3.2.2009

Heinää...
Kävin tänään töiden jälkeen hiukan ulkoiluttamassa kameraa... Ei mitään mahti kuvasaalista tullut, mutta muutamasta, jonkin sortin heinästä/olkikasvin tapaisesta, nappasin pari kuvaa. Keli oli mukavan aurinkoinen. Kun vain olisi keksinyt jotain kuvattavaa enemmän. No pitää iloita sitten vaikka vain säästä, kun oli pitkästä aika sininen taivas, normaalin harmaan sijasta, näkyvissä.

4 kommenttia:

 1. osaatko sanoa mistä tuo punaisuus tulee osaan kuvista (tupsuihin)? olettaisin etteivät livenä olleet ihan noin punaisia. rajaukset ovat vähän hankalia tuollaisten sojottavien korsien kanssa.. itse olisin ehkä ottanut vain yhden kerrallaan potrettiin tai vastaavasti väljemmän rajauksen tehden kuvasta maisemallisemman. näin näkökulmana..

  VastaaPoista
 2. tikka: "osaatko sanoa mistä tuo punaisuus tulee osaan kuvista (tupsuihin)? olettaisin etteivät livenä olleet ihan noin punaisia."

  Juu, olet tarkka...:)
  ...eivät tosiaan olleet alkuperäisissä ihan noin punaisia, ja nyt huomaan että ne on menneet hiukan överiksi. :(
  Niissä on kyllä punerrusta alunperin, nimittäin matalalta paistava iltaaurinko oli selkäni takana kun otin kuvat...
  ...mutta mutta, kun tein valkotasapainon säätöä RAW-ohjelmassa ja varsinkin levels säätöä kuvankäsitelyohjelmassa, jäi säätö liian punaiselle yleisellä RGB säädöllä. Olisi pitänyt säätää punaista kanavaa erikseen pienmmälle...

  tikka: "rajaukset ovat vähän hankalia tuollaisten sojottavien korsien kanssa.. itse olisin ehkä ottanut vain yhden kerrallaan potrettiin"

  Totta, rajaus oli hankalaa, noita oli aika tiuhassa noita "heiniä", yksittäisten löytäminen oli aika vaikeaa...
  ...mutta olet oikeassa että se olis ollut parempi. Tosin tykkään, että lyhyen syvyysvaikutelman takia kuvassa voisi olla kaksi hieman eri syvyysetäisyydellä olevaa "kortta".

  tikka: "vastaavasti väljemmän rajauksen tehden kuvasta maisemallisemman."

  Tuossa kohden mistä nämä on otettu, maisemallinen oli hankala toteuttaa, sillä tausta oli mielestäni huono, eli nuo on rautatien penkalta. Takana on raiteet ja meluaitaa, aika huono tausta, ehkä. Sen sijaan tuota ideaasi voisi kokeilla "korsilla" jotka on selkäni takan tuota kuvaa ottaessani. Siellä on hieman samantyyppistä heinään järven rannassa... nyt siihen voisi hyvin päästä kun on järvikin jäässä... penkkaluiska järven rantaan on tosin aika jyrkkä, mutta ei kai se talvella haittaa vaikka persiilleen menisikin, kunhan ei kameraa hajoita :)

  VastaaPoista
 3. no niin, sain taas jotain huomautettua/naputettua kuvankäsittelystäsi. :) makuasioitahan nuo, mutta itse tykkään useimmiten varsin kevyesti = luonnollisen näköisesti käsitellyistä kuvista. olisin silti voinut uskoa tupsujen värityksen tulevan auringosta, ei siis välttämättä jälkikäsittelystä.

  hyvä jos sait uutta ideaa tupsujen kuvaamiseen. samalla kun testailet maisemakuvia voisit kenties myös turmella luontoa sen verran, että saisit sopivia muotokuvia yksittäisistä heinistä.. siis ihan taivuttamalla liikoja puskia pois kuvasta keskittyen yhteen-kahteen korteen per kuva. vai meneekö liialliseksi manipuloinniksi sinusta? :)

  VastaaPoista
 4. tikka: "no niin, sain taas jotain huomautettua/naputettua kuvankäsittelystäsi. :)"

  Juu :)
  No se on hyvä vain että tulee mielipiteitä ja kommentteja, itse kun tuntuu olevan joillekkin kuvansäädöilleen hiukan sokea, eli ei huomaa jos kuvasta tulee aivan luonnoton...

  tikka: "olisin silti voinut uskoa tupsujen värityksen tulevan auringosta, ei siis välttämättä jälkikäsittelystä."

  No ajatelin, että säätöä on turha salata, vaan sanoa se selvästi, kun on jäänyt kiinni :)

  tikka: "hyvä jos sait uutta ideaa tupsujen kuvaamiseen."

  Juu, ideat on aina tervetulleita, niitä tuskin on koskaan liikaa.

  tikka: "voisit kenties myös turmella luontoa sen verran, että saisit sopivia muotokuvia yksittäisistä heinistä.. siis ihan taivuttamalla liikoja puskia pois kuvasta keskittyen yhteen-kahteen korteen per kuva. vai meneekö liialliseksi manipuloinniksi sinusta? :)"

  No ei mene liialliseksi manipuloinniksi, mielestäni :)
  Kyllä noin voi ihan hyvin tehdä, ja eivät nuo heinät rannalta varmaan lopu vaikka noin tekisikin :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!