2.11.2009

TäysikuuTämä kuva ei paljoa selittelyjä kaivanne... :)
Kuvattu nyt viime lauantaina (31.10.2009), käsivaralta manuaaliohjelmalla. Polttoväli 400 mm (35 mm järjestelmässä 600 mm), aukko f/8, suljinnopeus 1/500 sek. ja herkkyys ISO200. Nyt jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi pitänyt vielä kokeilla telekonvertteria (1.4x) ja manuaalitarkennusta. Tätä kuvaa on näet aika tavalla rajattu taas (niin kuin yleensä). Telekonvertterilla olisi kenties voinut saada kuun muotoja hiukan paremmin esiin...

9 kommenttia:

 1. Hieno kuun kuva, meret näkyy ja laaksot ja kukkulat.

  Oisko tuosta vasemmasta kyljestä pala vielä pois? Eihän se mitään haittaa silti. Kurkistin kalenteriin, jossa on tämän maanantain kohdalla täysikuun täysosumapäivä. Pitänee taas panna yöksi sälekaihtimet kiinni, kun herään aina kuun paisteeseen, muuten en.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Iines! :)

  Voi siitä vasemmasta kyljestä pala puuttuakin. En katsonut kalenterista onko täysikuu virallisesti. Kuu vain näytti mollottavan täytenä minusta, ja kun oli ihan kuun vaihde käsillä, niin siksi sitä rohkenin täydeksi kuuksi kutsua :)

  Jos täysosuma päivä täydelle kuulle on tänään, niin pitänee sitä sitten vielä tähtäillä kameralla, jos ei ole kovin pilvinen sää...

  Itse pidän yöllä aina verhoja kiinni, joten ei kuun paistekaan häiritse.

  VastaaPoista
 3. kappas! hyvä kuu. :)

  jos haluat vielä täydemmän niin tänä iltana se tosiaan olisi (ks. vaikka blogini suusimman postauksen linkki). olen itsekin aikeissa taas kuuta kuvaamaan.

  VastaaPoista
 4. tikka: "kappas! hyvä kuu. :)"

  Kiitos tikka! :)

  tikka: "jos haluat vielä täydemmän niin tänä iltana se tosiaan olisi (ks. vaikka blogini suusimman postauksen linkki)."

  Täytyypä vilkaista tuota linkkiä blogissasi.
  Kyllähän se täydempi kuu olisi komea saada ja voisi vielä kokeilla saada optisesti (ei kroppaamalla) lähempää kuvaa kuusta, kun kuvaisi telekonvertterin kanssa tuolla Sigman 120-400 mm linssilläni. Siinä joutuisi toisin sitten käyttämään manuaalitarkennusta, mutta olisihan sekin hyvää harjoitusta.
  Nyt vain näyttää keli pahalta tällä hetkellä: Taivas on ihan synkkien pilvien peittämä. Saa nähdä näkyykö kuuta ollenkaan...

  Itseasiassa alkuperäinen suunnitelma oli liikkua siellä sinun kulmilla päin tänään, mutta meni töissä myöhään, eikä enään oikein ehdi ja laiskottaakin hieman :)
  No toivottavasti siellä on paremmat kuvaus kelit kuitenkin, jos menet kuuta katselemaan...

  VastaaPoista
 5. jape: "Kyllähän se täydempi kuu olisi komea saada ja voisi vielä kokeilla saada optisesti (ei kroppaamalla) lähempää kuvaa kuusta,"

  yksi hyvä keinohan on kuvata kuu sen ollessa vielä matalalla. silloin se näyttää yleensä isoimmalta, ilmeisesti myös muistikortilla. kontrastikkaampaa kuvaa (esim tämä sinun postaamasi) haluava saa tietenkin odottaa myöhempään iltaan.

  "kun kuvaisi telekonvertterin kanssa tuolla Sigman 120-400 mm linssilläni. Siinä joutuisi toisin sitten käyttämään manuaalitarkennusta,"

  tarkennus äärettömään? vai osuisiko se jo liian kauas, kuun takana oleviin planeettoihin? :)

  "Nyt vain näyttää keli pahalta tällä hetkellä: Taivas on ihan synkkien pilvien peittämä. Saa nähdä näkyykö kuuta ollenkaan..."

  voi voi, tuo ei ole hyvä edellytys kuvaamiselle. itse tulin jo takaisin, pilvet eivät pilanneet kuvausta. postaan kohta joitain huomioita reissusta.

