21.7.2012

4. vuosipäivä

Nyt on tullut jälleen yksi etappi saavutettua, eli tällä päivämäärällä tulee täytteen 4 vuotta siitä kun aloitin tämän valokuvabloggaamisen. Tämä koko valokuvaharrastukseni alkoi tuolloin, neljä vuotta vuotta sitten. Viimeaikoina, tai aika pitkään jo, on postaustahtini ollut valitettavan hidasta, mutta ei anneta sen häiritä tätä päivää. Uusia valokuvia on kyllä kertynyt, mutta en ole ehtinyt tai saanut aikaiseksi lajitella ja käsitellä kuvia postausta varten.
 
No, nyt joka tapauksessa tulee muutamia uusia kuvia, jotka ovat varsin tuoreita. Kävin nimittäin hiljan pienellä lomareissulla pohjois-norjassa, Varangin vuonolla. Siellä pääkohteeni oli Vardön kaupungin kupeessa oleva Hornöyan lintusaari. Erityisesti toivoin pääseväni näkemään ja kuvaamaan lunneja, ja kuten seuraavista kuvista ilmenee, onnistuin siinä ainkin kohtuullisesti :)
 
Saarella oli tuhansia lintuja, koostuen pääasiassa 6-7 eri lintulajista. Hieno paikka, jonne varmaan koitan joskus päästä uudelleen.
 
Ja siten itse kuvat...
 
 
Postaan myöhemmin lisää kuvia Varangin vuonon retkeltäni.
 
 
 
 

23 kommenttia:

 1. Onnea 4 vuotiaalle blogille :)

  VastaaPoista
 2. Onnea myös täältä fotoilijan blogista :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle Fotoboksi :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut blogisi pitkästä taipaleesta.
  Nyt näyttää lintusaarella vihreämmältä, kuin toukokuun puolessa välissä, jolloin kävin kyseiseillä saarella. Lunnit ovat tosi kiitollisia kuvattavia, karimetsojen ohella. Odotan mielenkiinnolla muita postauksiasi Varengin vuonolta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tarja :)
  Olen samaa mieltä kuin sinäkin. Lunnit tuntuivat varsin pelottomilta, ja niitä pääsi ihan läheltä, jopa alle metrin päästä, kuvaamaan. Erittäin kuvauksellinen lintu :)
  Muitakin lintuja, kuten juuri metsoja, ruokkeja jne. pääsin kuvaamaan Hornöyalla, mutta niistä lisää tulevissa postauksissa. Minulla on myös kuvia muilta lintupaikoilta Varangin vuonon alueelta ja laitan niitäkin kuvia luonnollisesti. Ainoa, joka nyt harmittaa, on maisema kuvat. Niitä en juuri ottanut, kun olin liian laiska vaihtamaan kameraani sopivaa linssiä. Pitäisi ehkä olla joku erillinen pikkukamera maisemia varten...

  Harmikseni en juurikaan kahlaajia nähnyt matakllani, mutta ehkä ajankohta ei ollut niille suotuisa.

  Kävin katsomassa myös sinun, Tarja, ottamiasi hienoja kuvia Varangin vuonon matkalta. Olit allihaahkan mm. nähnyt. Sellaista en itse nähnyt. Varangin vuono on sen verran kaunista seutua, että sinne tulee varmaan joskus matkattua uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Kuvasi lunneista olivat erinomaisen viehättäviä.
  Mukava katsella kuviasi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi Suloensio :)

  VastaaPoista
 8. Jape, onnea blogisi vuosipäivän johdosta! Kaikkea hyvää edelleen! Mukava, että saamme katsella kuviasi ja osallistua Varangin retkellesi kuviesi kautta. Se oli varmasti upea matka! Lunnit ovat varsin hauskannäköisiä lintuja. Väritkin ovat sävy sävyyn, nokka, jalat ja silmät Pelottomuus kertonee siitä, että ne eivät ole kohdanneet ikäviä ihmisiä, tai ehkä eivät ihmisiä ennen ollenkaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitos mukavasta kommentistasi Delilah :)

  Toivotan myös sinulle kaikkea hyvää nyt ja jatkossa.

