24.2.2013

Paluu...


Aika kuluu joutuisaan ja olen viettänyt jo aivan liian pitkään hiljaiseloa täällä blogirintamalla, joten teen nyt edes jonkinlaisen paluun, jotta pystyn lunastamaan lupaukseni lisäkuvista viime kesän Norjan retkeltä.

Lintujen kuvaaminen on jäänyt nyt talven mittaan vähiin, mutta kovasti niitä on tullut muuten tarkkailtua, tai ainakin yritettyä tarkkailla... :)
 
Suunnitelmissa on uusia nyt tulevana kesänä retki pohjoisnorjaan, joten lienee hyvä aika verestellä viime kesän muistoja näiden kuvien myötä...

Nämä kuvat on otettu Hornöyan lintusaarella jäämeren partaalta.


Karimetso

Lunni

Ruokki

Karimetso

Etelänkiisla

Sekalaista seurakuntaa

Etelänkiisla koiras ohjaa lentokyvytöntä poikasta ekaa kertaa mereen

Uintiretki suoritettu... :)

Ruokki pariskunta

Täytyy nyt tähän loppuun luvata taas postata lisää kuvia tuolta viime kesän retkeltä, niin jää ainakin jonkinlainen "velvoite" palata postauksien pariin tuonne takaraivoon raksuttamaan... :)


 

6 kommenttia:

 1. Aivan fantastisia kuvia! Tuo Ruokki erityisesti oli mielenkiintoinen tuttavuus.

  VastaaPoista

 2. Kiitos mukavasta kommentista JPK! :)

  VastaaPoista
 3. Jape, loistavia kuvia! Hellyttävä tuo etelänkiislatarina "Uintiretki suoritettu." : ) Voi pikkuista poikasta ekassa kuvassa. Se varmaan on kovin peloissaan katsoessaan myrskyisiä aaltoja. Eikös vaan pikkuisen nokka olekin rehvakkaasti pystyssä sen palatessa kalliolle: ME kävimme uimassa. Kysymys: Ovatko karimetso ja merimetso yksi ja sama lintu, vai onko niissä jotain eroja? Sekalaista seurakuntaa osoittaa, että sopu sijaa tekee. On kai pakko, jos aikoo levähtää ja pesiä. Mukavaa katsella taas kuviasi!

  VastaaPoista

 4. Kiitos kommentistasi Delilah, ja pahoitteluni, että sen julkaisu kesti näin kauan. Kävin aina välillä katsoamssa täällä, että onko tullut kommenttia, enkä huomannut tarkistaa kommenttien valvonnasta onko siellä julkaisua odottavia kommentteja. Olin asettanut, että 21 päivää blogin julkaisun jälkeen lähetetyt kommentit menee valvontaan (ts. odotamaan hyväksyntää). Tämä roskapostin takia, sillä vanhoihin bloggauksiin tulee aina silloin tällöin kaikenlaista roskapostia. Muutin asetusta nyt hiukan eli 30 päivään.

  Oli kiva seurata tuota etelänkiislapienokaisen matkaa ihan lähietäisyydeltä, käytännössä melkein ihan vierestä. Jännä oli seurata myös emon tarkkaavaista vahtia ja poikasen "tukemista" matkalla ja vedessä. Meri tuolla jäämeren partaalla on pelottava - itseänikin se hirvitti - mutta hienosti tuo poikanen retkestään selvisi :)

  Karimetso ja merimetso on sukulaislintuja, mutta niissä on eroja. Karimetso on pienempi ja sirompi. Suomessa karimetsoa ei käytännössä voi juurikaan havaita, on todella harvinainen tällä, mutta merimetsoja täältä löytyy runsaasti ja siitä tuntuu olevan jopa riesaa, ainakin saaristomeren kalastajien mielestä.

  Postailen taas jossain välissä lisää kuvia, vaikka tahtini voi olla aika hidas... :)
  VastaaPoista
 5. Hei! Oletkohan perustanut uuden blogin ja hylännyt tämän vanhan, vai onko jotain uutta ja kiinnostavampaa tullut elämääsi? Kummassakin tapauksessa onnea!
  Eilen opin luontoretkellä erottamaan mustarastaan ja punakylkirastaan lauluäänen. Täältä olen oppinut tuntemaan joukon lintuja.

  VastaaPoista
 6. Hei Delilah!

  En tiedä näetkö tätä viestiä, mutta kirjoitan sen kumminkin :)
  Vasta äsken huomasin tuon sinun jo 20.5.2013 kirjoittaman kommentin/kysymyksen. En ole aikoihin seurannut sähköpostiani, jonne tämän blogin viestit tulevat odottamaan hyväksyntää. Pahoittelut :(
  En ole uutta blogia perustanut, edelleen kuvaan luontoa ja lintuja, mutta olen viimeaikoina ollut kiinnostunut myös henkilökuvauksesta ja niitä projekteja minulla on aika monia päällä. En ole jaksanut tätä "lintublogia" päivittää, mutta en sano, vaikka vielä tässä aktivoituisin. :)
  Jonkin verran materiaalia olisi kyllä, kun kävin kesällä Pohjois-Norjassa lintuja kuvaamassa.
  En osaa sanoa kuitenkaan koska palaan tämän blogin pariin...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!