7.2.2009

Linna ja laituri helmikuussa 2009


Postaankin nyt tämän kuvan, joka on siis samasta kohteesta kuin edellisen postauksen kuva, mutta kuvattu nyt helmikuun alussa, tarkemmin sanottuna 3. päivä. Kuva on otettu hiukan klo 16 jälkeen päivänä, joka oli aurinkoinen, mutta aurinko on kuvan otto hetkellä jo laskemaan päin. Taaskaan ei kamerajalusta ole ihan samoilla paikoilla, kuin edellisessä postauksessa, mutta ei se niin tarkkaa ole. Myöskin polttoväli on tässä hieman eri, eli 85 mm. Otin kuvat myös 50 mm ja 70 mm polttoväleillä, mutta niihin oli tullut jokin häiriötekijä kuva-alaan, joten en niitä postannut nyt sitten.

Tämä kuva on HDR, koostettu kolmesta eri valotuksesta, mutta ilmeisesti valkoinen lumi hallitsee niin voimakkaasti, että HDR vaikutusta ei juurikaan näe. No ei haitaa, mutta tulipa tehtyä :)


2 kommenttia:

  1. voi voi, siellä voisi näemmä kävellä jäälläkin. täällä vain vajotaan jäihin. en tosin ole itse kokeillut, mutta jotkut ovat osoittaneet siinäkin suurempaa urheilumieltä..

    kuvasta sen verran napinaa että horisontti on vino! :) taitaa olla vakiosuuntasi tuo kallistus vasemmalle, on meinaan monissa kuvissa muistaakseni esiintynyt. muuten kuvaan pätevät samat kehut paikkavalinnasta kuin edelliseen postaukseen.

    VastaaPoista
  2. tikka: "voi voi, siellä voisi näemmä kävellä jäälläkin."

    Juu, voi, ainakin toistaiseksi, en tiedä kuinka kauan, jos jatkuu keli plussalla ja vesisateisena. Tuosta linnan luota menee oikopolku viistosti tuoos kuvassa oikealle. Ilmeisesti jotkin kaupungin itä-laidan asukkat käyttävät sitä oikopolkuna mennessään kaupungin keskustan suuntaan töihin tms.

    Itse piti mennä joku päivä kuvamaaan tuota jään tasolta jotain, mutta tarvii nyt katsoa...

    tikka: "kuvasta sen verran napinaa että horisontti on vino! :)"

    No niin, enpä tuota horisonttia taaskaan muistanut tarkistaa :)

    Taitaa olla tosiaan vakiokallistus tuo vasemmalle päin... tiedä sitten mistä se johtuu. Ei aina vissiin muista tsekata suoruutta vesivaakasta...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!