  "Itseasiassa alkuperäinen suunnitelma oli liikkua siellä sinun kulmilla päin tänään"

  harmi ettet päässyt nyt, toisaalta parin viikon päästä täällä on taas yksi paikka enemmän katsastettavissa. :) minustakaan ei ollut tänään pitkälle kuvauslenkille: kylmyys on vähän helpottanut, mutta hengitys silti pihisi äänekkäästi ja olo tuli nopeasti kuumeiseksi tuolla tuulessa polkiessa.

  VastaaPoista
 6. Aamulla töihin mennessä kuu näytti tooooosi isolta ja keltaiselta möllättäessään matalalle, siitä saisi varmasti parhaiten kuvan. Hieno kuva kyl tämä, kontrasti tosiaan toimii =)

  VastaaPoista
 7. tikka: "yksi hyvä keinohan on kuvata kuu sen ollessa vielä matalalla. silloin se näyttää yleensä isoimmalta, "

  Totta, taisin van myöhästyä tuosta "matalasta" tällä kertaa hiukan...

  tikka: "kontrastikkaampaa kuvaa (esim tämä sinun postaamasi) haluava saa tietenkin odottaa myöhempään iltaan."

  Tämä tänne nyt postaamani kuva on otettu lauantaina klo 19:44 aikaan.

  tikka: "tarkennus äärettömään? vai osuisiko se jo liian kauas, kuun takana oleviin planeettoihin? :)"

  Jaa-a, en teidä osuisiko vielä ihan planeettoihin. Äärettömään tarkennusta sietäisi kenties kokeilla :)

  tikka: "voi voi, tuo ei ole hyvä edellytys kuvaamiselle. "

  Juu ei. Tarkistin juuri tilanteen parevekkeelta: pilvistä on, mutta pilvet on liikkeessä, kuu tulee aika ajoin esiin pilvien takaa, pilvien välisiin aukkoihin. Voisi tuurilla onnistuakin kuvaus...

  tikka: "postaan kohta joitain huomioita reissusta. "

  OK - täytyykin tsekkailla...

  tikka: "harmi ettet päässyt nyt"

  Juu, siellä olisi ollut se yksi tilaisuus mutta en sitten tosiaan jaksanut lähteä liikkeelle, kun meni niin myöhäiseksikin töissä. Kuitenkin on muutama iltakuvaus juttu joka mahdollisest pitäisi siellä päin toteuttaa...

  tikka: "toisaalta parin viikon päästä täällä on taas yksi paikka enemmän katsastettavissa. :)"

  Hmmm...nyt en taida tietää mitä tarkoitat? Valaisetko hiukan?

  tikka: "minustakaan ei ollut tänään pitkälle kuvauslenkille: kylmyys on vähän helpottanut, mutta hengitys silti pihisi äänekkäästi ja olo tuli nopeasti kuumeiseksi tuolla tuulessa polkiessa."

  Jep, kaikenlaista on liikkeellä, flunssaa sun muuta. Siinä hilkulla että iskeekö meikäläiseenkin, nuhainen olo hiukan jo. Täällä on ollut kylmää, järvet aamulla jo jäässä...

  VastaaPoista
 8. Mou Rire: "Aamulla töihin mennessä kuu näytti tooooosi isolta ja keltaiselta möllättäessään matalalle, siitä saisi varmasti parhaiten kuvan."

  Todennäköisesti saisi. Olen vain aika aamu-uninen, en varmaan pääse ylös yhtä aikaisin kun sinä ;)

  Mou Rire: Hieno kuva kyl tämä, kontrasti tosiaan toimii =)"

  Kaunis kiitos ! :)

  VastaaPoista
 9. Jape,

  "Todennäköisesti saisi. Olen vain aika aamu-uninen, en varmaan pääse ylös yhtä aikaisin kun sinä ;)"

  Hehe, maanantaina se oli hieman ennen seitsemää kun menin töihin päin, tänä aamuna viiden maissa en nähnyt kyllä möllöttelijöitä muualla kuin peilissä ;D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!