10.2.2009

Uudet kuvat, vanha lokaatio"Linna maisema illalla" HDR -teemaprojektini alkoi tästä lokaatiosta tällä kuvalla (alempi kuva). Uusien kuvausideoiden kroonisen vähyyden / puutteen takia on nyt tullut käytyä muutamissa vanhoissa kuvauslokaatioissa ottamassa joko "lumikuva" aiemmasta kuvasta tai sitten kuvattu iltakuvan sijaan päivällä. Tässä on nyt molempia... Kuten aiemminkin, ei objektiivin polttoväli ole taaskaan sama kuin alkuperäisessä kuvassa, eikä kameran suuntauskaan ole ihan sama. Lisäksi alkuperäinen kuva on käsitelty hieman panoraamamaisemmaksi, kuin nämä kuvat, mutta eihän näiden ihan samanlaisia tarvitse ollakaan, kunhan nyt jotain vertailupohjaa on. Nämä kuvat on otettu muutaman päivän välein tammi-helmikuun vaihteessa. Pidän enemmän alkuperäisestä kuvasta. Siinä on parempi tunnelma ja sommittelu ja kuvan panoraamamainen rajauskin toimii siinä kuvaa parantavasti, mielestäni.

2 kommenttia:

 1. on ne vaan jännän värisiä, kuin karkkeja.. :) etenkin ylempi siis, se on mieleeni. näyttää talvikin vähän värikkäämmältä.

  VastaaPoista
 2. tikka: "on ne vaan jännän värisiä, kuin karkkeja.. :) etenkin ylempi siis, se on mieleeni."

  Juu on :)

  Hiukan tylsäähän tämä on tätä samaa teemaa jauhaa uudelleen ja uudelleen, mutta kun nyt ei muita kuvia oikein ole ja näiden HDR kuvien väkästely aika ajoin on mukavaa ajanvietettä, niin ajattelin että miksipä ei postaisi niitä sitten.

  Iltakuvat (HDR) on selvästi parempia, kun niihin tulee valoista enemmän värimaailmaa. Toki tuo aiemman postaukseni "Vuodenaikojen erot..." ylin kuva on kiva, vaikka ei ole pimeää, mutta on kuitenkin klo 19 aikoihin iltahämärää, niin pitkähköillä valotusajoilla saa pelattua mukavasti sävyjä esiin, eikä pala kuva niin helposti puhki.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!