19.4.2009

Kwak





Sain tällaisen Kwak-oluen nimikkolasin syntymäpäivä lahjaksi siskon mieheltä. Ihastuin ko. lasiin ja olueeseen aikanaan Hollannin matkallani ja nyt sain siis oman lasin :)
Valitettavasti lahjan kylkiäisenä ei tullut itse Kwak-olutta, koska sitä on aika hankalaa saada suomesta. Kuulemma joskus tätä on ostettavissa Hesasta Kampin (?) alkosta, mutta tämä on kuulopuhetta. Toki Kwakkia saa asiantuntevista olutpubeista, mutta se on sieläkin harvinaisuus ja aika kallista.
Nyt näitä kuvia varten "simuloin" ihan muulla oluella, mutta ei kerrota kenellekkään... :)

Lasista kuuluu hauska "kwak"-tyypillinen ääni, kun olutta on vain tuolla pohjan pallo-osassa ja kaulan kavennusosassa, ja juomaa kallistaa huulilleen :)

4 kommenttia:

  1. Juu, aivan kuin huutomerkki on :)
    Nyt huomaan että "huutomerkki" on hiukan kenollaan pidikeessään, olinpas huolimaton taas... :(

    No minuilla oli myös "hienoja" oluen kaatokuvia...
    ...siis kaadoin olutta tuohon lasiin, mutta olin liian näppärä tuon peilin kanssa. Kaato paikasta en nähnyt kuinka kaatokäsi oli kokoajan kuvassa... jouduin nuo raakkaamaan sitten kokonaan pois kun tietsikalla kvia katsoin...

    VastaaPoista
  2. Onko klasin pohja muuten pyöreä, eli tarvitseeko se pystyssä pysyäkseen tuo puutelineen? Entä nautitaanko juoma ottamalla klasi telineestä, vai kippaatko koko settiä puukahvasta?

    Kikkailun makua, mutta varmaan pienen näpertelyn ryydittämänä kalja maistuu sitäkin paremmalta. Tämä Alfred J. Kwak taitaa olla itselleni vieras, mutta pitääpä kokeilla, kun seuraavan kerran käyn paikallisessa "100 oluen kapakassa".

    VastaaPoista
  3. Bruno: "Onko klasin pohja muuten pyöreä, eli tarvitseeko se pystyssä pysyäkseen tuo puutelineen?"

    On pyöreä kuin pallo tuo lasin ohja. Tarvitsee pysytyssä pysyäkseen tuon tellingin. Tellinkiin on kaiverrettu puoliympyrän "osa", miksi sitä nyt oikein sanotaan, kalotti (?) joka myötäilee lasin muotoa. Lasin varai on kapeasta kohdasta alempaa hiukan kapemapi kuin ylempää, joten lasi laitetaan tuohon haarukkaan ja se ei pääse siitä kaatumalla pois jos vain lasin pohja on kalotissa...

    Bruno: "Entä nautitaanko juoma ottamalla klasi telineestä, vai kippaatko koko settiä puukahvasta?"

    Kipataan koko settiä. Voihan sen lasin tosin ottaa pois, mutta sitten sitä pitää pitää kädessä kokoajan. Tarkpoitus on että juoma nautitaan tuosta tellingistä.

    Olut on muuten Belgialaine, vaikak sanoin siihen Hollannissa ihastuneeni. Amsterdamissa oli sellainen pieni Beligialinen pub jossa tuota tuli siemailtua. Samaisessa paikassa tuli oluen kanssa otettua Gouda-juustoa ja dippailtua sitä tuliseen sinappiin. Outo yhdistelmä, jota aluksi vierastin, mutta sitten pidin, kovastikkin. Samaa tuli sitten kotona harrastetua myöhemmin.

    Bruno: "Kikkailun makua, mutta varmaan pienen näpertelyn ryydittämänä kalja maistuu sitäkin paremmalta."

    Hmmm...mitkään liikkeet eivät ole turhia kun on kyse oluen nauttimisesta :)

    Bruno: "Tämä Alfred J. Kwak taitaa olla itselleni vieras, mutta pitääpä kokeilla, kun seuraavan kerran käyn paikallisessa "100 oluen kapakassa"."

    Kannattaa kokeilla. Samoin kun toista belgialaissuosikkiani, Chimayta (sininen), jos et ole siihen jo tutustunut. Aika vahvaa ohrapirtelöä :) Tämä on myös törkeän hintaista suomessa, mutta jokunen tulee pubissa silloin tällöin nautittua.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!