  Miellelläni näitä kuviani näytän ja muutaman sanan reissuistani kerron. On vain alkuaikoihin nähden tämä postaustahtini hiljentynyt merkittävästi. Tuntuu olevan vain ajasta pulaa, ja joskus (aika usein) suorastaan laiskottaa, eikä saa aikaiseksi esim. käsitellä ja valita kuvia bloggauksia varten. Mutta kyllä näitä täältä tulee aika ajoin, joten kannatta käydä täällä ainakin piipahtamassa silloin tällöin.

  Matka oli upea ja vähintäänkin täytti odotukseni. Tuo tekstissä mainitsemani lintusaari, Hornöyä, on luonnonsuojeua alueella, ja sinne pääsee vain vene kyydillä satamasta, joten ihmisten pääsy on säänneltyä tuonne saarelle. Lisäksi siellä on tarkat rajat missä saa liikkua ja yleisohje on tietenkin, että lintuja ei saa häiritä. En tiedä johtuuko näistä rajoituksista vai onko luottavaisuus lunnien yleispiirre, mutta kyllä ne lähelle päästivät kameran kanssa. Mainioita kuvattavia kerta kaikkiaan :)

  VastaaPoista
 10. Neljä vuotta on pitkä aika. Vaikka julkaisutahti hidastuukin, älä anna sen kokonaan kuolla. Digikuvaaja.net onnittelee mittavan pitkästä taipaleesta odottaen vasta ensimmäistä omaa vuosipäiväänsä...

  Sitten näihin kuviin: Ne ovat sanalla sanoen upeita! Löysin juuri blogisi, enkä ole ehtinyt sitä vielä perusteellisesti tutkimaan, mutta kiinnostaisi tietää minkälaisella kalustolla nämä kuvat on otettu? Lunnit näyttävät olevan todella kuvauksellisia lintuja, mielenkiintoni heräsi heti. Kuvissa on erittäin hienot värit ja tuo nokka kiinnittää huomion tosi tehokkaasti. Norjaan pitää päästä itsekin käymään jossain vaiheessa. Kiitos kun jaoit kuviasi ja kokemuksiasi!

  VastaaPoista

 11. Hei Jaana!

  Kiitoksia kommentistasi ja pahoitteluni, että kommenttisi julkaisu ja siihen vastaus kesti näin kauan. Olen nyt pitänyt hiukan "lomaa" tästä bloggauksesta, mutta palaan vielä... :)

  VastaaPoista

 12. Hei Teemu!

  Kiitoksia mukavasta kommentistasi ja pahoittelut myös sinulle, että kommenttisi julkaisu ja siihen vastaus saivat odottaa. Olen asettanut bloggauksiin tietyn aikarajan, jonka jälkeen kommentit menevät hyväksynnän kautta. Tämä siksi, että vanhoihin ostauksiin tuppasi kertyä spämmia, ja niitä oli sitten kova homma siivota pois...

  Neljä vuotta on tosiaan aika pitkä aika, mutta ei oikeastaan vielä mitään valokuvauksen saralla. Lasken itseni vielä vasta-alkajaksi ja kovasti tässä riittää opettelemista vielä. Kehityskaareni näkee kun katsoo blogia alusta tähän päivään.Kehitystä on tapahtunut ja jotkin alkuaikojen kuvat jopa hävettävät nyt, mutta on siellä hyviäkin. Toisaalta, eivät ne kaikki tämän päivän kuvanikaan onnistuneita ole, vaan vielä tulee välillä "suttua", mutta ei se mitään :)

  En tosiaan ole lopettamassa tätä bloggausta, vaan pidän pientä taukoa ja postailen hitaasti silloin tällöin. Uskoisin kuitenkin, että loppusyksystä ja talvella postaan sitten enemmänkin kevään ja kesän satoa, kun on vähemmän kuvattavaa...

