23.7.2008

Loksunokka


Kyllä melkein heti järjestelmäkameran saatuaan alkaa kaipaamaan parempaa objektiivia, jossa olisi ainakin enemmän zoomaus varaa, kuin mitä näissä kittilinsseissä on. Kittilinssissäni on polttoväli 18 - 70 mm ja valovoima f/3.5 - 5.6. Valovoima on OK (vaikka saisihan sitäkin enemmän olla), mutta laajempi zoomaus vara on se jota nyt kaipaan. Onneksi kuvan loksunokka sattui ystävällisesti istahtamaan puunoksalle, joka oli sen verran lähellä minua ja kameraani, että edes jonkinlaisen kuvan ylsi tällä kittilinssilläkin ottamaan.

4 kommenttia:

 1. no niin, hyvinhän se kuitenkin tarkensi aina loksuttajan vatsakarvoihin asti. :) älä suotta sure nykyisen linssisi rajoitteita - kannattaa ottaa siitä irti se minkä saa. parhaiten tuollaisella linssillä saat laajat lähikuvat; kauemmas katsovat linssit eivät toimi ollenkaan niin hyvin esim sisätilojen kuvaamisessa.

  VastaaPoista
 2. Juu, ihan hyvin tarkensi tuohon asti. Itseasiassa kun katsoo kuvaa suurempana, niin koko oksa, jolla lintu istuu on suhteelisen terävä. Ja tausta on osittain sumentunut (syväterävyys) niin kuin pitääkin.

  Juu, täytyy koittaa pitäytyä vain kohteissa jolle ko. linssi soveltuu, vaikka muutkin kohteet jo himottaisivat, mutta edellyttäisivät parempaa linssiä.

  Itseasiassa katselin jo Sigman APO DG 70-300/1:4-5.6 -linssiä sen kohtalaisen hinnan takia, mutta se oli suosiostaan huolimatta saanut hieman ristiriitaiset arvostelut. Tämä taitaa olla sama linssi kuin se mikä sinullakin on, mutta jota et juurikaan käytä. Miksi et muuten sitä enään käytä? Onko se toinen "all around" linssisi paljonkin parempi vai käytätkö sitä vain sen takia kun siinä on laajempi polttovälialue?

  No täytyy nyt harkita kuitenkin vielä tuota objektiivi asiaa, eihän tässä hätää ole, ja opettelua on vielä paljon muutenkin.

  VastaaPoista
 3. en kyllä suosittelisi tuota ajattelemaasi linssiä. noin "paperilla" valovoima ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa, mutta käytössä ei mielestäni tule kovin hyvää jälkeä. etenkin heikommissa valaistusolosuhteissa jopa aika kelvotonta. eikös sen saa nykyään jo n. 200 e:lla? taitaa kyllä hinta korreloida laadun kanssa. toinen linssini on todella paljon parempi.

  VastaaPoista
 4. OK - olethan sinä maisemissa tikka :)

  Pistin sinulle muuten asken vielä meiliä, niiden jo aimmeni lähettämieni lisäksi.
  Olen mökille lähdössä maalailemaan muutamaksi päivää, joten olen linjoilla sunnuntaina sitten.

  Kiitoksia tiedoista, en siis harkitsekaan tuota linssiä. Sen hinta on tosiaan 200 euron tuntumassa, mikä sinänsä tekisi siitä houkuttavan vaihtoehdon, mutta ei kait ehdoin tahdoin kannata ostaa huonoa/keskinkertaista laatua. Sinänäs tuo linssi erään sivuston mukaan on eräs suosituimmista Sigman linsseistä, mutta eihän se suosio tietty aina kaikkea kerro.

  Toisaalta koitan pitää mielessä vanhan sanonnan viestiä, eli "köyhän ei kannata ostaa huonoa", tätä voisi soveltaa. Toisin en aivan toiseen ääripäähänkään voi mennä, mutta jossain siinä keskivaiheilla jos löytyisi sopiva. Kenties se Tamoron:in "all around" linssi, joka vastaisi kait lähinnä tuota sinun uudempaa Sigmaasi, voisi olla valintani.

  No katsotaan nyt vielä. Ei tässä hätää ole (vaikka vähän onkin, kieltämättä ;) )

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!