27.4.2011

Sinivuokot

Hieman lähikuvayritelmiä ensimmäisistä tänä keväänä havaitsemistani sinivuokoista...
 

4 kommenttia:

 1. Mitä kaunokaisia! Alimpaan kuvaan tullutkin oikein erittäin syvä sininen väri. Kaikki kyllä hyviä kuvia :)
  Anopin kanssa käytiin myös pääsiäisenä katsastamassa muutama vakipaikka, missä sinivuokkoja aina on ollut ja on edelleenkin, harvennushakkuista huolimatta. On ne vaan erinättejä kukkia! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Mou Rire ja mukava "nähdä" pitkästä aikaa :)

  Itsekin pidän eniten alimmasta kuvasta. Siinä on hyvät värisävyt ja sommitelmakin on itseäni miellyttävä.

  Olen muuten itsekin huomannut, että sinivuokot tapaa tulla vuodesta toiseen samoille sijoille. Nämäkin "bongasin" vanhasta tutusta paikasta. Nättejä ovat, kuten toteat :)

  VastaaPoista
 3. Sinivuokot ovat yksinkertaisuudessaan oikeita kaunottaria! Kuvissasi tulee esiin sinivuokkojen eräs hauska piirre, eli terälehtien lukumäärä vaihtelee. Alimmaisessa niitä on peräti kahdeksan! Värikin joskus vaihtelee. Lapsena meitä jekutettiin, että punertavat sinivuokot ovat sellaisia, johon muurahainen on pissannut. Totuus lienee, että jokin maaperässä ratkaisee sävyn.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Hyvä on muuten tuo huomiosi terälehtien määrästä. En tuohon ollut itse kiinnittänytkään huomiota jostain syystä...

  Hauska tuo värijekutus :)
  Olen itsekin huomannut sinivuokkojen värissävyissä isojakin eroja. En ole pohtinut mistä se johtunee, mutta varmaan sille jokin looginen selitys on...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!