29.7.2008

Sorsa ja peräpeilitNämä kuvat ei ehkä parhaimpia ole, mutta kun noista linnuista on minulla toistaiseksi aika vähän kuvia, niin julkaisen nämä nyt. Ylemmässä kuvassa poseeraava sinisorsa oli kuvauksen kannalta hankalassa paikassa, kun se kökötti puun varjossa ja taustalla on voimakas auringon paiste. Alemman kuvan peräpeilit kuulunevat myös sinisorsille. Kuviin on jostain syystä tullut epäterävyyttä, vaikka aika paikallaan kohteet olivat. Kuva on otettu ilman jalustaa, mutta ehkä tarkennuspiste (et) on jotenkin pielessä, josta epäterävyys...

9 kommenttia:

 1. vastavalokuvia? siihen linssiisi ei kai kuulu vastavalosuojaa? itselläni sellainen on, mutta mielummin silti yritän kuvata poispäin valonlähteestä - se suoja jotenkin vääristää värejä. alemman kuvan vedenpinnan vesikasvit (?) ovat hauskoja, sopivat aiheeseen.

  VastaaPoista
 2. vastavalokuvia? siihen linssiisi ei kai kuulu vastavalosuojaa?

  No tuo sorsa on aika lailla vastavaloon kuvattu. Tuossa peräpeilikuvassa valo tulee hiukan viistosti sivusta, eikä ihan suoraan osu linssiin.
  On tässä kittilississä vastavalosuoja, mutta se on aika onneton ja suoraan sanottuna se tuntuu aika hyödyttömältä. Se on niin lyhytkinb, että ei siitä ole juurikaan apua. Sen pituus on vain jotain 15 mm !

  itselläni sellainen on, mutta mielummin silti yritän kuvata poispäin valonlähteestä - se suoja jotenkin vääristää värejä. alemman kuvan vedenpinnan vesikasvit (?) ovat hauskoja, sopivat aiheeseen.

  Juu, sama täällä. Huomasin vastavalon hankaluuden kun eräällä laiturilla sain vihdoin linnun tähtäimeen niin, että se ei ollut liian etäällä, niin sitten aurinko mollotti suoraan linssiin ja linnusta ei näkynyt kuin varjo suurin piirtein. Eli sitä ei olisi tunnistanut ollenkaan. Toisaalta samaisella laiturilla tuli sorsaperhe minua moikaamaan, ihan jalkoihin tulivat pyörimään, ehkä olivat ruokaa vailla, mutta valitettavasti minulla ei ollut mitään annettavaa mukanani. Tosin sain niistä mukavia kuvia, kun oli voimakas iltaauringonpaiste sivusta, mutta kameran linssi oli suunnattuna alas jalkoihin päin.

  VastaaPoista
 3. Huomasin vastavalon hankaluuden kun eräällä laiturilla sain vihdoin linnun tähtäimeen niin, että se ei ollut liian etäällä, niin sitten aurinko mollotti suoraan linssiin ja linnusta ei näkynyt kuin varjo suurin piirtein.

  jos linnun varjo on terävä niin tuohan voi olla oikein mukava kuva.

  Tosin sain niistä mukavia kuvia, kun oli voimakas iltaauringonpaiste sivusta, mutta kameran linssi oli suunnattuna alas jalkoihin päin.

  ei uskota ilman kuvia. :)

  VastaaPoista
 4. jos linnun varjo on terävä niin tuohan voi olla oikein mukava kuva.

  Hmmm...totta! En taaskaan ajatellut riittävän pitkälle ja hätäilin tyypilliseen tapaani. Ehdin jo tuhota nuo kuvat epäonnistuneina :(

  ei uskota ilman kuvia. :)

  No voin minä niitä vaikka julkaistakkin, jos ette kyllästy ainaisiin sorsa- ja lokkikuviini, kun ei vielä toistaiseksi muuta ole...jaa on muutama kuva puluista kyllä :) Tosi vaikuttavaa!
  Sitten on kyllä kuva eräästä ihmeellisesti uivasta linnusta, en osaa sanoa mikä lintu se on (voi olla telkkä). Se ui silleen, että kaula on kokonaan upoksissa, ja näkyy vain pää ja muu ruumis kahtena erillisenä saarekkeena, ikään kuin kaulaa ei olisi yhdistämässä päätä muuhun ruumiiseen ollenkaan. Kuvat on kyllä aika huonoja, kun ne on kuvattu voimakkaassa auringonvalossa, joko melkein suoraan aurinkoa vasten tai siten, että vedestä tulee linssiin voimakas auringon heijastus.

  Julkaisen nyt kohta kutenkin erään toisen kuvaparin, joka on nyt ollut odottamassa jo jonkinaikaa. Ei mitään mullistavaa, mutta julkaistaan nyt kuitenkin...
  ...sen jälkeen ajattelin lähteä kiertämään Aulankojärveä fillarilla, kun on hyvä ilma ja josko sieltä löytyisi hyviä kuvauskohteita.

