25.7.2008

Leijako?


Taas kuva, jossa olisi ollut mukava, jos olisi ollut hieman enemmän zoomausvaraa. Pidän kuitenkin kuvaa nykykalustollani aika onnistuneena, vaikka täytyy taas myöntää, että hiukan tuurilaukaus tämäkin kuva on. Kuvattu "heittämällä" lähes pystysuoraan taivaasta vasten. :)

9 kommenttia:

 1. Terve, tikka vei kommenttilootasi poikuuden, mutta tulen nyt sitten näin miehenä takaportin kautta.

  Katsottavia kuvia olet heti saanut aikaiseksi! Liikevara kai ns. oppikirjojen mukaan jätetään yleensä liikkeen suuntaan, mutta minusta tämä yläkulmaan sihtaava nokkaeläin on sommittelunakin aika tasapainoinen.

  VastaaPoista
 2. Terve, tikka vei kommenttilootasi poikuuden, mutta tulen nyt sitten näin miehenä takaportin kautta.

  heh heh hee - no juu, käyhän se näinkin :)

  Katsottavia kuvia olet heti saanut aikaiseksi!

  Kiitos kiitos. Parhaimpia (omasta mielestäni) koitan tähän nyt ekaksi valita, kun ei vielä onnistuneita kuvia ole niin hirveästi ja on muutenkin aika kapea materiaalivalikoima toistaiseksi.

  Liikevara kai ns. oppikirjojen mukaan jätetään yleensä liikkeen suuntaan, mutta minusta tämä yläkulmaan sihtaava nokkaeläin on sommittelunakin aika tasapainoinen.

  Hmmm... näin saattaa tosiaan olla. Olen nyt tässä koittanut ahkerasti erilaisia valokuvausta käsitteleviä opuksia lukea, mutta en vielä kovinkaan paljoa sommittelusta. Sinänsä tuntuisi järkevältä tuo mitä sanot liikevaran jättämisestä. Tässä kyseisessä kuvassa sitä liikevaraa vain ei ollut hirveästi jätettävissä liikkeen suuntaan kun kuvan kohde oli "lonkkalaukauksessani" jo selkeästi kuvan vasemman yläkulman puolella. Eli uudelleen rajaamallakaan ei olisi tilannetta ja sommitelmaa saanut "pelastettua".

  VastaaPoista
 3. Jep jep. Kovin perustellusti en tosiaan osaa arvioida, mutta luulen, että pilvien sijainti tasapainottaa tätä kuvaa hyvin. Oikeassa alanurkassa on laajempi yhtenäinen pilvi, jolla on ns. sama rintamasuunta kuin lokilla. Samoin oikealta alhaalta vasemmalle ylös kulkeva suihkukoneen jälkeä muistuttava harso on (lähes) lokin lentoradan suuntainen.

  Kai "sattumalaukauksenkin" harmoniasta saa kuvaaja olla tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. kylläpä se nyt suree sitä zoomin heikkoutta. hyvää matskuahan sinä otat ihan peruslinssilläkin. itse en olisi noin aloittelijana saanut lentävää lintua onnistumaan. odotan mielenkiinnolla mihin mielenkiintosi tulee suuntautumaan kun saat enemmän aiheita kuvattua. jostain saattaa muodostua suosikkiaihe.

  brunon pointti oli hyvä, "afganistanilaiselta arkkitehdiltä" kenties odotettavakin. kun kuvassa on teknisesti kaikki noinkin kohdallaan jää ruodittavaksi juuri kompositio ym taiteellinen vaikutelma. itse olisin ehkä rajannut tiukemmin, koeluontoisesti ainakin.

  VastaaPoista
 5. niin sitä piti vielä sanoa, että jännän syvä varjo lokin siiven alapinnassa siihen nähden miten valoisa kuvan taivas on.

  VastaaPoista
 6. Heh. Tosiaan, ei mikään turha takapajula se Afganistan. Näin nettimaailmassa ja erityisesti Blogger-käyttäjissä on tuntunut suorastaan vilisevän väkeä kotipaikasta Afganistan, alalta Arkkitehtuuri.

  Tai ehkä kaikki afganistanilaiset arkkitehdit ovat joutuneet pakenemaan vainottuina. Siellähän rakennukset patsaita myöten on räjäytelty lähes järjestään maan tasalle.

  (Luulen, että Bloggeriin tuli vasta myöhemmin mahdollisuus jättää kyseiset tiedot valitsematta/näyttämättä. Tai ehkä en monien muiden tapaan vain huomannut sitä.)

  VastaaPoista
 7. Kovin perustellusti en tosiaan osaa arvioida, mutta luulen, että pilvien sijainti tasapainottaa tätä kuvaa hyvin. Oikeassa alanurkassa on laajempi yhtenäinen pilvi, jolla on ns. sama rintamasuunta kuin lokilla.

