12.1.2010

Lumikiteet


 
 

Kovat pakkaset on luoneet jänniä ja mielenkiintoisia lumikidekuvioita mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ohessa muutamia esimerkkejä, joita kameran etsimeni eteen viime viikonloppuna sattui. Ensimmäinen, kukkaan muodostunut lumikiderakennelma on kaunis, mutta ehkä parhaat ja selkeimmät kiteet on alimmassa kuvassa, jossa käsitykseni mukaan kiteet on muodostuneet yksittäisen, ohuen, hämähäkinseitin varaan!
Olisi mielenkiintoista saada tietää millaista jälkeä olisi saanut kiinteäpolttovälisellä makro-objektiivilla aikaiseksi. Nämä kuvat on otettu sillä pikku zoomillani, Tamron 17-50mm f/2.8 -objektiivilla.

4 kommenttia:

  1. Alin on todella hyvä, mikähän linssisi suurennussuhde on?

    Tuo alkaa kyllä lähennellä 1:1 suhdetta.

    VastaaPoista
  2. Objektiivin suurennussuhde on 1:4,5 (50 mm:n polttovälillä).
    Näitä kuvia on aika reilusti rajattu, vaikka seisoin melkein kohteissa kiinni, kun kuvasin. Minimi tarkennusetäisyys on 27 cm (ilmeisesti kennosta mitattuna), joten sen verran piti olla etäisyyttä kohteeseen...

    Kaikissa kuvissa taisi olla tuo 50 mm polttoväli. Alimassa oli aukko f/4 ja herkkyys ISO400. Rajasin kuvat suoraan RAW konvertterilla (DxO Optics Pro 6) ennen varsinaista kuvan käsittelyä, jota ei kyllä paljoa jäänyt PSP:llä tehtäväksi.

    VastaaPoista
  3. kaunista, makromaisen tarkkapiirtoista! TODELLA hyvät kuvat!

    VastaaPoista
  4. Kiitos tikka! :)

    Harvinainen luonnonilmiö tuo kun usva/sumu kiteytyy näin jänniksi muodoiksi erilaisille pinnoille: puiden oksille, pyykkinaruille, jopa hämähäkin yksittäiseen seittiin.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!