  VastaaPoista
 5. No voin minä niitä vaikka julkaistakkin, jos ette kyllästy ainaisiin sorsa- ja lokkikuviini

  no nyt alat kuulostaa jo minulta. ;) mitäs hiljaiseloa siellä muuten on vietetty kun ei ole tullut mailejakaan? vai onko se minun vuoroni?

  on kyllä kuva eräästä ihmeellisesti uivasta linnusta, en osaa sanoa mikä lintu se on (voi olla telkkä). Se ui silleen, että kaula on kokonaan upoksissa, ja näkyy vain pää ja muu ruumis kahtena erillisenä saarekkeena, ikään kuin kaulaa ei olisi yhdistämässä päätä muuhun ruumiiseen ollenkaan

  tämä lintu kyllä muuten kiinnostaisi nähdä. ei kuulosta telkältä, jolla on mielestäni suhteellisen lyhyt ja jäykkä kaula, ei siis pitäisi taipua tuolla lailla mutkalle. telkän pää on myös aika kolmiomainen (kannallaan seisova kolmio) eli jykevä.

  VastaaPoista
 6. no nyt alat kuulostaa jo minulta. ;) mitäs hiljaiseloa siellä muuten on vietetty kun ei ole tullut mailejakaan? vai onko se minun vuoroni?

  No ihmekkösi tuo jos "oppiäidiltään" alkaa kuullostaa :)

  No täällä on vain ollut kiirusta, lomat juuri loppuu, ja olen justiin lähdössä taas Tampereella käymään. Sitten on grillijuhlat illalla, rippijuhlat huomenna. Ei, kyllä se minun vuoroni on mailata, ja pikaisen ja lyhyen spostiviestin laitoin justiin sinulle, mutta se ei ole vielä mikään varsinainen viesti :)

  Ajattelin muuten että mökötät minulle sen taanoisen henkka episodin takia, kun ei sinustakaan ole kuulunut paljoakaan ;) Pahoitteluni jos pahoitin mielesi.

  Pistän lisää spostia sunnuntaina ja kommentoin myös noita muita kommentteja joita olit mukavasti laittanut näihin postauksiini. Kiitos niistä :)

  VastaaPoista
 7. tämä lintu kyllä muuten kiinnostaisi nähdä. ei kuulosta telkältä, jolla on mielestäni suhteellisen lyhyt ja jäykkä kaula, ei siis pitäisi taipua tuolla lailla mutkalle. telkän pää on myös aika kolmiomainen (kannallaan seisova kolmio) eli jykevä.

  Hmmm... tämä kohta jäi aiemmassa vastauksessani sinulle käsittlelemättä jostain syystä. No vastaan nyt sitten.

  No voin laittaa kuvia vaikka sitten spostilla, kun saan muutaman kuvan käsiteltyä. Ne on aika huonoja kuvia, kun on voimakasa vastavalo, tai heijastus vedestä. Itse epäilen kyseessä olevan Telkän, edelleen, mutta pistä kuvat tulemaan sinulle jossain vaiheessa, niin saat katsoa. Toivottavasti alkukuvaukseni ei ollut liioitteleva, mitään uutta lintulajia ei ole varmaankaan löytynyt :)
  Omaan silmää ko. lintu vain näytti uivan oudosti, kaula notkolla...
  No pistän kuvat tulemaan jossain vaiheessa, nyt täytyy mennä rippijuhliin.

  VastaaPoista
 8. No ihmekkösi tuo jos "oppiäidiltään" alkaa kuullostaa

  ja nyt olet hankkinut vielä lintukirjankin.. :) snif, sehän tulee minuun.

  Ajattelin muuten että mökötät minulle sen taanoisen henkka episodin takia, kun ei sinustakaan ole kuulunut paljoakaan ;) Pahoitteluni jos pahoitin mielesi.

  ei, ei, ei. turha toivo.

  No voin laittaa kuvia vaikka sitten spostilla, kun saan muutaman kuvan käsiteltyä.

  teepä se niin yritetään arvailla mistä linnusta on kyse. tosin näin itsekin juuri (hernesaaren edustalla) vesilintuja, joita en tunnistanut. en siis ole mikään sellainen velho lintujen kanssa, että kaikkien tunnistus aina onnistuisi.

  VastaaPoista
 9. ja nyt olet hankkinut vielä lintukirjankin.. :) snif, sehän tulee minuun.

  No voi voi, onnistuinko saamaan sinut herkistymään? :)
  Voisiko tämä olla mahdollista? Merkki pöytään jos onnistui :)

  ei, ei, ei. turha toivo.

  OK - kiva :)

  teepä se niin yritetään arvailla mistä linnusta on kyse. tosin näin itsekin juuri (hernesaaren edustalla) vesilintuja, joita en tunnistanut. en siis ole mikään sellainen velho lintujen kanssa, että kaikkien tunnistus aina onnistuisi.

  No käväisen nyt lenkillä ja koitan sitten sen jälkeen pistää pari kuvaa tulemaan sinulle spostilla tutkittavaksesi.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!