14.4.2012

Lapasotka

Nämä kuvat ovat edelleen viime kesän satoa. Päädyin nyt taas käsittelemaään näitä kuvia, kun tälle päivälle suunniteltu retki "kuivui" kokoon sateisen ja sumuisen sään takia. Kummallinen kevät: Ensin on kevät aikaisessa ja sää kaunis, sitten tulee takapakkia, pakkasta ja luntakin. Nyt on seuraaville muutamalle viikolle ennustettu pääasiassa sateita. Toivottavasti ennusteet ovat väärässä...

Ja sitten näihin kuviin. Nämä kuvat on kuvattu viime vuoden heinäkuussa Seurasaaressa Helsingissä. Lintu kellutteli poikueensa kanssa vanhan tiilitehtaan raaka-ainelähteen, saven, kaivamisesta muodostuneella lammella. En ole kuitenkaan varma onko tämä lintu lapasotka naaras. Olen kahden vaiheilla. Toinen vaihtoehtoni olisi tukkasotka naaras, mutta tässä vaiheessa olen siis kallistumassa tuon lapasotka naaraan kannalle.

4 kommenttia:

 1. Kevät on tosiaan ollut merkillinen, kuten totesit. Nyt täällä laulelevat jo peipposet, yksi niistä istui aamulla pihlajan latvassa ikkunan takana. Ovat kuulemma ruokailleet pihan lintulaudalla yhtä aikaa kaikessa sovussa oravan kanssa. Lintulaudan pystyttänyt pappa on iloinen, kun saa seurata ruokailijoita.

  Sotkasi on kaunis. Se näyttää aika tyytyväiseltäkin. Sen sulissa on monta ruskean sävyä. Lasilta vaikuttava vesi on kirkasta ja sotka kuvastuu siitä hauskasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Viime sunnuntaina oli kaunis sää (poikkeuksellisesti, ainakin siltä tuntui), jolloin pääsin hiukan retkelemään ja havaitsin itsekin, että peippoja on äänessä mukavasti. Kuten tuon pihapiiriisi laudan pystyttänyt pappa, sain itsekin parhaimman ja iloisimmat retkihavaintoni erään lintujen ruokintapaikan yhteydessä, johon retken loppuvaiheessa pysähdyin toviksi lintuja tarkkailemaan. Tästä kuitenkin sitten enemmän tulevassa postauksessa...

  Näistä tämän postauksen kuvista:

  Olen itsekin yllättynyt, kuinka olen unohtanut tämän retken kuvat, jolla tämä sotka on kuvattu. Muistan sen, että varsinainen retkeni kohde oli paljon harvinaisempaa sorttia - mandariinisorsa - jota varta vasten lähdin havaintoilmoitusten perusteella tuolta Seurasaaresta etsimään. Sää kuitenkin huononi aika pian saavuttuani, enkä onnistunut mandariinisorsaa löytämään, ja kuvien määrä jäi muutenkin vähäiseksi, niin kait sitten tämä sotka vain jotenkin unohtui...
  Onneksi löytyi nyt sitten. Näyttävä lintu tämäkin, eri ruskean sävyineen.

  VastaaPoista
 3. Upeat sorsan kuvat, ei mitään normikamaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista, Iines.
  Mukava nähdä sinua täällä pitkästä aikaa.
  Postaustahtini on aika hidas nykyisin, mutta toivottavasti vilkastuu piakkoin. On näet muutama linturetki tiedossa ihan lähiaikoina. Toivottavasti ovat "satoisia"... :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!