  Olet varmaankin oikeassa. Kyllä tässä kuvassa parempi tunnelma näin on, kuin että jos kuvan tausta olisi ollut tasaisen taivaansininen.

  Samoin oikealta alhaalta vasemmalle ylös kulkeva suihkukoneen jälkeä muistuttava harso on (lähes) lokin lentoradan suuntainen.

  Toden totta ! :) En tuota ollut itse huomannut, mutta nyt kun katsoin kuvaa uudelleen niin näin on. Sinulla tuntuu Brunis olevan aika harjaantunut silmä kuvien katseluun. Tietysti vähän pöhköä, kun en osaa itse noihin kohtiin kiinnittää huomiota omissa kuvissani, mutta kyllä kai se kuvan katselu silmä tästä sitten kehittyy ajan mittaan. Ja hyvä, että on muita ihmisiä sanomassa että mihin pitää kiinnittää huomiota :)

  Kai "sattumalaukauksenkin" harmoniasta saa kuvaaja olla tyytyväinen.

  Kyllä! Tyytyväisyys olisi vielä syvempi, jos kuva olisi täysin tietoisesti saatu noin kun se on, mutta kyllä näin aloittelijana täytyy olla ihan tyytyväinen sattumalaukauksiinkin :)

  VastaaPoista
 8. kylläpä se nyt suree sitä zoomin heikkoutta. hyvää matskuahan sinä otat ihan peruslinssilläkin.

  Kiitosta kiitosta vaan :)
  No juu, ehkä tässä täytyy vaan tyytyä opettelmaan tämän kittilinssin kanssa ensin ja katsoa tämän mahdollisuudet pitemmälle. Kuten muistat minulla on perusnegatiivinen asenne vähän joka asiaan ja toisaalta insinöörimäinen usko tekniikan kaikkivoipaisuuteen ja mahdollisuuksia avaavaan autuuteen :)
  No eihän tietenkään tekniikka ratkaise kaikkea, eikä kait edes suurinta osaa, edes valokuvauksessa, vaan kyllä se kuvaaja (ihminen) aika pitkälle pystyy vaikuttamaan millinen kuvasta lopulta tulee, vaikka kalusto ei niin viimeisen päälle olisikaan.
  Taas kuitenkin joudun valittelemaan zoomin puutetta. :)
  Olin eilen pyöräilemässä ja näin tienreunustalla horsmien joukossa keltavihreän linnun. Innostuin valtavasti että tuosta pitää saada kuva, kun pääasiasiassa ihan peruslintuja, kuten lokit, varikset ja sorsat, olen vain pääasiassa nähnyt. No pyörä äkkiä parkkiin ja kamera esiin. Sitten koitin lintua lähestyä, mutta kun pääsin sopivalle etäsiyydelle, niin lintu ilemisesti pelästyi ja lensi tiheään pusikkoon. Ei sitä sieltä enään esiin saanut. Arvelen että lintu oli joku keltavästäräkki tai keltasirkku. Sitten kohtasin samalla reissulla myös räystäspääskyjä, mutta ne lentelivät niin nopeasti, mutkikkasti ja etäällä veden päällä, että ei niistä kuvaa saanut. Sitten kun ne tulivat ilmeisesti pesälleen samalle rautatiesillalle jolla olin kytiksellä, oli pesä sen verran korkealla että ei kunnon kuvaa saanut. Samoin jos ko. pääskyt istuskelivat langoilla sillalla, niin ne oli sen verran korkealla, että kunnon kuvaa ei saanut tuolloinkaan. Että sinänsä hiukan harmittaa, mutta näillä mennään nyt.

  itse en olisi noin aloittelijana saanut lentävää lintua onnistumaan.

  No kai sinullakin tuuria on... :)

  odotan mielenkiinnolla mihin mielenkiintosi tulee suuntautumaan kun saat enemmän aiheita kuvattua. jostain saattaa muodostua suosikkiaihe.

  Tämä on mielnkiintoista nähdä itsellenikin. Nyt tosiaan tulee vielä kuvattua aikalailla kaikkea, ja tulipa tuossa parvekkeella tehtyä ihan omia "installaatioita" joita sitten koitin vaihtelevalla menestyksellä kuvata. No kaipa sieltä jokin suosikkiteema ajanmittaan löytyy... tänään ostin itselleni tosin sellaisen pienen taskuoppaan linnuista, kun en niitä kovin hyvin tunne :)

  itse olisin ehkä rajannut tiukemmin, koeluontoisesti ainakin.

  Ihan hyvä vinkki / pointti. Täytyy kokeilla kokeeksi rajata alkuperäinen kuva uudelleen tiukemmin ja katsoa miltä näyttää. No ainakin itse lintu tulee silloin paremmin ja selvemmin esiin, kun se on isompi.

  VastaaPoista
 9. bruno, tuon afganistanin valinta on sikälikin hassu että ainakin iranissa afgaaneja pidetään jotenkin enemmän roskasakkina.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!