23.8.2010

Elokorento

Muissa blogeissa onkin jo postailtu korentokuvia ahkerasti, joten laitanpa minäkin muutaman kuvan. Oheisten kuvien akrobaatin kohtasin eräällä heinäkuun lopun retkellä. Tuli kiitollisesti poseeraamaan eräällä lintutornilla. Lintuja ei näkynyt, mutta korentoja oli muutama. Ei tullut ihan hukka reissu :)

En ole varma onko kyseessä punasyyskorento, mutta lähden siitä olettamuksesta. Saa korjata jos olen väärässä.

Lisäys 24.8.2010: Olin väärässä, kyse on elokorennosta.





Voi olla, että tässä syksyn mittaan tulee vielä jokunen muu korentokuva postattavaksi.

EDIT: Otsikko ja tekstin maininnat korjattu punasyyskorennosta -> elokorennoksi.


10 kommenttia:

  1. no onpa hauska tyyppi - mitähän se siinä yrittää? :) hyvä makro taas, käsikarvat ja kaikki erottuu hyvin. taivaasta näkee että ilma oli jälleen hieno, siinäpä edellytykset tuollaisiinkin kuviin. olisipa syksy tänä vuonna armelias. :/

    en osaa lajista sanoa juuta enkä jaata, uskon kumminkin että olet jo kehittynyt lajintuntija tämän luontoharrastelun myötä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista tikka! :)

    Jaa-a, en tiedä mitä yrittää, mutta kiva että se tuli paikalle. Pidin aiemmin näkemääni hieman poikkeavana, että korento noin nosteli peräänsä :)
    Nämä kuvat on otettu helteisenä päivänä kaakkoissuomeen itärajan tuntumaan tekemälläni retkellä (2 pv tämän kuvan oton jälkeen sinne tuli se myrsky joka kaatoi paljon metsää jne.). Jossain Parikkalan seudulla ollaan ja eräällä lintutornilla, joka oli kylläkin sen verran etäällä vedestä, että sopi paremmin varmaan muuton seurantaan. Oli vesi toki aika lähellä mutta ei kuvaamisen kannalta. No ei siellä kyllä lintuja näkynytkään, mutta onneksi oli sentään joitakin korentoja :)

    En tidä mikä funktio tuolla naula ja rautalanka systeemillä on mutta sellaisia oli viritetty ketjuksi lintutornin tasanteiden kaiteille kuin myös ramppien kaiteille...

    Niin, toivottavasti ei nyt kovin äkkiä tule vallan kylmää ja sateista syksyä. Keskiviikoksi on kylläkin kerrottu tulevan kylmää ilmaa Jäämereltä...

    Lajista sen verran, ett nyt olen hiukan epävarma tuosta punasyyskorennosta. Korento voisi olla myös elokorento. Hitto, pitäisi hommata se Sami Karjalaisen korentokirja, niin voisi saada vinkkejä tunnistukseen...

    Korentowikissä on kyllä jotain tietoja:

    Punasyyskorento

    Elokorento

    VastaaPoista
  3. Punasyyskorentoa en ole nähnyt, sitähän ei täällä Savon perukoilla edes ole. Elokorentoja sitävastoin on hyvinkin runsaasti ollut nyt loppukesällä liikkeellä. Kyllä tämä mielstäni on elokorento, kuten vähän epäilitkin. Siipien tyvillä on tuota oranssia väriä sen verran paljon. Mutta, mutta... voin ihan hyvin olla väärässäkin. Viisaammat sanokoon lopullisen arvion.

    Hienot, tarkat, ovat kuvasi joka tapauksessa, oli kuvauskohde sitten kuka hyvänsä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista ja avusta Irma. :)

    Kyllä tämä nyt elokorento taitaa olla, katsoin väärään paikkaan, kun piti katsoa siiven TYVISSÄ olevaa keltaista laikkua, joka on elokorennon tuntomerkkejä ja erona muuten saman näköiseen punasyyskorentoon. Katselin näet noita nejää siivissä ulompana olevaa pientä täplää ja hämäännyin siitä. En tajunnut katsoa tuota selvää keltaista laikkua siipien tyvessä.

    Pitää korjata otsikointi jne.

    VastaaPoista
  5. katos vaan, terävä kuva korennosta, parempi kuin minun ottamani.

    lajista ei mitään hajua;)

    Mutta tuo rautalanka/naulavirityksen tarkoitus on estää lintuja pysähtymästä kaiteelle, siis lokkeja/puluja jne. Pikkulinnuthan o vain tyytyväisiä kun on lanka missä istua.

    VastaaPoista
  6. No enpä tiedä, JP, onko nämä nyt parempia, mutta erilaisia. :)

    Tuo, mitä arvelet tuosta naula/rautalanka -virityksestä, pitänee varmasti paikkansa. Niin sen täytyy olla.

    VastaaPoista
  7. Hihii onpas hauska tasapainoilija, selvää sirkussukua! ;)

    VastaaPoista
  8. Heh heh - aivan, Uuvana, hauska tasapainoilija ja poseeraaja tuo on :)

    VastaaPoista
  9. Ihan tuo korento on kuin kiertämässä pulttia auki. Hauska kuva, jossa tapahtuu.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentista Delilah! :)

    Totta, hyvä havainto ja hauska mieleyhtymä sinulla. Ihanhan tuo on tosiaan kuin pulttia vääntämässä :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!