22.1.2009

Rautatiesilta illalla


Tein tästä kuvasta HDR:n (kolme valotusta), mutta se ei tuntunut tuovan tähän kuvaan juurikaan lisäarvoa. Eikä kuvaan tullut nähdäkseni myöskään mitään kovinkaan selvästi näkyvää efektiä. Normaalista iltakuvausjärjestelystäni, ja varsinkin HDR kuvistani, poiketen kuvasin nyt ISO 100 herkkyydellä ja suurimmalla polttovälin (tässä 22 mm) sallimalla aukolla (f/4). Olisi ehkä tullut noista lamppujen valosta paremmat, jos olisin himmentänyt aukkoa kolme neljä pykälää, eli reilun aukon verran, ja olisin samalla nostanut herkkyyden ISO 200:n. Tällöin valotusaika pysyisi edelleen tolkullisissa rajoissa, eli kutakuinkin samassa kuin näissä kuvissa. Valotusajat olivat näissä kuvissa 2, 5 ja 10 sek.

Sillasta on muitakin kuvia, eri kuvakulmista jne. ja yhdessä taitaa olla ohi kiitävä juna (jonka hiukan missasin), mutta kun näitä kuvia ei nyt ole liikaa, niin säästän niitä hieman tuonnempana postattavaksi... kaikki keinot käyttöön :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!