8.8.2011

Perhosia

Perhosten havainnointi on jäänyt minulta tänä vuonna vähiin. Tuntuu ihan siltä, että niitä ei kovinkaan paljoa olisi ollutkaan...
Vasta nyt elokuun alkupuolella olen perhosia nähnyt hiukan ja saanut tämän vuoden enimmäiset kuvat. Oheiset perhoset ovat varsin tavanomaisia, mutta viimeinen perhonen on ainakin itselleni "harvinaisuus". En ole sitä kovinkaan montaa kertaa nähnyt ja nyt ottamani kuvat taitavat olla ensimmäisni tuosta perhoslajista.


 Kaksi edellistä kuvaa: Neitoperhonen

 Nokkosperhonen

 Herukkaperhonen

 Suruvaippa

  PS. Tämä taisi olla 400. postaukseni tähän blogiin :)

4 kommenttia:

  1. On tarkkoja ja hyvia kuvia perhosista, ei tuo niin helppoa ole kuin mitä kuvista luulisi.

    Ps. jostain syystä ei anna kommentoida tililtäni, joten siksi anonyymisti.

    T. Obturatus

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista JP :)

    Perhosten kuvaus ei tosiaan ole aina niin helppoa kuin luulisi. Näitäkin kuvia otettaessa tuuli puuskittain, jolloin kukat, joissa perhoset olivat, heiluivat ajoittain aikalailla.

    kuvat on yllättävän hyviä, vaikka itse sanonkin. ne on otettu Tamron 18-250mm -yleislinssilläni. En voi kuitenkaan olla ajattelematta millaista jälkeä oikealla kiinteäpolttovälisellä makrolinssillä saisi aikaiseksi. Toivottaavasti saan joskus vielä sellaisen hankittua.

    Oletko koittanut, JP, ensin kirjautua Blogger-tilillesi ja sitten kun olet jo kirjautuneena, tulla tänne kommentoimaan? Itse olen eräissä blogeissa huomannut, että tuolla tavalla voi onnistua kommentoimaan rekisteröityneenä, jos se ei muuten onnistu. Joskus kun kommentoinnin yhteydessä koittaa kirjautua, niin voi tulla joku ongelma, kommentti häviää, eikä tule edes kirjautuneeksi.

    VastaaPoista
  3. Jännä, kun neitoperhosen siipien alapuoli on ihan erivärinen kuin yläpuoli. Niin taitaa olla muillakin perhosilla. Minkähän tähden luonto on säästellyt väreissä? Suruvaippa on jostain syystä eksynyt mökkilaiturimme vaiheille nyt loppukesällä. Siellä se on liihotellut viime viikkoina. Onhan se komea perhonen, nimi vain on niin alakuloinen.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Delilah :)

    Tosiaan, taitaa olla niin kuin sinäkin toteat: perhosten siipien alapuoli on yleensä erilainen, värittömämpi, kuin yläpuoli. Jokin merkitys tuolla varmasti on, niin kuin luonnon asioilla yleensä tapana on. En vain itse taida tuota syytä tähän hätään keksiä...

    Suruvaipan näin itsekin vasta nyt loppukesästä ja harvinanen näky se on minulle muutenkin ollut. Suruvaippa on mielestäni näyttävä perhonen. En tiedä miksi se noin alakuloisen nimen on saanut. Ei oikein sovi sille.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!