26.3.2010

Tuliveistoksia

Paikallinen lasten- ja nuorten kuvataide- ja käsityökoulu järjesti Kevään tulet -tuliveistotapahtuman. Päätin - pitkästä aikaa ja tuon tapahtuman innoittamana - lähteä ulkoiluttamaan kameraa ja menin paikalle katsomaan mitä siellä on esillä. Seuraavissa kuvissa on osa nuorten veistoksista.Taideteoksilla oli oikein nimetkin, mutta en ottanut niitä ylös. Kiehtova elementti tuo tuli. Se saa erityisenlaista tunnelmaa ja muotoa noihin töihin.

6 kommenttia:

 1. makeita kuvia, tuli oikein riehuu osassa kuvia!! :) etenkin toinen ja tokavika ovat mieleeni. ilmeisesti 2.viim on osa viim kuvan korentoa(?).
  tämä oli ehkä toinen ideoistasi, kun sellaisista aikoinaan mainitsit?

  en tiedä yrititkö saada ihmisiä kuviin vai (epätoivoisesti) pois niistä, mutta noin vähäeleisissä kuvissa kyllä toimii ihmisen siluettikin. (esim toka kuva siis siksikin hyvä.) tulee jotenkin ilotulituskuvat mieleen.. oletko jo miettinyt tuletko ensi syksynä taas tänne sm-kisoja kuvaamaan? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos, tikka! :)

  tikka: "etenkin toinen ja tokavika ovat mieleeni."

  No jopas sattui, samat, jotka minulla on näistä eniten mieleen :)

  tikka: "ilmeisesti 2.viim on osa viim kuvan korentoa(?)."

  Se on Feenix (lintu, joka "uudistuu" tulessa)! ;)
  2.viimeinen kuva on osa tuosta Feenix-linnusta, mutta ei rajaus viimeisestä kuvasta.
  2.viimenen kuva on kuvattu hieman aiemmin (noin 1 minuutti aiemmin, ehdin ottaa noiden kahden kuvan välissä 13 muuta kuvaa :), kovemman tulen vaiheessa. Lisäksi tuo 2 viimeinen kuva on kameralla rajattu/zoomattu tuohon yhteen osaan, eli ei ole kuvan käsittelyssä tarvinnut rajata kovinkaan paljoa.

  tikka: "tämä oli ehkä toinen ideoistasi, kun sellaisista aikoinaan mainitsit?"

  Näin voi sanoa. Toisen idean kuvausmahdollisuus olisi ilmeisesti tänään, mutta en pääse paikalle kun menen varmaan mökille...
  Tätä toista ideaa pitäisi olla vielä mahdollista kuvata toiste, jos nyt ei nyt joku huono tuuri estä sitä sitten.

  tikka: "en tiedä yrititkö saada ihmisiä kuviin vai (epätoivoisesti) pois niistä, mutta noin vähäeleisissä kuvissa kyllä toimii ihmisen siluettikin. (esim toka kuva siis siksikin hyvä.)"

  Nimenomaan yritin saada ihmisiä kuviin, siluetiksi. Haaste oli, että välillä ihmisiä oli liikaa edessä, kun "nuoret taiteilijat" tuppasivat pakkautumaan katselu ja kuvausektorille kaikki kerralla katsomaan töiden palamista. Yritin saada kuvan niin, että siinä olisi vain yksi tai kaksi henkilöä siluettina, jolloin se toimii paremmin. Muuttaman tällaisen kuvan sainkin.
  Minulla oli linssinä mukana vain se Tamron 17-50 mm f/2.8, ja yleisö oli rajattu nauhoilla etäämäksi palavista töistä, joten se rajoitti hiukan kuvaus ja rajaus mahdollisuuksia varsinkin hieman etämmällä oleviin kohteisiin. Eikä siinä oikein voinut vapaasti hakea kuvakulmaa, kun oli muitakin ihmisiä katsomassa, eli ei voinut liikkua kovin vapaasti ettei häirinnyt muita.

  tikka: "oletko jo miettinyt tuletko ensi syksynä taas tänne sm-kisoja kuvaamaan? :)"

  No todennäköisesti tulen, jos ei ole ylivoimaista estettä, sairautta tms. :)
  Se oli kiva kokemus kaikkinensa!

  VastaaPoista
 3. jape: "No jopas sattui, samat, jotka minulla on näistä eniten mieleen"

  kas kas, hyvä maku siis sinullakin..! :D

  "Se on Feenix (lintu, joka "uudistuu" tulessa)!"

  ok, siis peenis-lintu eikä mikään korento! :) how silly of me..

  odotan mikä mahtaa olla se toinen, salaperäinen kuvauskohteesi.

  "välillä ihmisiä oli liikaa edessä (...) Tamron 17-50 mm f/2.8, ja yleisö oli rajattu nauhoilla etäämäksi (...) Eikä siinä oikein voinut vapaasti hakea kuvakulmaa, kun oli muitakin ihmisiä katsomassa"

  tyypillinen haastava tilanne, siis hyvää harjoitusta esim erilaisiin perhejuhliin (vrt edessä pyörivät ihmiset ja rajalliset kuvakulmat). tosin tyypillisessä tilanteessa valaistusta ei ole IHAN noin vähän eikä se ole elävää tulta!

  VastaaPoista
 4. Hyviä kuvia tulesta. Olen käsittänyt että tulen kuvaaminen on hankalaa, puhkipalamisen vuoksi, onko se?

  VastaaPoista
 5. tikka: "ok, siis peenis-lintu eikä mikään korento! :) how silly of me.."

  Höpsö! :D

  tikka: "odotan mikä mahtaa olla se toinen, salaperäinen kuvauskohteesi. "

  No kenties se ei ole mitään jännää, vaan vain tavallaan uusi kuvauskohde "yritelmä" minulle. Kenties siinä voi olla jollain tapaa kyse ihmisten kuvauksesta, joka on minulle aivan uusi ja epäilemättä hankala kohde...

  Olen tässä koittanut ideoida ja kypsytellä muitakin kuvausteemoja, mutta niistä lisää sitten jos ne toteutuu...

  tikka: "tyypillinen haastava tilanne, siis hyvää harjoitusta esim erilaisiin perhejuhliin (vrt edessä pyörivät ihmiset ja rajalliset kuvakulmat). tosin tyypillisessä tilanteessa valaistusta ei ole IHAN noin vähän eikä se ole elävää tulta!"

  Juu, kyllä tuo on ihan hyvää harjoitusta. Varsinkin kun koittaa pitää mielessä millaisia asetuksia kuvauksessa käytti. Pitäisi myös vaihdella asetuksia jonkin verran, jotta näkee sitten kotona koneelta mikä toimii missäkin tilanteessa, ja jotta osaisi vastavissa olosuhteissa sitten "vaistomaisesti" laittaa edes suunnilleen samat "oikeat" asetukset.

  VastaaPoista
 6. JP: "Hyviä kuvia tulesta."

  Kiitos JP! :)

  JP: "Olen käsittänyt että tulen kuvaaminen on hankalaa, puhkipalamisen vuoksi, onko se?"

  No tavallaan kuvaaminen on hankalaa, jos ei muista säätää valotusta oikein. Näitä kuvia on "alivalotettu" noin 1/3 aukon verran RAW muuntimessa. Tämä ei tietenkään pelasta enään puhkipalamiselta, mutta hiukan "palauttaa" huippuvaloja. Parempi olisi ollut alivalottaa hiukan kuvaustilanteessa, niin olisi saanut enemmän pelivaraa säätöihin jälkikäteen. Tätä valotuksen säätöä ei vain aina muista tehdä...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!