2.6.2012

Ristisorsa

Pahoittelut tästä hitaasta postaustahdistani. Minulla on kyllä kertynyt jonkin verran uutta materiaalia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi karsia ja käsitellä kuvia.
Noh, joka tapauksessa tässä tulee nyt kuvia Kristiinankaupungin seudulla noin 3 viikkoa sitten järjestetyltä lintukurssilta, jolle osallistuin.

Keli ei suosinut kurssia, vaan oli sateista, sumuista, tuulista ja kylmää. Emme päässeet ennako-ohjelman mukaisesti niin paljon merelle ja saaristoon, kuin oli tarkoitus, mutta paikkaisimme sitten tilannetta retkeilemällä mantereen puolella lähiseudulla.

Nämä tässä nyt julkaisemani ristisorsa -kuvat ovat ensimmäiset edes kohtuullisesti onnistuneet kuvani ristisorsasta. En muutenkaan ole ristisorsaa kovinkaan montaa kertaa nähnyt, joten on mukava vihdoin saada ko. linnusta edes jonkinlaiset kuvat. Nämä kuvat on otettu kurssin viimeisenä päivänä saaristossa, jolloin oli loistava sää. Kylmä ja vastainen tuuli oli viivästyttänyt muutolintujen arktikaa, eikä se kunnolla päässyt vielä kurssin viimeisenä päivänä alkamaan, mutta jonkin verran muuttavia lintuja tuli nähtyä. Osa linnuista seuraili rantaviivaa ja niitä oli kohtalaisen hyvät mahdollisuudet päästä kuvaamaan. Suurin osa muutosta meni kuitenkin etäämmällä merellä, jolloin sen valokuvaaminen oli käytännössä mahdotonta.
Ensimmäiseen kuvaan on tainnut mahtua mukaan myös ristisorsa naaras (oikean puoleisin lintu). Muut ovat koiraita.

Lisää kuvia tältä kurssilta myöhemmin...
 
 

9 kommenttia:

 1. Jape, komeita lintuja! Niiden värit hehkuvat kauniina. Mukavaa tutustua lintumaailmaan hienojen valokuviesi kautta! Nämäkään ristisorsaksi esittelemäsi linnut tuskin osuvat silmieni eteen muualla. Ne taitavat olla merenrantojen ja saariston asukkeja? Lenkkeilemme mieheni kanssa toisinaan pienen järven ympäri. Siellä useampikin sorsa kärkkyy makupaloja. Ne ovat aina niitä tavallisia tuttuja sinisorsia, ruskeita naaraksia ja värikkäämpiä uroksia. Järvi on metsikön ympäröimä, mutta heti metsän takana on vilkas asuinalue. Kun sorsanmetsästys syksyisin alkaa, lintumäärä järvellä lisääntyy huimasti. Linnut ymmärtävät olevansa siellä turvassa pyssyiltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta kommentista Delilah! :)

  Ristisorast eivät minullekkaan ole mitään tavanomaista nähtävää, oikeastaan ekaa kertaa kunnolla näin niitä näiden kuvien ottamisen yhteydessä. Usemminkin toivoisin näitä näkeväni, mutta kuten oikein arvelet, ovat ne merenrantojen ja saariston asukkeja ja sielläkin nitä saa haeskella, eli eivät löydy ihan joka paikasta. Tavallisia sinisorsia näkee joka paikassa, mutta nekin voivat olla mukavaa kuvattavaa. Sorsissa on välillä hauskoja persoonia ja niillä on usein kivoja poseerauksia...

  Nuo sorsat ovat ihan fiksuja, kun tulevat siihen teidän pienelle järvelle suojaan metsästykseltä. Uskon, että ihan tietoisesti tekevät näin ja tietävät olevansa asutuksen lähellä suojassa. Olen kuullut, että samanlaista tapahtuisi muilla pieneillä järvillä ja lammilla metsästyskauden alussa/aikana.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia sinulla ! Juhannusterveisin Ronja

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ronja!
  Kävin tsekkaamassa Sinun blogin ja näyttäviä kuvia sinullakin on esissä :)

  Käyhän piipahtamassa uudelleenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän minä piipahdan lähes päivittäin :) :) :)

   Poista
  2. Täällähän minä piipahdan lähes päivittäin :) :) :)

   Poista
 5. Kiva kuulla Ronja :)

  Pahoittelen, että en ole ehtinyt pistämään uusia kuvia esiin, mutta tietoisuus siitä, että tällä käy joku aktiivisesti käymässä, antaa varmasti minulle taas motivaatiota. Uusia kuvia on kyllä, mutta en ole ehtinyt (jaksanut) niitä vielä kovinkaan paljoa lajitella. Lisäksi olen kohta lähdössä pitkään haaveilemalleni retkele, jolta toivoon paljon uusia kuvia täällä esitettäväksi.

  VastaaPoista
 6. Voi luoja, missä olet piileksinyt, tämähän on oikea kuvaparatiisi:)

  VastaaPoista

 7. Kiitos kommentistasi Mustis. Täällähän minä olen ollut aina, ja nyt löysit minut :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!