11.3.2010

Koskikara, kolmas otto!

Toivottavasti lukijat eivät hyydy, kun postaan kolmannen setin kuvia tästä tämän talven suosikkilinnustani, koskikarasta :)
Aikaisemmat kuvasarjani on ajoittuneet pilviseen tai muuten harmaaseen ilmaan, joten päätin yrittää ainakin vielä kerran, jos sattuu hyvä päivä kohdalle. Viime lauantai vaikutti tällaiselta. Tosin, kun pääsin perille tuonne Helsinkiin Vanhankaupunginkoskelle, niin keli muuttui ja alkoi sataa lunta ja meni pilveen. Ajattelin, että ei voi olla totta ja meinasin melkein hetimiten lähteä pois. Menin sitten kahville kuitenkin ensin. Kahvittelun aikana onni kääntyi, kun ilma selkeni ja kaipaamani aurinko tuli esiin. Lähdin sitten kuvaamaan ja tulikin aikalailla kuvattua karaa, liki 800 kuvaa :)
No osan karsin pois kotona sitten. Ohessa muuttamia hiukan paremmin onnistuneita otoksia.
Hiukan pönötystä pilvisellä vastavalolla :)
Selvästi valoisampaa poseerausta...
Mitä kyttäät siellä sillalla?
Arvokkaampi pönötys ja vaivihkainen kuvaajan tarkkailu.
Kuvat ovat mielestäni mukavampia yleisilmeeltään aikaisempiin sarjoihin nähden. Auringon valo tekee ihmeitä, vaikka näissä se on melkein kaikissa hiukan vastainen. Lisäksi kuvat on otettu aika pitkälle yläviistosta. Olisi ollut mukava saada kuvia myös alempaa, lähempää karan tasoa, mutta siihen ei nyt ollut mahdollisuutta. Tämän kertaisen vierailun yllätys oli, että tuolla koskella oli nyt kaksi koskikaraa.

2 kommenttia:

  1. ihana kyllä tuo syrjäsilmällä mulkaisu! :D mahtaa vkl:n tähti olla jo vähän kyllästynyt jatkuviin ihailijoihin.. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, voi hyvin olla, että tähti on saanut jo tarpeekseen jatkuvista kyttääjistä :)

    Toisaalta, ei se tuolloin näyttänyt panevan pahakseen sen tarkkailua, kun se itse keskittyi ravinnon etsimiseen.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!