10.12.2010

Liekki

Ajanvietteeksi, ja kylmän vuodenajan lämmikkeeksi, tein tällaisen kuvamuokkauksen kynttilästä, liekistä ja lämpimästä steariinisulasta :)
9 kommenttia:

 1. Todella siisti kuva todella siisti muokkaus : O ; )). Millä ohjelmalla teet tämmöisiä muokkaus juttuja, tarvitsen nimittäin harjoitusta muokkauksessa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Sam! :)

  Minulla on kuvankäsittely ohjelmana Corelin Paint Shop Pro Photo 12 - ohjelma. Se on edullinen kuvankäsittelyohjelma. Verrattavissa Photoshop Elementsiin, tosin Paint Shop Prossa on jotain ominaisuuksia, kuten tasot ja maskit, joita Elementsissä käsittääksen ei ole. Uudessa Digikuva-lehdessä kylläkin sanottiin, että uusimmassa Elements 9 -versiossa olisi nyt tasot ja maskit mukana.

  Luulen, että näitä kuvamuokkauksia voisi tehdä myös ilmaisella Gimp-ohjelmalla, joka on ladattavissa netistä. En ole sitä vain itse kokeillut vielä.

  Tähän kuvamuokkaukseen olen käyttänyt siis tasoja ja tasomaskeja, joita olen käsitellyt. Olen ottanut kuvasta kopion uudelle tasolle, muuttanut toisella tasolla olevan kuvan musta-valoiseksi ja sitten maalannut toisella tasolla olevasta värikuvasta tietyn osan näkyviin ja sitten yhdistänyt kuvat. Näin siis yksinkertaisuudessa...

  VastaaPoista
 3. Hieno laavameri minitulivuoren kraaterissa

  "Luulen, että näitä kuvamuokkauksia voisi tehdä myös ilmaisella Gimp-ohjelmalla, joka on ladattavissa netistä. En ole sitä vain itse kokeillut vielä."

  Gimpistä löytyy nämä tasot ja muut sellaiset, suosittelen kyllä kokeilemaan. Se on mainion monipuolinen ohjelma ilmaisohjelmaksi!
  Itse en ole puoliakaan sen nippeleistä edes kokeillut, kun harvemmin käsittelen kuvia sen enempää. Tosin aika usein kyllä layeroin kuvan kerran pari itsensä kanssa (eli siis kopion kuvan itsensä kanssa päällekkäin useana tasona joissa eri säädöt). Joskus se tuo värimaailmaan syvyyttä jota ei vain värejä korostamalla saa aikaan.

  VastaaPoista
 4. Unohdin linkin, eli Gimp löytyy täältä:

  http://www.gimp.org/

  Itse käytän mac-versiota.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Uuvana! :)

  Olen itsekin tullut siihen käsitykseen, että tuo GIMP on ihan pätevä ohjelema kuvankäsittelyyn. Ei ole vain vielä tullut kokelitua sitä, mutta pitää ottaa se tässä ohjelmaan lähiaikoina ja katsoa osaanko sillä tehdä mitään :)

  Tuo on ihan hyvä tekniikka tuo, että ottaa kuvasta itsestään kopion toiselle tasolle ja säätää sitten näiden kuvien "sekoitustilaa" ja läpinäkyvyyttä, niin saa aikaan mm. juuri noita värimaailman syvyyden säätöjä.

  VastaaPoista
 6. Hieno kuva, kokeilitko versiota missä myös kynttilä olisi värillinen, vain tausta täysin musta?
  Myös liekki on onnistunut, itsellä tuppaa se liekki palamaan puhki vaikka mitä tekisi..

  Minä olen kokeillut Gimpiä, mutta en tykästynyt, minusta sekava ja vaikea käyttää.

  VastaaPoista
 7. Kiitos JP :)

  En kokeillut tuota, että kynttilä olisi ollut värillinen, ellei sitä lasketa, että se OLI alunperin värillinen :)

  Taustakin tuli kuvatessa lähes tyystin mustaksi, joten sitä ei tarvinnut juurikaan muokata.

  Käytin kynttilän kuvauksessa muistaakseni valotuksen mittauksessa pistemittausta. Lisäksi alivalotin hiukan, jotta olisi saanut tuota liekkiä "säästettyä".

  En osaa sanoa Gimpistä vielä mtään, kun en ole kokeillut, mutta arvelen että sen käyttö on tottumiskysymys ja on hyvä kun ilmaisia, kohtuullisen hyvin toimivia, kuvankäsittelyohjelmia on saatavilla.

  VastaaPoista
 8. Vanhaa hokemaa muunnellen: Syty kynttilä, loista kynttilä. Valaise ja lämmitä... Kuvasi on näennäisesti yksinkertainen ja kuitenkin siinä on paljon jänniä yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Delilah :)

  Koitin osittaisella mustavalkoisuudella korostaa yksityiskohtia ja toisaalta luoda osittaisella värillisyydellä kontrastia ja kuvan kiinnostavuutta.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!