7.12.2010

Kesän korentoja

Ohessa muutamia kesällä, Parikkalan retkellä, kuvaamiani sudenkorentoja.

Kuten jo muutamilta edellisiltä vuosilta tunnettua, ei näin lumiseen ja pimeään aikaan ole paljoakaan ulkona kuvattavaa, joten koitetaan nyt mennä eteenpäin näillä viime kesän kuvilla, niin kauan kun niitä riittää...10 kommenttia:

 1. Toihan on Evinrude leffasta "Pelastuspartio Bernard ja Bianca" ! :-D

  Hurja, mutta kaunis otus. :-)

  VastaaPoista
 2. Jaaha, Justiina, voi hyvinkin olla :)
  Siitä onkin aikaa kun olen tuon mainitsemasi leffan katsonut :D

  Sudenkorennot voi olla tosiaan aika hurjan näköisiä läheltä tarkasteltuna, mutta niissä on omanlaistansa kauneutta kuitenkin. Mielenkiintoisia ovat kuvauskohteina :)

  VastaaPoista
 3. Kommeita helikoptereita. Hyvin olet saanut syvätarkkuusalueen niin että siipisuonien verkkokuviot näkyvät laajalti tarkkoina.

  Kyllä nyt lumisilla keleillä taas tuntuu niin ihmeelliseltä katsella kesäisiä kuvia ja kaikkea sitä runsautta mikä silloin pörräsi ja surrasi ja kasvoi ja ryömi jokapuolella. Sitä ei koskaan jotenkin tajua kylliksi silloin kun on kesä ja se kaikki on läsnä siinä nenän edessä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Uuvana :)

  Koitin käyttää sopivan pientä aukkoa, näissä muistaakseni f/8, jotta nuo siipikuivot ja sudenkorennon ruumis muutenkin tulisi mahdollisimman hyvin syvyysterävyysalueelle. Jälkeenpäin ajatellen, olisi voinut vielä hiukan himmentää - ehkä aukon verran - tuonne f/11 tuntumaan.

  Olet ihan oikeassa tuossa, mitä sanot kesästä ja sen laji- ja kasvirunsaudesta. Talvi on siinä mielessä "ankeaa" aikaa, kun eloa on suppeammalla "alueella". Mutta kyllä talvellakin aurinkoisina päivinä voi löytää kivaa kuvattavaa ja tuleehan se kevät ja kesä sieltä taas :D

  VastaaPoista
 5. Totta, onhan talvi hiljaista. Tosin minua on jotenkin tämä tavaton lumentulo viime aikoina innostanut niin, että kuvailemaan haluaisi paljon enemmän mitä töiltä ehtii. Talvessa on kuvauksen suhteen se kiehtovaa, että ei ole samaa runsaudenpulaa niinkuin kesäisin ja varsinkin keväisin. Tuntuukin että kohteita on siksi joskus (ei aina kylläkään) jopa melkein helpompi löytää nyt, kun on niin paljon vähemmän näytillä. O helpompi keskittyä johonkin kun ei koko ajan vilise potentiaalisia kohteita silmissä.

  VastaaPoista
 6. Jovain, hyvin passaa näitä katsella. Olen alkanut laitella vanhoja kuvia Facebook-albumeihin, tulee samalla käytyä kuvat läpi ja edes jonkinlaiseen järkevään järjestykseen... Kevätpuolella pitäisi taas värkätä luontokuvaesitys paikalliseen kirjastoon.

  VastaaPoista
 7. Olet oikeassa, Uuvana. En tullut ajatelleeksi tuolta kantilta asiaa, että talvella on mahdollisuus keksittyä joihinkin tiettyihin kuva-aiheisiin enemmän, kun kevät ja kesä usein pursuaa yltäkylläisyyttä kuvauskohteiden suhteen, eikä kaikkea ehdi millään nähdä saatikka kuvata.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kiitos Irma :)

  Tuo on totta, mitä sanot. Kuvauksen kannalta hiljaisempaa aikaa voi käyttää hyväkseen juuri tuossa kuvien lajittelupuuhassa ja toki on mukava käydä läpi sitä mitä tuli kuvattua...

  Tuo luontokuvaesityksesi paikallisessa kirjastossa kuulostaa hienolta idealta. Sinulla onkin sinne runsaasti hyviä kuvia. Sen voin sanoa rehellisesti sen perusteella, mitä blogiasi olen seurannut :D

  VastaaPoista
 9. Mukava on kesää muistella pakkasen ja lumen keskellä. Korentosi näyttäisi sivelevän tuon korren kukinnon auki ja syövän siemenet. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista Delilah :)

  Totta, ihan kuten kuvaa tulkitset, niin näyttäisi tapahtuvan :D

  Näin pakkasen ja lumen keskellä kuvausmahdollisuudet ovat vähäiset, niin täytyy turvautua kesäisiin kuviin, niin kauan kun niitä riittää.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!