27.7.2008

KukatKun en mökkireissullani saanut lintuja kameranetsimeeni, niin päätin kokeilla hiukan makrokuvausta. Annoin itselleni kertoa, että ylemmässä kuvassa keskellä on Mandariiniruusu ja alemmassa kuvassa on Karjalanneito. Pitänee uskoa... :)

8 kommenttia:

 1. kivoja peruskukkia, alempi samaan aikaan tasapainoisempi ja jotenkin elävämpi, sommittelussa hyvä idea (eli ei kuvattu suoraan ylhäältäpäin). ihan makrohkoa jälkeähän tuollakin linssillä näemmä saa. kokeilitko kuvata heteitä tai muuta pienempää yksityiskohtaa?

  VastaaPoista
 2. Juu, nämä kukat ei ole mitään harvinaisuuksia, vaan ihan peruskukkia, joita äiti ja sisko tuonne mökin tontille on istutelleet. :)

  ihan makrohkoa jälkeähän tuollakin linssillä näemmä saa.

  Juu, saa. Lyhyt syvyysterävyys, eli taustan sumeneminen on kohtalainen, ja näkyy juuri paremmin alemmassa kuvassa.

  kokeilitko kuvata heteitä tai muuta pienempää yksityiskohtaa?

  En huomannut. Kiitos vinkistä, koitan noita katsella kun seuraavan kerran kukkia tai vastaavia kuvailen. Toisaalta tuon peruskittilinssin lyhin tarkennus etäisyys on noin 40 cm. Joten hirveän lähelle sitä ei voi viedä. En sitten tiedä kuinka hyvin tuolla zoomilla saa heteitä näkyviin tuolta etäisyydeltä, mutta ainahan sitä voi kokeilla.

  Eikös ns. kunnon makrokuvaukseen tarkoitettujen linssien tarkennusetäisyys ole alle 10 cm tai jotain sinne päin?

  VastaaPoista
 3. eihän sinun linssisi tosiaan makrolinssi ole. silti kannattaa aina kokeilla ihan oppimismielessä. postasinkin juuri omaan blogiini malliksi kärpäsen, siis sillä 17-200mm:n linssillä ja täydellä zoomilla kuvattuna. huomaa että vähän sumea se on, mutta ei ihan susi.

  ..niin ja kuitenkin olet itse nuo kukat istuttanut. :) ehhehheee.

  VastaaPoista
 4. silti kannattaa aina kokeilla ihan oppimismielessä.

  Juu, näin täytyy tehdä. Nuo on kohteita jotka ei karkaa ja jotka on kohtuullisen hyvin paikoillaan, jollei kovasti tuule. Sopivat varmasti harjoitteluun nykylinssilläni.
  Kuitenkin täytyy taas sanoa, että meinasi hermo mennä ja turhautuminen iskeä, kun taas äsken palasin fillaroimasta ja kuvauskohteita katsomasta, niin kun muutaman mielenkiintoisen kohteen löysin (pari lintua ja orava) niin ne meni karkuun jo ennen kuin pääsin edes hollille.

  No orava meni puuhun ja minä siihen puun juurelle, sieltä se ilkkui äänekkäästi, kun koitin sitä tähtäillä ja meni vaan ylemmäs niin, ettei linssillä enään yltänyt.

  postasinkin juuri omaan blogiini malliksi kärpäsen, siis sillä 17-200mm:n linssillä ja täydellä zoomilla kuvattuna. huomaa että vähän sumea se on, mutta ei ihan susi.

  Juu, kommentoin jo tuota postaustasi aiemmin ennen kuin lähdin pyöräilemään. Ihan kelpo otoshan tuo on. Kuten kommentissani kerroin, niin yritin hieman samanlaista viikonloppuna, mutta lyhyeksi jäi niin sanotusti :)

  ..niin ja kuitenkin olet itse nuo kukat istuttanut. :) ehhehheee.

  =8-0 Enkä ole :)
  Minussa ei oikein viherpeukalon vikaa ole ja jouduin noidenkin nimet kysymään ja kirjoittamaan paperille ylös. :)
  Pihalla oleva Jasmiini olisi kuulemma ollut kaunis, mutta sen kukinta oli jo ohi. No ensivuonna sitten.

  VastaaPoista
 5. noniin, taas yritit sitten kuvata liikkuvia, pakenevia saaliita! miten olisi maisemakuvaus tms? vai eikö sielläpäin suomea ole mitään kauniita paikkoja kuvattavaksi?

  VastaaPoista
 6. noniin, taas yritit sitten kuvata liikkuvia, pakenevia saaliita!

  Johtunee hiukan itsepäisestä luonteestani ja siitä että en tunnista kovin hyvin omia rajoitteitani :)

  miten olisi maisemakuvaus tms? vai eikö sielläpäin suomea ole mitään kauniita paikkoja kuvattavaksi?

  Juu, maisemakuvaus on varmasti paremmin minun heinää täälä hetkellä ja tällä kalustolla. On minulla jo muutamia maisemakuvia, mutta jotenkin ajattelin että ne olisi tylsiä tähän blogiin postattavaksi... mutta kyllä minä niitäkin voin postata.

  Onhan täällä kauniita paikkoja, en vain ole itsekään niistä kaikista vielä kauhan hyvin tietoinen, kun olen aika lailla samoissa ympyröissä jumittanut, enkä ole ympärilleni niinkään kuvausmielessä katsellut. Olen toisin kyllä jo karttoja jne. katsellut ja hiukan seutukuntaa paremmin tuntevilta kysellyt että mihin kannattaisi suunnata kuvaamaan.

  VastaaPoista
 7. On minulla jo muutamia maisemakuvia, mutta jotenkin ajattelin että ne olisi tylsiä tähän blogiin postattavaksi..

  ei nyt tylsiä maisemakuvia kannatakaan ottaa! :) eli persoonallista näkökulmaa niihin kuviin niin johan kehtaa postata.

  VastaaPoista
 8. ei nyt tylsiä maisemakuvia kannatakaan ottaa! :) eli persoonallista näkökulmaa niihin kuviin niin johan kehtaa postata.

  No ei kait kannatakkaan ottaa :)
  Mutta kun minulle ei ole vielä oikein kehittynyt tuota taiteellista, eikä oikein muutakaan valokuvauksellista silmää :)
  Mutta laitan kyllä näitä, niin voitte sitten niitä ruotia ja antaa parannusehdotuksia - ja idoita. :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!