3.11.2011

Lintulaudan linnut

Olemme aloittaneet lintujen ruokinnan mökillä muutama viikko sitten. Aluksi oli tovi aika hiljaista, mutta sitten linnut taas löysivät laudallemme ja ovat käyneet siinä varsin ahkerasti. Ohessa muutamia säännöllisiä vierailijoita... Kaksi edellistä kuvaa: Hömötiainen
 
 Kuusitiainen

 Töyhtötiainen

Muita säännölisisiä vieraita lintulaudalla - ainakin toistaiseksi - on ollut perinteiset sinitiainen ja talitiainen. Lisäksi on havaintoja mm. viherpeiposta, käpytikkasta ja närhestä. Saa nähdä mitä lintuja talven mittaan laudalle eksyy. Toivottavasti paljon erilaisia... :)


2 kommenttia:

 1. Sympaattisia ruokavieraita! Ylimmässä kuvassa on kylläisen näköinen hömötiainen. Se on syönyt vatsansa täyteen, mutta vielä tekisi mieli. Sitä ehkä hiukan ramasee. Töyhtötiaisella on herkkupala suussa. Se haluaa pitkittää syömisen nautintoa tai on ahne ja jemmaa herkun pois toisten ulottuvilta.
  Tuttuja lintusia lintulaudallasi käy. Paitsi näyttää siltä, että olen eksynyt pitämään kuusitiaista talitintin tai sinitaisen jälkikasvuna, jos ja kun olen niitä tavannut. Mökkireissulla oli metsä oudon hiljainen. Ei ainoatakaan linnunääntä kuulunut, eikä lintua pihapiirissä puissa hypellyt.

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta kommentista Delilah! :)

  Osa lintuista tosiaan siirtyi lintulaudalta, herkkupalan otettuaan, läheisen puun suojiin. Osa söi jyväsensä jo siinä, mutta osa jatkoi hiukan loitommalle syömään. Kenties joku jemmasikin ruokaa pahan päivän varalle.

  Harmi kun en saanut kuusitiaisesta parempaa kuvaa. Sillä olisi nimittäin yhtenä tunnusmerkkinä päälaelta niskaan menevä valkoinen raita, jota esim. hömötiaisella ei ole. Lisäksi kuusitiaisella on selvästi levemäpi musta kaulalappu ja poskien valkoiset laikut ovat alaltaan selvästi pienemmät kuin hömötiaisella. Lintukirjaa katsomalla hömötiaisen kanssa hyvin saman näköinen lintu on viitatiainen. Sellaista en ole vielä kuvannut. Tai mistäpä sen varmaksi tiedän, ovat nimittäin niin saman näköiset hömötiaisen kanssa.

  Olen huomannut saman ilmiön kuin sinä. Ajoittain tuntuu siltä että lintuja ei ole lähistöllä ainuttakaan. Sitten taas postiivisena yllätyksenä saattaa seuraavana viikonloppuna olla lintuja todella runsaasti. Ehkä ne aina välillä vierailee jossain muualla...?

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!