24.7.2011

Pikkulepinkäinen

Tämä kuva pikkulepinkäisestä on otettu vajaa kuukausi sitten Vanhankaupunginlahdella Helsingissä. Olin matkalla pitkospuita pitkin Lammassaareen, kun hieman ennen saarta olevassa lehdossa huomasin tämän linnun liikehtivän pusikosta toiseen. Harmillisesti oli useimmiten oksia pahasti edessä, enkä montaa kuvaa tästä pikkulepinkäisestä nyt tällä kertaa saanutkaan. Siksi tähän postaukseen tulee vain yksi. Sain kait 3 kelvollista kuvaa, mutta ne olivat niin samanlaisia, että laitan nyt vain tämän yhden kuvan esiin.
En tiedä olisiko tuolla pikkulepinkäisellä muuten jotain ruokaa nokassaan...? :)

2 kommenttia:

 1. Pikkulepinkäinen on tainnut juuri ruokailla mahansa täyteen ja on hiukan uneliaan näköinen. Suukin on unohtunut pyyhkiämättä. Kun tämä kerran on pikkulepinkäinen on ilmeisesti olemassa myös isolepinkäinen?

  VastaaPoista
 2. Kiitos hauskasta kommentistasi Delilah :)

  Todellakin, on olemassa myös isolepinkäinen ja se on nimensä mukaisesti selvästi isompi kuin pikkulepinkänen. Myös nokassa ja muissa ulkoisissa piirteissä on hiukan eroja.

  Euroopassa lepinkäisiä on kait yhteensä yhdeksää sorttia, mutta suomessa esiintyy ilmeisesti vain kaksi; pikku- ja isolepinkäinen.

  En ole muistaakseni onnistunut isolepinkäistä kuvaamaan.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!