20.1.2010

Lokkikavalkadi 

 

 

Ohessa hieman sekalaista lokkikuvastoa viime kesäkuulta. Linnuista lokkeja tuli kuvattua eniten. Ehkä siksi, että niitä on helpoiten "saatavilla". Toisaalta lokeissa on jotain. Jotain erikoista. Liike, asento, liito...röyhkeys! Onhan noita hyvä ominaisuuksia :)

5 kommenttia:

 1. Hyviä lentokuvia, itse en ole onnistunut noiden lentokuvien tarkennuksessa.

  VastaaPoista
 2. No minulla on "valtavasti" näitä lokkikuvia, JP. Väkisinkin tulee joitakin ihan hyvinkin onnistuneita otoksia joukkon. Mutta kyllä sitä ihan tyytyväinen on niitä muutamista suht'hyvin onnistuneista kuvista. Paljonhan joutuu laittamaan suoraan roskakoriin, kun kuvia käy läpi.

  VastaaPoista
 3. On muuten eroa näytöissä, täytyy todeta taas. Nämä kuvat on tässä kotiläppärillä paljon vaaleampia ja selkeämpiä, kun työkoneen putkinäytöllä...

  VastaaPoista
 4. hämmästyttävän vahvoja kuvia! no, ei sillä etten sinusta olisi uskonut, mutta kamerasi ei selvästikään aina toimi parhaalla mahdollisella tavalla. näemmä kuitenkaan liikkeen pysäyttämisessä ei ole ongelmia. (minulla on.) hienoa!

  VastaaPoista
 5. tikka: "hämmästyttävän vahvoja kuvia!"

  Kiitos kiitos! :)
  Täytyy tunnustaa, että näitä on hiukan rajattu, joten osa "vahvuudesta" tulee kenties sitä kautta, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen näihin kuviin.

  tikka: "no, ei sillä etten sinusta olisi uskonut, mutta kamerasi ei selvästikään aina toimi parhaalla mahdollisella tavalla. "

  Olet oikeassa, kamera ei joskus tunnu toimivan niin kuin haluaa tai olettaa, että sen pitäisi käyttäytyä. Toisaalta vikaa voi olla myös käyttäjässä, eli ei osaa käyttää kameraa oikein, tai tilanteeseen sopivalla tavalla. Nämä kuvat on muuten kuvattu sillä vanhemmalla kameralla, Sony A300:lla, joka ei kai nyt aivan surkea kamera sitten kuitenkaan ole, kun sillä ihan hyviä kuvia on tullut otettua aika ajoin...

  tikka: "näemmä kuitenkaan liikkeen pysäyttämisessä ei ole ongelmia."

  Hyvä ja aurinkoinen keli auttaa. Näissä kuvissa oli vieläpä ISO400, eli suljinnopeudet oli 1/1000 sek. tai jopa nopeampia, eli sillä pysähtyy jo moni liike. Ainoastaan tuo vedessä pulla suussa uiva lokki on 1/640 sek. suljinnopeudella kuvattu. Lisäksi kuvausta ja kuvauksen vakautta on auttanut se, että olen päässyt aika lähelle lokkeja, ja en ole tarvinnut maksimi zoomia (nämä on kuvattu sillä 18-250 mm Tamronilla), vaan noin 100 - 150 mm on riittänyt.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!