8.10.2011

Harmaahaikara

Seuraavassa jällen kuvia arkistojen kätköistä. Oheiset kuvat on kuvattu aiemmin kesällä, kahdella eri retkellä. Tänä kesänä eräs tavoitteeni täyttyi näiden kuvien myötä, eli onnistuin saamaan joitakin kuvia harmaahaikarasta lennossa ja vielä siten, että linnusta sai hieman rajaamalla kohtalaisen hyvin selvää. Vielä minulla on ainakin yksi tavoite harmaahaikaroiden kuvaamisen suhteen, eli haluasin "lähikuvan" vedessä seisovasta harmaahaikarasta, siis sellainen poseerauskuva. Eikä haittaisi, jos samaan kuvausessioon sattuisi tilanne, jossa harmaahaikara saalistaisi jotain vedestä...

Hieman verkkainen on tämä minun postaustahtini tällä hetkellä, mutta koitetaan nyt mennä edes tätä tahtia... Ehkäpä se taas tästä vilkastuu jossain vaiheessa.


2 kommenttia:

 1. Harmaahaikara lienee melko harvinainen meillä Suomessa ja lähinnä rannikon lintu. Viron tienvarsilla on tolppien nenässä haikaranpesiä, harmaahaikara taitaa pesiä piiloisissa paikoissa? Ylimmissä kuvissa linnun värit tulevat kauniisti esiin. Harmaa siivissä näyttää lähes sinertävältä. Toivottavasti toiveesi joskus toteutuu ja saat linnusta vedessä haluamasi poseerauskuvan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Harmaahaikara on, kuen toteat, lähinnä rannikoiden ja vesistöjen läheisyydessä viihtyvä lintu. Se ei ole aivan tavattoman harvinainen suomessa, mutta ei omien havaintojen mukaan mikään kauhean yleinenkään. Itse en ole sitä kovinkaan läheltä päässyt näkemään, vaan melko kaukaa on havainnot yleensä ollut. Helsingin seudulle suuntautuneilla retkilläni olen harmaahaikaroiden nähnyt pesivän meren äärellä olevilla pienillä saarilla, niissä olevien puiden latvustoissa. Havainnot ovat kylläkin "etäisiä". No, satuin ilmeisellä tuurilla kylläkin näkemään eräs aamu hamaahaikaran hämeessäkin, kun olin työmatkalla. Harmaahaikara vilahti moottoritien ylitse.

  Virossa tietääkseni haikarakanta on suomea selvästi runsaampi ja haikaralajejakin voi siellä nähdä melko vaivattomasti - näin olen ymmärtänyt - useita. Nuo tolppien nenässä pesivät haikarat ovat todennäköisesti kattohaikaroita, jollaista en ole itse tietääkseni luonnossa nähnyt, en ainakaan kuvannut.

  Kiitos mukavista havainnoistasi ja luonnehdinnoistasi, joita teit kuvistani :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!