  Nämä lunni -kuvat on otettu melko vanhalla Sony A700 -kameralla ja Sigma 70-200mm F/2.8 -objektiivilla. Loistava yhdistelmä omasta mielestäni, vaikka kamera varsinkin on jo hiukan vanhempaa tekniikkaa.

  Mitä taas tulee lunneihin, ne ovat TODELLA kuvauksellisia ja vaikuttivat varsin pelottomilta tuolla Hornöyan -saarella. Niitä pääsi kuvaamaan aivan läheltä, lähes objektiivi linnussa kiinni, mutta tietenkään niihin ei saa koskea jne. Paikkana tuo Hornöyän saari ja pohjois-norja muutenkin oli sen verran vaikuttava, että menen epäilemättä sinne uudelleen. Minulla on sieltä vielä hyvää kuvamateriaalia postattavaksi, kunhan saan vain aikaiseksi postata niitä... :)

  Katsoin muuten blogiasi. Hieno! Täytyykin seurailla sitä. Olen itsekin aikoinaan kokeillut mm. polarisaatiosuotimia ja tehnyt niistä postauksia tänne tai sitten tuohon "sivublogiini", en nyt muista minne :)

  VastaaPoista
 13. Mukavaa alkusyksyä sinulle - mahtavia kuvia sinulla :) Terveisin Kuvailija

  VastaaPoista
 14. Jape, Sinä kun tunnet linnut, kerrohan, muuttavatko hanhet auroissa? Valtava lintuaura, johon oli liittynyt pienempia auroja, lensi tänään korkealla kohti etelää. Kurkiauroiksi olimme ne tunnistavinamme, mutta pieni epäilys jäi. Uutiset kertoivat tänään nimittäin hanhienkin olevan muuttopuuhissa.


  VastaaPoista
 15. Onnea 4 vuotiaalle. Ja hurjan hieno kuvat!

  VastaaPoista
 16. Hei Delilah ja pahottelut vastaukseni viipymisestä. En vieläkään ole saanut itseäni oikein "käyntiin" ja aktivoitua tämän blogin päivittämisessä. Kuvia olisi kyllä jonkin verran... :)

  Ja vastauksena kysymykseesi voin sanoa, että kyllä minun käsittääkseni myös hanhet muuttavat auroissa. Olen itse nähnyt hanhien muodostamia auroja. En tiedä onko aura muodostelma hanhille kuinka tyypillinen, mutta kyllä ne aurassakin menee... :)

  VastaaPoista

 17. Lämmin kiitos Kaarnikka kommentistasi :)

  VastaaPoista
 18. Hei! Kiitos viestistäsi. Löysin myöhemmin netistä vastauksen kysymykseeni, turhaan Sinulta kyselin. Se vaan oli niin mahtava hanhiaura silloin. Kurkiauroista puhutaan, mutta hanhiauraa en ollut kuullut koskaan mainittavan. Luonto antaa näin syksylläkin paljon ihailtavaa ja ihmeteltävää. Toivottavasti löydät vielä uudelleen intoa ja aikaa blogata valokuviasi meidän muidenkin katsottavaksi.

  VastaaPoista

 19. Hei Delilah!

  Ei kysyminen koskaan ole turhaa. Harmi, että olen laiminlyönyt tämän blogin ja sen kommenttien aktiiviseuraamista, joten vastaamiseni viivästyi liikaa... :(

  Uskoisin, että tämän blogi herää uudelleen henkiin, kunhan saan erään elämäntilanteen muutoksen hoidettua...

  VastaaPoista
 20. Jape, niitä Varangin vuonon kuvia odotellaan yhä. Hyvää alkanutta kuvausvuotta!

  VastaaPoista

 21. Kiitos muistutuksesta ja herättelystä Delilah! :)

  Koitan tässä keräillä motivaatiota ja tarmoa uuteen alkuun täällä blogissa...
  Se olisi varmaan hyvä aloittaa noista Varangin vuonon reissuni kuvista, kun vain saisin aikaiseksi.
  Mukava huomata, että joku minut vielä muistaa. Koitan palata asiaan lähiaikoina uusien postausten muodossa :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!