17.4.2011

Tiltaltti

Ohessa noin viikko sitten kuvaamani lintu, jonka arvelen olevan tiltaltti, mutta en ole aivan varma. Tiltaltti ja pajulintu ovat sen verran saman näköiset, että en pysty aivan varmaksi sanomaan. Jos tämä on tiltaltti, niin se on samalla uusi lintuhavainto minulle.

Itseäni näistä kuvista miellyttää eniten kaksi alinta kuvaa. Niissä esim. tausta on hienosti sumentunut ja sommittelukin on aika hyvä :)

4 kommenttia:

 1. Minäkin pidän noista alimmista kuvista. Tipi näyttää niissä kovin hellyttävältä mietteissään. Pikkuinen se on ja tuommoinen sitten jaksaa tehdä pitkiä muuttomatkoja keväin syksyin! Yläkuvassa siipien asento on mielenkiintoinen, sillä harvemmin näkee kuvia yksinäisestä lentävästä pikkutipistä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Meillä on sitten aikalailla samanlainen maku kuvien suhteen; siihen mikä miellyttää silmää...

  Vaikea on kuvitella ja ymmärtää, kuinka noinkin pieni lintu pysty tekemään pitkiäkin muuttomatkoja, mutta niin se vain tekee :)

  Lintujen lento- tai lentoonlähtökuvat ovat mielenkiintoisia, jos onnistuu pysäyttämään liikkeen sopivasti. En väitä että lisin onnistunut tarkoituksella, vaan tuuriakin on mukana. Tilanteet tulee yleensä yllättäen.

  VastaaPoista
 3. Täällä peipposet jo kosertoivat. Katsoin Birdlifesta Tiiran sivuilta, että västäräkkihavaintoa ei ole ollut, mutta eräs tuttavani väitti mökillä sellaisen jo nähneensä. Mahtoi erehtyä.

  VastaaPoista
 4. Peipot konsertoivat tälläkin suunnalla. Tulee varmaan kuviakin tästä lähiaikoina :)

  Olen kyllä västäräkkejäkin jo nähnyt tänä keväänä ja niistäkin on kuvia. Tosin havaintoni ja kuvat on PK-seudulta...

  En tiedä, missä tuttavasi mökki mahtaa olla, mutta noin viikko sitten näin västäräkkejä PK-seudulla useampiakin. Nyt kun on näin hyvät kelit, niin eiköhän ne etene aika nopeastikin PK-seuduta pohjoisemmaksi, eli tuttavasi, Delilah, ei välttämättä erehtynyt.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!