24.3.2009

Lähestymislento


En ihan ehtinyt tilanteeseen kunnolla mukaan, kun kuvan sorsa teki "lähestymislentonsa". Kamera oli kertatarkennuksella, olisi onnistunut ehkä paremmin, jos olisi ollut jatkuvatarkennus valittuna. Mutta mistäpä näitä tietää, kun 99% kuvista tulee otettua kertatarkennuksen kanssa, kun kohteet on aika lailla paikallaan olevaa sorttia yleensä.

Nyt on aika paljon sorsamatskua kuvattuna, ja jos ja kun ei juuri muuta ole (tiedossa nyt), niin voipi olla, että muutamat seuraavatkin kuvat on sorsista. Älkää hyytykö ! :)

6 kommenttia:

  1. Ei muuta kun kytikselle lammen notkoon jatkuvatarkennuksen kans, että saa sitten tarkemman kuvan :p

    Kyllä tämäkin hieno on, uljaalta eläimeltä tässä näyttää sorsakin, vaikkei sitä aina niin miellä.

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän se on silti osunut.

    Itsellä tuo vanha zuiko on niin hidas tarkennusmoottoriltaan, ettei sillä jatkuvalla saa tarkkoja kuvia, ei ehdi mukaan.

    Kehuvat sitä Zuikon 50-200mm nopeaksi, mutta kun se on vielä kaupassa, ja ainakin toistaiseksi pysyykin.

    VastaaPoista
  3. Mou Rire: "Ei muuta kun kytikselle lammen notkoon jatkuvatarkennuksen kans, että saa sitten tarkemman kuvan :p"

    Juu, näin pitänee tehdä :)
    No harvakseltaan nuo lähtivät lentoon, yleensä rauhallisesti, ja herttaisen oloisesti :) teputtivat vain. Nyt ilmeisesti osa tuli "kiivaammin" lähemmäksi kun toivoivat varmaan saavansa pullanmurusia, joita minulla ei valitettavasti ollut matkassa :(

    Mou Rire: "Kyllä tämäkin hieno on, uljaalta eläimeltä tässä näyttää sorsakin, vaikkei sitä aina niin miellä."

    Juu, kuva kulma on sopiva. Sorsa vaikuttaa isommalta kun oikeasti on ja auttaahan vaikutelmassa nuo leveällä olevat siivet.
    Ihan mukava tilanne tallentunut, vaikka tuo puu tuossa vasmmalla hiukan peittikin näkymää. No aina jää parannettavaa :)

    VastaaPoista
  4. jp: "Hyvinhän se on silti osunut."

    On ihan kohtuullisesti. Ihan mukiinmenevä otos, vaikka hieman epäteräväksi jäi, kun tosiaan tarkennus oli lukkiutunut hieman aiempaan vaiheeseen tuolla kertatarkennuksella, kuin missä sitten painoin laukaisinta. Sorsa oli ehtinyt tulla jo hieman lähemmäksi liidossaan, kuin missä tarkennus piste oli...

    jp: "Itsellä tuo vanha zuiko on niin hidas tarkennusmoottoriltaan, ettei sillä jatkuvalla saa tarkkoja kuvia, ei ehdi mukaan."

    No hidas tämä Tamronkin on. Tamron tekee Sonylle samaa linssiä kuin mikä minulla on Tamronin omalla merkillä, mutta Sonyn brändin tarkennusmoottorin ruuvissa on vähemmän kierteitä, eli se tarkentaa nopeammin.

    jp: "Kehuvat sitä Zuikon 50-200mm nopeaksi, mutta kun se on vielä kaupassa, ja ainakin toistaiseksi pysyykin."

    Minä olen haaveillut Sonyn 70-300G SSM linssistä, joka ei kylläkään ole valovoimaisempi, mutta sen pitäisi olla nopea tarkentamaan kun siinä on ultraäänitarkennusmootori. Lisäksi siinä olisi hiukan pitempi zoomi. Ainoa ongelma on tuon linssin hinta. Sonyn brändillä myytävät linssit tuntuvat olevan järjestäen kaikki kallimpia. Tosin tuo 70-300 G SSM taitaa olla Minoltan perua alunperin, joka on sitten päivitetty, mutta silti. Hinnassa on selvä "kerroin", kun vertaa Sonyn linssejä vastaavan kaltaisiin "piraatti" linsseihin.

    VastaaPoista
  5. uljas on laskeutuminen sorsallakin! ihan kuin sielläpäin olisi jo jotain kevään tuntua ilmassa? täällä on vain kylmää, pimeää, jäätä ja lunta.. :/

    VastaaPoista
  6. No on täällä kevättä ilmassa, loskap*skaa ja pilvistä pääasiassa kuitenkin nyt :(

    Nämä sorsakuvat on otettu viime viikonloppuna, pyhänä, jolloin oli todella kaunis ja aurinkoinen päivä. Oikein keväinen fiilis oli tuolloin!

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!