8.2.2009

Vuodenaikojen erot...



Ylempi kuva kuvattu syyskuun 2008 lopussa noin klo 19. Alempi kuva kuvattu helmikuun 2009 alussa noin klo 15:30. Ei aivan sama polttoväli kuvauksessa, ilmeisesti, eikä rajauskaan, mutta aika lähellä kuitenkin. Onhan tuossa syksyn kuvassa väriä, joten pidän siitä ehkä hiukan enemmän näistä, mutta mukavasti on sattunut alempaan kuvaan iltapäivän aurinko ja kivan sininen taivas valkoisen hangen vastapainoksi.

2 kommenttia:

  1. jännittävän kolmiulotteisia kuvia! :) etenkin ylempi on melkein maalausmainen mutta hyvin syvänoloinen, liekö hdr-tekniikan aikaansaannosta. teepä kuitenkin piakkoin sensorin puhdistus (jollet ole jo tehnyt), lipputangon vieressä talvikuvassa näkyy täplä!

    VastaaPoista
  2. tikka: "etenkin ylempi on melkein maalausmainen mutta hyvin syvänoloinen, liekö hdr-tekniikan aikaansaannosta."

    Voi hyvinkin olla HDR-aikaansaannosta! Tosin siinä vaiheessa, kun tuo ylempi kuva tuli otettua, käytin vain kameran omaa haarukointia, joka on vain ±0.7EV. Oletan, että esim. taivaasta olisi tullut parempi, jos olisin ymmärtänyt käyttää "laajempaa haarukkaa" käsisäädöllä, mutta en tuota tolloin hoksannut.

    tikka: "teepä kuitenkin piakkoin sensorin puhdistus (jollet ole jo tehnyt), lipputangon vieressä talvikuvassa näkyy täplä!"

    Juu, olen tuon huomannut, kuvassa oli itseasiassa 4 samanlaista täplää, mutta tuota lipputangon vieressä olevaa en saanut kloonaamalla peittoon, kun se tanko oli siinä niin lähellä, että en saanut taivaasta sopivan väristä kopiota...
    Noissa muutamassa aiemmassakin kuvassa on ollut noita, ja olen niitä koittanut kloonata peittoon. Ne on tulleet kameran pudottamiseni jälkeen, mutta toivottavasti ei ole mikään rikki kennossa. Olen puhdistanut kennon kameran "puhdistusvärinällä" ja sitten puhaltanut sellaisella pienellä käsipumpulla myös ilmaa kenoon ja pitänyt kennoaukkoa alaspäin, jotta mahdollinen pöly tulisi ulos. Objektiivin koitin puhdistaa myös liinalla sekä takaa että edestä ennen kuin laitoin objektiivin kiinni.

    En ole nyt kuvannut mitään 4 - 5 päivään, joten en osaa sanoa onko täplät vielä kennossa. Tänään kyllä laitoin vermeet päälle ja menin ulos tarkoituksena saada jotain kuvattua, mutta jouduin palamaan heti pihasta takasin, kun satoi silkkaa vettä ja reilusti. Kaulassa ollut kamera kastui heti, joten palasin samoin tein sisään...

    Onhan nämä teemat aika saman toistoa minulla nyt. Olit tikka oikeassa, kun aikoinaan sanoit, että talvella on aika vähän kuvattavaa.
    No kunhan nyt vain postaan jotain silloin tällöin, kevät tulee kyllä kohta ja varmaan ideat ja kuvausmahdollisuudet paranee - ainakin toivon näin :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!