24.1.2010

Koskikara

 
 
Tikan kuvista saadun vinkin ja inspiraation innoittamana lähdin katsomaan josko Koskikaran löytäisin minäkin ja löytyihän se :)
Kuvat on kyllä selvästi heikompilaatuisia kuin Tikan, mutta ei se mitään. Olen tyytyväinen, että tämän herttaisen palleron näin livenä ja sain muutaman kuvan napsaistua, vaikka nämä ei laadullisesti kehuttavia olekaan. Auringonvalo oli jo katoamassa ja kuvaus paikatkin oli varjossa, joten linnun piirteistä ja väreistä ei juuri selkoa saa. Kuvia on voimakkaasti rajattu, koska kuvausetäisyys oli aika pitkä ja käytössä oli vain 250 mm maksimipolttovälillä varustettu zoomi. Tai oli pitempikin zoomi käsillä, mutta kun sitä ryhdyin vaihtamaan kameraan, niin koskikara siirtyi toisaalle, eikä enään tullut tähtäimeen...paitsi taas sitten (alin kuva) kun olin vaihtanut takaisin lyhyempään zoomiin :(

On todettava, että sitkeä sissi tuo koskikara. Se uida mulikoi lähes nolla asteisessa vedessä ja sitten seisoskeli -14°C asteisessa ilmassa jään reunalla huilimassa. No käytännössä vedessä oli lämpöisempää kun ilmassa :)

Olisi ollut kiva saada kuva koskikarasta kunnon aurinonvalossa ja pitemmällä zoomilla, mutta kaiken kaikkiaan olen iloinen, että näin tuon veikeän uimarin :)
Kenties joskus saa mahdollisuuden kuvata sitä uudelleen...

8 kommenttia:

 1. Kara on sitkeä pohjoisen lintu, tulee tänne meidän avoimina pysyville virroillemme talvehtimaan Pohjois-Norjasta. Ei sitä palele, on hyvin rasvattu höyhenpuku. Samanpituinen putki on minullakin, sillä ei kovin kaukaa saa tarkkoja kuvia, varsinkin jos tirppa istuu varjossa. Mutta karan seuraamiseen ei kyllästy! Ja sitten se visertelee läpi talven! Tuntuu melkein keväiseltä sitä seuratessa.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista taustatietoa Irma :)
  En tunne tätä koskikaraa lintulajina vielä tarkemmin, mutta se on selvää että sitä ei palele. Hauska seurattava!
  Olisi tosiaan olut mukava saada siitä itsekin tarkempi kuva, mutta hyvä näinkin. Joskus sitten paremmalla valolla ja hiukan lähempää... :)

  VastaaPoista
 3. Karan kuvaaminen saa aina itsellenikin harmaita hiuksia :). "Minun koskeni" on sellainen, että siellä voi kuvata vain yhdestä paikasta, eikä kara oikein tykkää uiskennella siinä kohdassa. Lisäksi auringon edessä on harju, joten valoa ei ole juuri koskaan tarpeeksi. Täydellistä koskikarakuvaa odotellessa...

  (Voisit lisätä noita henkilöllisyysvaihtoehtoja, ainakin sen nimi/url -vaihtoehdon, että Vuodatuksenkin käyttäjät saavat kotisivunsa näkyviin.)

  VastaaPoista
 4. näistä koskikaran kuvistahan me ollaan jo muualla turistu, mutta huomasin vaan että alimmassa kuvassa onkin aika hauska tausta. noita pallomaisia jäämöykkyjä meinaan. :)

  VastaaPoista
 5. Hullukaali: "Karan kuvaaminen saa aina itsellenikin harmaita hiuksia :)"

  Kyllä, koskikara tuntuu aavistavan kun sitä koitetaan kuvata. Se vaihtaa sitten juuri paikaansa toisaalle, kun alkaa kameralla tähtäämään :)
  Ainakin tältä tuntui, kun tuon ensikerran näin.

  Hullukaali: "Lisäksi auringon edessä on harju, joten valoa ei ole juuri koskaan tarpeeksi. Täydellistä koskikarakuvaa odotellessa..."

  Hyvä valo on kyllä tärkeää, että tuosta koskikarasta saisi sen värisävyjä esille. Ei auta muuta kuin yrittää kuvaamista joskus uudelleen... :)

  Hullukaali: "(Voisit lisätä noita henkilöllisyysvaihtoehtoja, ainakin sen nimi/url -vaihtoehdon, että Vuodatuksenkin käyttäjät saavat kotisivunsa näkyviin.)"

  Tässä ei saa erikseen esiin vain nimi/url -vaihtoehtoa, vaan tulee esiin myös "Anonyymi"-vaihtoehto, josta en pidä. Se mahdollistaa erilaisen spämmäyksen jne. Lisäksi olisi kiva tietää kuka komentoi. Tuo OpenID on mahdollinen näemmä Wordpress jne. bloggaajille, mutta ei Vuodatuslaisille.
  Lisäsin nyt tuon Nimi/URL-vaihtoehdon tuohon, ja sen mukana tuli anonyymi-vaihtoehto myös. Annan sen olla nyt näin, mutta jos tulee häiriöitä, joudun vaihtamaan takaisin edelliseen käytäntööni.

  On hyvä, jos saan tietää kommentoijieni nimen ja kotisivun URL:n. Katson miellään muiden sivuja / kuvia :)

  VastaaPoista
 6. tikka: "huomasin vaan että alimmassa kuvassa onkin aika hauska tausta. noita pallomaisia jäämöykkyjä meinaan. :)"

  Juu, niistä palloista voi saada monenlaisia mielikuvia :)

  Ne on ihan kivan näköiset kyllä. Minulla on niistä muutamia lähikuviakin (eri paikasta kuvattu, mutta oli kuta kuinkin saman muotoisia). Täytyy katsoa, jos postaa niitä kuvia joskus...

  VastaaPoista
 7. Kiitos, että otit toiveeni huomioon ja lisäsit tuon nimi/url -vaihtoehdon :). En usko, että anonyymistä tulee paljon ongelmia, koska kaikissa Bloggerin blogeissa, joissa käyn se on käytössä. En ainakaan muista kenenkään valitelleen sen tuomista ongelmista.

  VastaaPoista
 8. Hullukaali: "Kiitos, että otit toiveeni huomioon ja lisäsit tuon nimi/url -vaihtoehdon :)."

  Juu, ei mitään.
  Pieni ja helppo toive täytettäväksi :)

  Hullukaali: "En usko, että anonyymistä tulee paljon ongelmia, koska kaikissa Bloggerin blogeissa, joissa käyn se on käytössä."

  Toivotaan, että ei tule ongelmia.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!