18.12.2010

Hiekkaveistokset

Ei mitään kuvaerikoisuuksia nämä. Vain muutama matkamuistokuva kesän kaakkoisuomen retkeltäni. Nämä hiekkaveistokset on kuvattu Lappeenrannan satamassa. En tiedä kuinka veistokset on saatu kestämään, mutta taidokkaasti ne oli kuitenkin tehty. Ohessa muutama kuva niistä...
 

12 kommenttia:

 1. Ihan täydellistä ! Meiltä jäi tänä vuonna hiekkaveistokset tarkistamatta, mutta nythän ne sitten näin. Kiitos. :)

  Hiekkaan sekoitetaan jotain liimaa, joka sitten pitää veistokset kasassa, vaikka sataisikin. Niitä on liiman kanssa myös helpompi veistellä, kun eivät hajoa käsiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Justiina, ja ole hyvä :)

  Minä näin nyt ensikertaa livenä näitä hiekkaveistoksia ja vaikuttavia ne oli.

  En tiennytkään, että hiekkaan laitetaan jotain liimaa, mutta loogiselta kuullostaa kyllä. Jokin sideainen siinä on oltava mukana, ettei tosiaan hajoa käsiin tai ensisade huuhdo taidokkaita töitä pois.

  VastaaPoista
 3. Vau onpas hienoja hiekkataideteoksia. esihistorialliset aiheet sopivat todella hyvin tuohon materiaaliin, hiekan pinta kun on kuin fossiilia jo itsessään.
  Toivottavasti tuo liima jota käytetään on biologisesti hajoavaa ainetta.

  VastaaPoista
 4. Itse myös kävin katsomassa noi hiekkapatsaat, kävitkös samaisella reissulla imatralla?

  VastaaPoista
 5. Lappeenrannan hiekkaveistoskilpailun tuloksia en ole koskaan nähnyt paikan päällä. Kannattaisi näemmä mennä katsomaan jonain kesänä. Komeita ovat!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Uuvana! :)

  Mukava näitä taidokkaita veistoksia oli katsella. Olen aina ihaillut niitä, jotka osaavat luoda jotain esim. käsillään: näköisveistoksia, piirtää jne. Itse en osaa esim. piirtää, mutta ei haittaa :)

  VastaaPoista
 7. Sam, kävin kyllä Imatrallakin samaisella reissulla, sekä meno- että paluumatkalla. Paluumatkalla jäin odottamaan koskinäytöstä ja otin siitä kuvia. Oltin myös kuvia, kun ihmisiä meni kosken ylitse sellaisella vaijeri"kelkalla".

  VastaaPoista
 8. Kyllä, Delilah, nuo hiekkaveistokset kannttaa ehdottomasti katsastaa, jos on seudulla liikkeellä kesällä. Taidokkasti tehtyjä on. Lapsille oli muuten tehty hiekasta oma paikka, jossa pidettiin mm. satutunteja ja pienimuotoisia tetteriesityksiä.

  VastaaPoista
 9. Olisi kiva nähdä kotikaupungistani vähän kuvia täällä blogissasi : )

  VastaaPoista
 10. Sam, minulla ei toistaiseksi ole oikein muita kuvia Imatralta, kuin vain siitä koskinäytöksestä. Voin kyllä niitä kuvia laittaa jokusen blogiini, vaikka ensiviikolla, jos jotakuta ne kiinnostaa...

  VastaaPoista
 11. No minua ainakin. Koskinäytös kuvat on varmasti hienoja, tiedän sen jo etukäteen :D

  VastaaPoista
 12. Noo, tiedä häntä, onko ne nyt niin hienoja, Sam, mutta katsotaan sitten ensi viikolla miltä ne näyttää :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!