30.7.2008

Karhulinna



Ylempi kuva on otettu perheen laatikkofilmikameralla joskus vuonna miekka ja kivi :). Kuvassa patsaan kanssa yhtä aikaa patsastelemassa allekirjoittanut ja velipoika. Kuva on skannattu paperikuvasta, joka on aikojen saatossa jo pahasti punertunut. Koitin sitä hiukan huonolla menestyksellä korjata.
Alempi kuva on kuvattu samasta paikasta tänä vuonna. Minulla on paikalta myös kuva, jossa allekirjoittanut nykykuosissaan poseeraa patsaan kanssa, mutta jätän tuon version nyt kuitenkin julkaisematta tässä...

5 kommenttia:

  1. hehheh, eivät ole laiskat karhut selvästikään paljon vaivautuneet liikkumaan viime aikoina. en ole tiennytkään että sielläpäin on tuollaista taidetta.. vanhojen kuvien huonolle laadulle voisi nyt naureskella, mutta saas nähdä millaisessa kunnossa nykydigikuvat ovat joskus kymmenien vuosien päästä. kun eivät ole nekään kai ikuisia.

    VastaaPoista
  2. hehheh, eivät ole laiskat karhut selvästikään paljon vaivautuneet liikkumaan viime aikoina.

    No eivät ole, eivät :)

    en ole tiennytkään että sielläpäin on tuollaista taidetta..

    No tämä patsas on käsittääkseni hirveän suosittu nähtävyys tuolla Aulangon puistometsässä. Kyllä tämän patsaan käy tuhannet ihmiset vuodessa katsomassa. Ihmetellä täytyy, että vandalit eivtä ole sitä turmelleet jo moneen kertaan... tai mistäpä tiedän vaikka olisivat yrittäneet, mutta en ole kuullut moisesta.

    vanhojen kuvien huonolle laadulle voisi nyt naureskella, mutta saas nähdä millaisessa kunnossa nykydigikuvat ovat joskus kymmenien vuosien päästä. kun eivät ole nekään kai ikuisia.

    Juu, näin on. Toisaalta ei auta naureskella, ei ainakan minun, kun olen ottanut kuvani RAW-muodossa. Ja vain pieni osa kuvista on "yleispätevässä" JPG-muodossa, jolle tukea vielä löytyy vuosiksi. Nämä RAW-kuvat kun on kaikki omaa valmistaja kohtaista muotoa, eikä tiedä kokska mikäkin valmistaja katoaa markkinoilta ja tuki ko. formaatille häipyy. Täytyy vain koittaa säilyttää ohjelma CD:t jotka tosin vaurioituu ajansaatossa nekin ja kuka tietää mikä käyttis on 10 vuoden päästä...ko. CD ei välttämättä enään toimi. Paras lienee muuntaa parhaat kuvat JPG tai TIFF-muotoon. Ja varmuuskopioita täytyy ottaa parille kiintolevylle, CD:lle ja DVD:lle ja uusia kopot 5 vuoden välein, kun CD:t ja DVD:t ei välttämätt kauempaa kestä lukukelpoisina.

    VastaaPoista
  3. No tämä patsas on käsittääkseni hirveän suosittu nähtävyys tuolla Aulangon puistometsässä. Kyllä tämän patsaan käy tuhannet ihmiset vuodessa katsomassa.

    ja minä en ole käynyt koskaan! tosin en ole muutenkaan kuin kerran jalkautunut sinne jonnekin torille.

    Paras lienee muuntaa parhaat kuvat JPG tai TIFF-muotoon.

    suosittelen tiffiä.

    varmuuskopioita täytyy ottaa parille kiintolevylle, CD:lle ja DVD:lle ja uusia kopot 5 vuoden välein, kun CD:t ja DVD:t ei välttämätt kauempaa kestä lukukelpoisina.

    kyllä on yksi murheenkryyni tämä tekniikan jatkuva kehitys.. :) kun ei kuitenkaan saada edes luotettavaa cd-romia keksittyä.

    VastaaPoista
  4. ja minä en ole käynyt koskaan! tosin en ole muutenkaan kuin kerran jalkautunut sinne jonnekin torille.

    No sinun kannattaa joskus ehdottomasti ottaa päivä aikaa ja mennä tuonne Aulangolle. Sen puistometsässä on paljon polkuja, suuri osa metsästä on luonnonsuojelu aluetta ja on Joutsenlampi, johon monen vuoden jälkeen on taas saatu joutsenpari. Edellisen parin toinen puolisko menehtyi 3 - 4 vuotta sitten jolloin jäljelle jäänyt lähti pois. Oli usean vuoden aution tuo Joutsenlampi, mutta nyt siellä on taas elämää.

    Sitten sielä on se Aulankojärvi (jonka pitkospuilla tappelin pyöräni kanssa), jonka ympäristö on ihan mainiota luontoa. Mutta itse tuo Aulangon puistometsä on mukava paikka, siellä on polkuja useammaksikin kerraksi, ja aivan kaupungin sydämmen läheisyydessä. Vieressä on Rantasipi Aulanko, jossa on kylpylä, jos sellaisessa tykkää käydä jne jne.

    VastaaPoista
  5. suosittelen tiffiä.

    Juu, tämä lienee yleiskäyttöisin ja ei huonone tallennuksien yhteydessä laadullisesti (ellei sitten itse munaa) :)

    kyllä on yksi murheenkryyni tämä tekniikan jatkuva kehitys.. :) kun ei kuitenkaan saada edes luotettavaa cd-romia keksittyä.

    Sanos muuta. Keskimääräinen itsepoltettu CD ei taida juuri 5 vuotta kauempaa kestää, vaikka säilyttäisi sitä "oikein".

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!