19.2.2012

Harmaasorsa 2011

Auttamattoman hidas on tämä minun postaustahtini nyt, mutta toisaalta ei ole vielä kertynyt uutta materiaalia postattavaksi. Ei ole oikein ollut intoa/motivaatiota lähteä etsimään kuvattavaa, mutta ehkäpä se inspiraatio taas kevättä kohden löytyy.

Postaan siis jälleen viime kesäistä, tai oikemmin alkukesäistä materiaalia. Nämä kuvat harmaasorsa -pariskunnasta olen ottanut Espoon Suomenojalla toukokuussa 2011.




Tuo, jolla on keltaista nokan sivuissa ja jolla on selkeämpi ja isompi kuviointi, on harmaasorsanaaras. Koiraalla on hienosyisempi, lähes huomaamaton, tuo kuviointi. Harmaasorsa on melko harvinainen sorsalaji Suomessa, eli sitä ei ihan joka järveltä ja lammelta löydy. Suomenojan altaat taitavat olla eräs parhaimmista paikoista harmaasorsan havainnointiin.

2 kommenttia:

  1. Onpa mukavaa, että kerrankin naaras on kauniimpi kuin koiras, tai ainakin värikkäämpi. Kauneus on tietenkin aina katsojan silmissä. On tuolla harmaasorsauroksella kaunis kuviointi silläkin. Lämmenneiden säiden myötä lintujen äänet ovat lisääntyneet, mutta taitavat vielä olla talvella täällä pesivien kevätlauluja. Hyönteissyöjille ei ruokaa vielä löytyisi, vaikka ikkunan välissä yksi tokkurainen kärpänen on jo kuulemma liikuskellut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

    Tosiaan, tällä kertaa naaras on ainakin värikkäämpi kuin koiras. Tuolla koiraalla ei ole juurikaan värejä "valttinaan", mutta sen höyhenpeitteen pieni kuviointi on mielestäni oikein näyttävä. Se ei vain valitettavasti näy näissä kuvissa, kun nämä on otettu hiukan etäämpää. Pitänee joskus laittaa oikein lähikuva pelkästä koiraasta, jotta kuviointi näkyisi paremmin...

    Lämmenneet säät ovat saaneet jo joitakin lintuja palaamaan talvilaitumiltaan tänne vielä melko talviseen Suomeen. Juuri tänään näin kohtalaisen suuren lauman joitakin sorsalintuja lennossa, kun ajoin kotia kohden. Toki valta osa linnuista täällä on vielä niitä, jotka muutenkin viettävät talven täällä, mutta kyllä ilmassa on jo keväistä lintujen laulau kauniina päivinä. Arvelen, että ei mene kauaakaan, kun lintuja alakaa ilmestyä jo runsaammin. Veikkaan, että jo tämän kuun lopussa on selvästi enemmän.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!