16.10.2011

Harmaapäätikka

Oheiset kuvat on otettu viikko sitten sunnuntaina. Tuntuu jo pienoiseksi perinteeksi muodostuneen, että lintuharvinaisuuksia (ainakin itselleni harvinaisia) aina silloin tällöin ilmaantuu mökin pihapiiriin aamupalan aikoihin ja niin kävi tälläkin kertaa. Olin juuri päättänyt aamupalan nauttimisen, kun joku mökissä olijoista havaitsi oheisten kuvien harmaapäätikka naaraan (ilmeisesti) mökin takapihalla. Hain äkkiä kameran, ja myös jo perinteeksi muodostuneella tavalla sain kuvattua ikkunan läpi pari kuvaa tästä lintuharvinaisuudesta. En ainakaan itse muista sitä aikaisemmin nähneeni. Kuvat eivät ole aivan tarkkoja, mutta tämä johtunee välissä olevasta ikkunasta. Ei haittaa itseäni kuitenkaan, ainakaan kovin paljoa, koska kohtuulliset kuvat onnistuin kuitenkin saamaan.


2 kommenttia:

 1. Ellet olisi kertonut, olisi ilman muuta ajatellut, että mitään laseja ei ole linnun ja kuvaajan välissä. Ehkä lasilla kuitenkin on kauniiseen tunnelmalliseen taustaväriin ollut vaikutusta. Molemmat kuvat ovat hienoja! Harmaapäätikkaa en ole koskaan nähnyt. En olisi tätä Sinunkaan kuvaamaasi tikaksi tiennyt. Lintulaudoilla näkee joskus talitiaisten ja muiden tuttujen lisäksi outoja vierailijoita. Harmi, ettei taloyhtiössämme ole lupa pitää lintulautaa parvekkeella. Pihassa sireenipensaiden välissä on yksi, erään papan pystyttämä. Siellä käyvät taajaan niin linnut kuin oravatkin. Ovat kesyyntyneetkin, kun pappa kantaa sinne vaikka mitä herkkuja. Tiettävästi yhtään kissaa ei taloyhtiömme asukkailla ole, mutta jostain kauempaa saapuu toisinaan musta kissanroikale tutkimaan ruokailumahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Ehkä kerron tuon ikkunan välissä olon siksi, että saan syyttää sitä sitten, jos joku tarkkasilmäinen huomaa kuvassa virheitä... :)

  Ikkunan läpi kuvaaminen onnistuu yleensä kyllä kohtalaisen hyvin, jos pääsee asettamaan kameran objektiivin etulinssin lähes ikkunaan kiinni. Tällöin on mahdollista aika pitkälle eliminoida ikkunasta muuten yleensä aiheutuvat heijastukset. Nämä kuvat on onnistuneet ihan hyvin ja taustakin on tunnelmallinen, kuten toteat. Lisäksi tausta on miellyttävän "pehmeä" eli siis epäterävä, joka onkin toivottavaa. Tällöin itse lintu pääsee paremmin esiin.

  Tosiaan ensihavainto harmaapäätikasta tämä minulekin oli ja jouduin havainnon lintukirjasta varmistamaan, vaikka aavistus minulla oli, että mistä saattaa olla kysymys.

  On tosiaan harmi, että varsinkaan kerrostaloyhtiöissä ei yleensä lintulautoja sallita parvekkeilla. On kuitenkin mukavaa, että on kertomasi kaltaisia pappoja ja muita vastaavia lintujen ystäviä, jotka pystyttävät sitten pihaan laintulautoja ja huolehtivat niiden ruokahuollosta. Kissat ovat tietysti noiden lintulautojen uhkana, mutta onneksi linnut ovat ylensä melko valppaita. Itse olen nähnyt mökillä ketun tähyilemässä lintulaudalle, mutta ennemmin se taisi olla kiinnostunut myyrän ja hiiren koloista hangessa lintulaudan juurella.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!