24.9.2011

Kirvinen

En ole nyt toviin ehtinyt/pystynyt juurikaan käymään kuvaamassa, joten kaivelin hiukan arkistoja ja löysin nämä kesäkuussa ottamani kuvat. Kuvat on otettu Vanhankaupunginlahdella Helsingissa. Olin matkalla pitkospuita pitkin Lammassaareen, kun oheisten kuvien lintu, istahti eräälle ruovikkon keskellä olevista harvoista puhelin(?)tolpista. Arvelen että lintu on jonkin sortin kirvinen, lähinnä mieleen tulee joko niitty- tai metsäkirvinen, mutta en ole varma. Olen hiukan enemmän niittykirvisen kannalla, mutta en tosiaankaan osaa sanoa varmuudella että onko se (tai olisiko metsäkirvinenkään). Voi olla joku ihan muukin...
Vanhankaupunginlahti ja sen pitkospuut on varsin ihanteellinen retkeilykohde, koska siellä kuljetaan ihan ruovikon lähellä tai keskellä, jolloin on mahdollista nähdä useita ruovikoissa viihtyviä lintuja. Tuollaisia paikkoja soisi olevan enemmänkin...


 

3 kommenttia:

 1. Mukavaa, että Sinulla on kuvia jemmassa. Toivotaan, että pääset/ehdit kuvailemaan pian lisääkin.

  Lintusi näköisiä tipejä käy syksyisin keittiömme ikkunan takana syömässä pihlajat marjoista tyhjiksi. Niin tekivät tänäkin vuonna. Ehkä kyseessä eivät kuitenkaan ole kuvasi linnut, sillä pihlajanmarja-ahmatit ovat aika isoja, melkein räkättien kokoisia. Niitä ne eivät mielestämme ole. Tuo kirvinen ei ilmeisesti ole kovin isokokoinen?
  Lintumaailma on hiljentynyt kovasti. Mökilläkään ei kuulu enää lintujen ääniä. Viime viikolla lennähti närhi autotien yli ja pitkäkaulainen vaalea kanalintu nousi hiekkatieltä lentoon. Kaupungissa parvekkeen reunalla käy muutamia tailitiaisen poikasia kurkkimassa sisälle. Ensin tutkailevat läheisen koivunoksalta ja sitten lennähtävät lähemmäs. Ruokaa ei ole tarjolla, uteliaita ovat. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah. Hauskaa, että ehdit piipahtamaan täällä :)

  Tosiaan, on hyvä, että on edes hiukan kuvia jemmassa, jolla voi sitten koittaa paikata kuvaukselisesti hiljaisempia jaksoja. Ei kuvia valtavasti jemmassa ole, ainakaan sellaiia jotak olisivt julkaisukelpoisia, mutta jonkin verran kuitenkin. Talvea kohden mennessä ainakin luontokuvaus mahdollisuudet vähenevät, mutta koitetaan jotenkin pitää blogia hengissä :)

  Olen huomannut ihan saman, kuin sinäkin: tämän kirvisen näköiset, mutta isommat linnut, syövät omankin kotipiirini pihlajat tyhjiksi. Usein menen katsomaan - toivoen näkeväni tilhiä - mutta eivät ne niitä ole, vaan mielestäni juurikin jotain rastaita. Ei välttämättä kuitenkaan räkättirastaita, vaan jokn muu rastas mahdollisesti. Laulurastalla on hiukan samoja piirteitä tämän kirvisen kanssa, mutta laulurastaskin on isompi kuin tämä. Kirvinen on suunnilleen saman kokoinen kuin västäräkki. Räkättirastas on iso, jopa noin 27 cm pitkä, laulurastas on hiukan pienempi, noin 20 cm pitkä. Kirvinen taas on noin 15 cm pitkä, eli ei kovinkaan iso.

  Lintumaailma on tosiankin hiljentynyt silmin- ja korvinhavaittavan selvästi. Huomasin tämän itse hyvin viikonlopun retkelläni (tästä lisää postauksen muodossa tuonnempana). Lintuja on jo muuttanut paljon pois, mutta parhaillaan on vielä kiivasta muuttoa käynnissä.

  Jotkin linnut ovat oikein seurallisia ja käyvät läsnäolollaan ja ikkunan takana kurkkimisella huomauttamassa, että syötävää olisi hyvä saada esille :)

  Jos/kun ruokinnan aloittaa, niin sitä pitäisi sitten jatkaa läpi talven. Me olemme mökillä yleensä odottaneet, että tulee kunnon pakkaset, ennen kuin aloitamme ruokinnan.

  VastaaPoista
 3. Greetings from Florida! I'm bored at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can't wait to take a look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!
  Feel free to surf my web-site : my article express reviews

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!