26.11.2009

Sinisiipi Torronsuolla



 

 

Edelleen on kuvausmotivaatio alhaalla, eikä kelitkään suosi; joka päivä tuntuu olevan sateinen täällä päin. Vettä tulee...
Kaavin jo tässä kuvalaarin pohjia. Kuvia on kyllä aika paljonkin, mutta ei ole postauskelpoista matskua juurikaan. Valtaosa kuvista on tavanomaisia, eivätkä sisällä mitään yllättävää. En sellaisia ainakaan kovin usein viitsi tänne postata.
Nämä yllä olevat kuvat sinisiivestä (kenties kalliosinisiipi?) on kuvattu heinäkuun loppupuolella Tammelan Torronsuolla. Lintuja lähdin sinne katsomaan/kuvaamaan, mutta harmikseni ei niitä näkynyt. Kävelin suota halkovaa pitkospuuta pitkin ja siinä bongasin tämän sinisiiven. Kaksi ekaa kuvaa onkin otettu "pitkospuita vasten". Kolmas kuva, ja näistä selvästi paras mielestäni, on kuvattu perhosen lennettyä pitkospuiden viereen suomättäälle.

4 kommenttia:

  1. Hyvä etteivät nuin herkät kuvat menny ruttuun siellä laarin pohjalla!
    Kovin kauniisti on luoja roiskinut sinistä noille siiville!

    VastaaPoista
  2. Juu, olivat kuvat onneksi sen verran järjestyksessä laarissa, ettei niihin ainkaan vielä ollut tullut vaurioita :)

    Perhosen sinertävä väritys miellyttää minunkin silmääni.

    Hiukan kun olisi saanut parempia lähikuvia...siis hieman suurempana, jotta olisi saanut yksityiskohdista paremmin selvää.

    VastaaPoista
  3. Harmaalla pitkospuulla sinisiipi on oikein edukseen. Sinisiipilajit muistuttavat kiusallisen paljon toisiaan. Pääasia kuitenkin, että tämän tapasit, oli henkilöllisyys sitten mikä hyvänsä. Ihmisten tekemiähän kaikenmaailman määrittelyt ovat; perhonen viis veisaa siitä, minkä nimen ihminen on sille antanut. Perhoset(kin) kutsuvat toisiaan kuitenkin ihan eri nimillä...

    VastaaPoista
  4. irma: "Pääasia kuitenkin, että tämän tapasit, oli henkilöllisyys sitten mikä hyvänsä."

    Juu, totta, ei sillä niin väliä ole tietää mikä perhosen nimi on. Tämänkin ihan arvaamalla selvitin itselleni kun löin "sinisiipi" -sanan googleen ja katsoin mitä sieltä tuli esiin. Tuo sinisiipi tuli vain jostain "mututuntuman" pohjalta.

    Nätti perhonen, se on oleellista, ei nimi.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!