15.1.2010

Kynttilät



 

Kynttilöitä tuli kuvattua joulun aikoihin paljon ja hartaudella, monesta suunnasta ja sommitelmasta. Näitä voisi postata lisääkin, jos jotain vain kiinnostaa nähdä niitä. Vuodenaikaan sopii ainakin hyvin...

Näissä kuvissa ei kuvankäsittelyssä ole puututtu taustaan ollenkaan (eli sitä ei ole "maalattu" mustaksi tai tehty mitään muutakaan käsittelyä sille) vaan tausta tuli ilmeisesti mustaksi siksi, kun käytin kameran valotuksen mittauksessa keskustapainotteista mittaustapaa. Näin tausta jäi hyvin tummaksi, suorastaan mustaksi. Sopii näihin kuviin mielestäni hyvin. Kynttilä kuvauksissa kokeilin paljon erilaisia syvyysterävyyksiä, eli aukoilla tuli pelattua paljon.

4 kommenttia:

  1. Kynttilöistä saa mahtavia ja tunnelmallisia kuvia kyllä =) itekin kuvailin joululahjaksi saatua marmorikynttilää, jonka poltin kukkaseksi asti, joka polttokerran jälkeen otin kuvia minkälaiseks oli menny palamisen edetessä :)

    VastaaPoista
  2. Totta, Mou Rire, kynttilöistä saa tunnelmallisia ja vaihtelevia kuvia. Muoto muuttuu kynttilän "kuluessa", tulee reikiä jne. vaihtelevaa muotoa :)
    Itsekin otin eri palamisen vaiheissa kuvia kynttilöistä...

    Mitä tarkoittaa "kukkaseksi asti"?

    VastaaPoista
  3. http://www.marmorikynttila.fi/

    Eli tuollainen kynttilä kyseessä. Aukeaa kuin kukan terälehdet, joten sitä tarkoitin kun sanoin, että kukkaseksi asti :)

    VastaaPoista
  4. Ahaa...

    Kiitos selvityksestä, Mou Rire. :)

    En tiennytkään tuollaisista kynttilöistä. Mielenkiintoista!

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!