17.11.2011

Tukkasotka

Ohessa jälleen satoa viime kesän kuvalaarista. Kuvat on otettu toukokuussa Espoon Suomenojalla. Omasta mielestäni tukkasotka on näyttävä lintu, mutta en vielä ole päässyt riittävän lähelle sitä, jotta saisin kunnon potretin siitä. Nyt mennään hiukan "etäisemmillä" kuvilla ja niistä otetuilla rajauksilla, jolla kohdetta saadaan näennäisesti tulemaan lähemmäksi. Kuvien resoluutio siinä heikkenee kylläkin, mutta kuvat menettelevät, kunhan ei rajaa liikaa...


 

2 kommenttia:

 1. Vai semmoisilla kikoilla valokuvaaja "vetää höplästä" : ) kuvan katsojaa. Täydestä menee. Nuo aallot ovat myös hauskan näköisiä. Mielenkiintoista muuten, että tutkasotkan uros ja naaras ovat noin erivärisiä. Onkos tuo takatukka vain sotkauroksilla?

  VastaaPoista
 2. Kiitos komentista Delilah :)

  Juu, kaikki keinot vaan käyttöön, jotta saadaan lintuja "lähemmäksi" edes kuvissa :)
  Parempi keino olisi tietysti päästä luonnossa lähemmäksi lintuja tai omata riittään pitkä polttovälinen objektiivi. Ne ovat vain turkasen kalliita.

  Käsittääkseni myös naaras tukkasotkilla on takatukka, mutta se on lyhyempi, usein pelkkä töyhdön aihe, eikä täten näy kovin hyvin.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!