. Osalla taas on aina omat jutut, jotka on aidanseipäitä ja vähämielisen mölinältä kuulostavaa, isoilla kirjaimilla kirjoitettua, sana"taidetta", "huumoria", joka ei naurata kuin korkeintaan tuota sanamaagikkoa itseään.

  Minulla on tässä viime aikoina ollut paljon "tapahtumia" täällä ruudun toisella puolen, ja ryhdyn jatkamaan niiden mukanaan tuomien yhteyksien ylläpitoa ja viestintää. Mitä tulee kuvien julkaisuun täällä, niin katson miten sen asian kanssa etenen, jos etenen...

  Hyvää syksyn jatkoa sinulle Delilah.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!