7.3.2010

Tilhiä

 
  
  
  

Täällä päin on ollut todella kaunis päivä, joka tuntuu edelleenkin jatkuvan. Kauniin, auringonpaisteisen, ilman innoittamana lähdin ulkoiluttamaan kameraani, autolla tosin pääasiassa :)
Mitään varsinaista suunnitelmaa ei ollut, vaan ajelin "ympäriinsä" samalla miettien, missä voisi mahdollisesti olla lintuja kuvattavaksi. Ehdin jo hiukan tuskastua, kun en oikein naakkoja kummempia missän nähnyt. Sitten keksin lähteä erääseen paikkaan, jossa tiesin olevan marjapensaita ja omenapuita. Siellä voisi olla jotain lintuja...
...ja olihan siellä. Komeita tilhiä omenapuussa. Ilmeisesti puu on jonkinlainen koristeomenapuu, kun omenat niissä edelleen roikkui. No, joka tapauksessa parvi tilhiä oli apajilla, herkuttelemassa puun antimista. Pääsin varsin lähelle  tilhiä ja noin satakunta kuvaa tulin lyhyessä ajassa ottaneeksi näistä. Suurin osa kuvista onnistui hyvin. Välillä vain oksat, jotka aina tuntui olevan tilhen pään edessä, tekivät hiukan kiusaa.

Alin kuva on erityisesti omaan mieleeni.

6 kommenttia:

 1. Kyllä valo saa värit loistamaan. Tilhillä onkin hieno höyhenpuku, kelpaa sitä esitellä. Mutta nuo omput ei kyllä näytä enää mitenkään houkuttelevilta... Mutta kuvat on kauniit.

  VastaaPoista
 2. Totta, Irma, hyvä valo on kyllä olellinen elementti hyviin ja kauniisin kuviin. Värit jne. tulee ihan erilailla esiin. Kuvasin tilhiä syksyllä toisaalla, tukkoisena päivänä, ja kyllä jäi silloin kuvat aika vaisuiksi, juuri valon puutteen takia.

  Tilhi on kaunis lintu värikkäine pukuineen joten sen kuvauksessa soisi olevan aurinkoisen sään...

  Omppuja on tosiaan aika lailla raastettu. Kun katsoo alinta kuvaa isona, niin voi nähdä tilhen nokassa ompunjäänteitä :)
  Luulen että nuo omput eivät olis oikein ihmislle maistuneetkaan, joten ei haitanne, jos tilhet vetelee ne huiviin :)

  Myöhemmin, jos muuta postattavaa ei ole, saatan postata esim. tuonne sivublogiini (linkki sivupalkissa) kuvia, kun tilhet popsii omenaa... :D

  VastaaPoista
 3. Itse pidän enempi toiseksi alimmasta, mutta on kaikki hyviä.

  VastaaPoista
 4. JP,

  Totta, toiseksi alin on myös hyvä. Siinä on vain pari elementtiä, jotka häiritsee kokonaisuutta. Ne ovat kuvassa vasemmalla olevat pari oksaa, jotka ovat hiukan lähempänä kuvaajaa, kuin oksa jolla tilhi istuu. Ne eivät ole sumentuneet kunnolla ja "pistävät" hiukan silmään. Keskustelimme Tikan kanssa tästä toisaalla ja Tikka teki manipulaation, jossa oksat on "siirretty" tilhen istumaosan taakse. Lisäksi siirrettyjä oksia ja koko taustaakin Tikka "sumensi" lisää, jolloin kokonaisuudesta tuli parempi.
  Itse en vielä osaa tuollaista muokakusta tehdä ja kävi ilmi, että PSP X2 on hiukan puuttellinen työkalujensa puolesta tuohon tehtävään, joskin sen saa kyllä tehtyä, uskoisin. Kenties kokeilen harjoitella sitä tässä joku päivä, jos ei ole muuta tekemistä.

  VastaaPoista
 5. tosiaan, minäkin pidin heti sitä tokavikaa kuvaa kompositioltaan ja "jännitteiltään" parhaana. pikku re-tuseerauksella ;) siitä saikin oikein mukavan tilhen muotokuvan!

  VastaaPoista
 6. Toka vika on kyllä hyvä ja retusoinneilla jotka teit se oli vielä parempi :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!