23.4.2009

Olisko räksä?Tänä aamuna minulla oli "leegojen" korjausoperaatio paikallisen "Mengelen" luona, josta kuitenkin pääsin pois omin jaloin, ihme ja kumma :)
Kun aamulla menin tuonne, oli parkkipaikka tyypilliseen tapaan taas aivan täynnä, joten jouduin jättämään auton tavallisuudesta poiketen erään rantapuiston reunaan. Kun sitten tuolta "operaatiosta" tulin pois, huomasin lintuja lentelevän vilkkaasti puistossa. Onneksi otin kameran aamulla mukaan autoon ja sainkin kuvattua nämä kaksi "sankaria", jotka erästä lokkia ahdisti. En ole aivan varma, mutta räkättirastaaksi veikkaan...

EDIT: Ja taas varsinkin ylempi kuva näyttää tässä työkoneen kuvaputkella paljon tummemmalta. En tiedä oikein mitä tehdä, kun kuvan säädöt tulee tehtyä oman kotikoneen näytön mukaan ja sitten muualla kuvat näyttäisi olevan liian tummia. En tiedä pitäisikö katsoa onko siinä kotiläppärissä Gamma-säätöasetus jotenkin liian kirkkaalla, tai saako tuota gammaa yleensäkkään asetettua...

6 kommenttia:

 1. Ehkä nykyään voi lähteä siitä, että ihmiset käyttävät enimmäkseen nestekidenäyttöjä, joilla on karkeasti samansuuntainen kuva, eli "musta ei ole mustaa". Varmaan ne kotikoneellasi tuunatut kuvat toimivat hyvin näin netissä julkaisua varten. Itse olen ainakin tottunut (liian?) valoisaan ja kirkkaaseen läppärin näyttöön.

  VastaaPoista
 2. En tajua hittojakaan kameroista tai kuvaamisesta, mutta sen tiedän, että kauniita kuvia blogissasi ! :-)

  -Justiina-täti

  VastaaPoista
 3. Juu, näin se on varmaankin Bruno. Minulla on tässä kotkonessa nyt aika lailla sinun kuvaukseen sopiva näyttö, eli ehkä hiukan liina valoisa ja kirkas, mutta ehkä näitä näytöjä ei kananta paljoa säätää. Kuvaputki on ainakin poistumassa, vaikka minulla töissä sellainen vielä onkin.
  EIkä pajoa kannata muokata tuota ylempää kaakaan vaalemammaksi, kun siihen voi tulal sitten kohinaa tms. enemmän. Olkoon noin ! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Justiina! :)

  Ei kameroista tai kuvaamisesta kaikkien tarvitsekaan tietää, riittää kun katsoo vain toisten tuotoksia ja päättelee että miellyttääkö tämä kuva minua vai ei. Kuvaajan kannalta on tietysti kiva tietää mikä niissä kuvissa miellyttää, jos jokin, tai onko jokin kohta joka ehkä häiritsee. Siitä sitä sitten voi kuvaajakin kehityä... :)

  VastaaPoista
 5. mitä ilmeisimmin räksä. silmää häiritsi makuuni hieman liian rankat käsittelyt: ehkä vetelit taas laiskuuttasi automaatilla? :) muuten hyvät kuvat jälleen.

  VastaaPoista
 6. No ylemmässä ei minun silmääni tällä läppärinnäytöllä ole vikaa, mutta alemmassa on ehkä hiukan ylikäsitelyä, joskin käsittely on keskitynyt levelsiin (niin kuin aina kun menee pieleen :) ). Lähinnä orastava ruoho tuossa alemmassa kuvassa on hiema outo. Alkuperäisessä kuvassa on lämpimäpi keltapunertava aamuauringon sävy kuva-alassa. Tuosta levelsit on sen syöneet.

  Kuva vain vaikutti levelesin jälkeen selkeämmältä, vaikka automaatin vaikutusta hieman lievitinkin. Lisäksi valoisuutta ja kontrasita on vähän säädetty, mutta suurin muutoksen aiheuttaja on levelsin käyttö. Laiskuus oli toki syynä taas, ja kiirus saada jotain postattua, kun on aika harvaksiin tullut nyt mitään uutta matskua.

  Omia kuvaus ideoita on muutama, mutta laiskuus ja sopivan olosuhteen odotus vie hieman terää ja tarmoa...
  ...ja kohta on enties liian valoisaakin, tai täytyy odottaa tosi myöhän...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!