21.3.2009

Sorsat sulassaOheiset sorsat on kuvattu kotini lähistöllä olevan sillan alle muodostuneessa sulanveden "lammikoissa", joissa noita sorsia onkin aika iso joukko. Kuvat olisi voinut varmaan rajata tiukemmin kuvankäsittelyssä, mutta koska valo tulee juuri tuota "vastarannalta" kohden kameraa, eikä täten sorsien piirteistä "tältä puolelta" saa juurikaan selvää, niin jätin rajauksen väljemmäksi.

Kuvien sorsia keskeisempi elementti onkin mielestäni tuo ilta-aurinko, joka heistuu vedestä ja jäästä... Kevät on tuloillaan!

6 kommenttia:

 1. Vanhempi sukulaismies totes kerran hyvin.

  "Mies on vielä elossa, kun se tykkää katsella liikkuvaa vettä, tulta ja alastonta naista. Eikä välttämättä tässä järjestyksessä."

  Sama pätee osaltaan kyl muhunkin - kuvassa on liikkuvaa vettä, joten tykkään kyl kovasti =)

  VastaaPoista
 2. Tai no, vähän paikkausta - ylipäänsä veden katselusta pitää. Nimittäin blogin otsikkokuva on kans erinomanen.

  VastaaPoista
 3. Juu, liikkuva vesi on kiva elementti, tykkään siitä itsekin. Mutta jotain on myös täysin tyynessä vedessä... tuolla vanhemmassa kuvamateriaalissa on sellaisia kuvia jonkin verran. Otettu usein iltahämärissä, josta tykkään myös.

  Tässä postauksessani on esimerkki aika kivasta "pehmeästä" vedestä...
  Jäämuodostelmia purossa

  Myös putoustaa olisi kiva kuvata joskus...

  Blogin otsikkokuva on eräitä ensimmäisiä kuvia, joita olen ottanut. Aloitin nimittäin tämän valokuvausharrastukseni alle vuosi sitten, viime heinäkuussa, kun hommasin hieman paremman kameran hajonneen pokkarini tilalle. En laske tuolla aikaisemmalla pokkarilla kuvattuja kuvia miksikään, kun ne oli pääasiassa sutta ja sekundaa. En oluut aimemmin kinnostunut valokuvauksen suorittmisesta "oikein" vaan näppäilin pokkarilla vaan ja useimmat kuvat oli tärähtäneitä.

  Olin jotenkin heti otettu, kun sain tuon otsikossa olevan kuvan otettua ja tykkäsin siitä joten tein siitä sitten tuon otsikkokuvan :)

  Ajattelin että voihan tästä jotain tullakin, ajankanssa :)

  VastaaPoista
 4. Pakko sanoa, että ei kyllä uskois kuvista, että vasta vajaan vuoden olet asiaan vihkiytyny. Jäämuodostelmakuvat aivan ihania myös, niistä vois tosiaan ottaa suurennoksen tauluksi seinälle, kuten tikka taisi kommentoida siellä. :)

  Ajan kanssa kehkeytyy vaikka mitä vielä! ;)

  VastaaPoista
 5. Mou Rire: "Pakko sanoa, että ei kyllä uskois kuvista, että vasta vajaan vuoden olet asiaan vihkiytyny."

  Kiitoksia vaan kehuista :)
  Olen ehkä pitäytynyt vielä riittävän yksinkertaisissa kohteissa, niin onnistumisiakin on tullut ehkä enemmän. Tuon Tikan ja hänen bloginsa innoittamana ryhdyin tähän kuvaus hommaan :)

  Mou Rire: "Jäämuodostelmakuvat aivan ihania myös, niistä vois tosiaan ottaa suurennoksen tauluksi seinälle, kuten tikka taisi kommentoida siellä. :)"

  Juu, teetin pari paperi suurennosta yhdestä kuvasta. Toinen on odottamassa kirjekuoressa, jos sen joku sattuisi haluamaan, ja toisen postitin Tikalle. Tikka laittoi kuvan oikein kehyksiin ja siitä on todisteena kuva Tikan blogissa täällä. Kannattaa katsoa myös muita Tikan ottamia kuvia, ne on todella hienoja. Jos on aikaa, niin kannattaa selata ne ihan alusta asti läpi.

  Mou Rire: "Ajan kanssa kehkeytyy vaikka mitä vielä! ;)"

  Juu, toivotaan että tapahtuu edes hidasta kehittymistä, että ei vallan jämähdä paikoilleen. :)

  Tämän hetken suurin ongelma on kuvauskohteiden puute. Lähikulmat on jo koluttu ja pitäisi keksiä uutta kuvattavaa...

  VastaaPoista
 6. Älä ny suotta vaatimaton ole. Hiljaa hyvä tulee, lisätään haastetta ja liikkuvia elementtejä sit pikkuhiljaa mukaan. Ei sitä kannata hötkyillä...

  Kaipa niitä uusia kuvakohteita kehittyy täs, ku kevät etenee ja lumi sulaa - vaikkakin se ny tiputtelee koko ajan lisää lunta vaan...

  Tsemppiä ja innostusta, että kohteita löytyy :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!