4.1.2012

Oksat pois...

...tekisi mieleni valokuvaajana usein sanoa! Nämä kuvat kertonevat varsin hyvin mitä tarkoitan. Kuvissa on itselleni melko harvinainen lintu, punakylkirastas, ja kuten kuvista hyvin näkee, blokkaavat oksat jälleen melko "täydellisesti" mahdollisuuden kunnon kuvaan tästä linnusta. Koitan kyllä mahdollisuuksien mukaan kiertää eri kuvakulmaan, jotta näkymä lintuun olisi esteettömämpi, mutta aina se ei ole mahdollista. Alin kuva on täysin jälkikäsittelyssä rajaamamaton, eli olen päässyt lintua varsin lähelle, mutta taas on vielä yksi oksa linnun pään edessä. Muuten kuvausetäisyys ja -tilanne olisi ollut itselleni melkolailla täydellinen. Keskimmäinen kuva on jopa tarkka, mutta oksia edessä tietenkin...



Täytyy toivoa että joskus vielä onnistaa ja pääsee kuvaamaan tätä(kin) lintua esteettömästi. Nämä kuvat ovat viime kesän satoa, joten ehkä tulevana kesänä tulee uusi mahdollisuus...


 

8 kommenttia:

  1. Samat on mieliharmit täälläkin. Eikä nuo tirpat aina edes jaksa odotella sitä että kuvaaja etsii sitä oikeaa kuvakulmaa. Miettii toinen aloittelija. Sinänsä hyvät ja terävät kuvat rastaasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Tiitsa. Hauska nähdä uusi kasvo täällä :)

    Olet oikeassa siinä, että useinkaan linnut eivät jaksa odotella että kuvaaja pääsee parempaan kuvakulmaan, mutta joskus näinkin on käynyt.

    Oksille ei oikein mahda mitään ja linnut tietenkin istuvat juuri sinne minne niitä huvittaa :)

    Ehkä eniten minua noissa oksissa harmittaa se että ne hämäävät/sekoittavat kameran tarkennuksen ja kuvista tulee siksi usein epäteräviä.

    VastaaPoista
  3. Punakylkirastas on senverran harvinnainen että kaikki kuvat kelpaa. Keskimmäinen kuva on mielestäni onnistunut valotukseltaan parhaiten.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Suloensio :)
    Mukava nähdä sinua täällä taas pitkästä aikaa...

    Olen kanssasi samaa mieltä: Keskimmäinen kuva on näistä kuvista selvästi paras, mutta kuten toteat, on punakylkirastas melko harvinainen kuvauskohteena (ainakin minulle) joten hieman heikommatkin kuvat menee hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Nämä kolme kuvaa yhdessä antavat hyvän kuvan tipistä, joten ei kannata harmitella oksaa alakuvassakaan. Kun tällainen lintu joskus vilahtaa silmien edessä, tiedämme tästälähin, että se on punakylkirastas. Muuten, lintusi taitaa laulaa. Onko tällä rastaalla parempi laulunääni kuin räkätillä?

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi Delilah :)

    Olet oikeassa, kyllä kuvien avulla linnun jo tunnistaa. Jotenkin vain aina toivoisi hieman "esteettömämpää" kuvaustilannetta, mutta ehkä niitä vielä tielle osuus :)
    Lauluääni minun milenkiintoni tähän lintuun herättikin. Olin kävelemässä eräitä pitkospuita pitkin ruovikon keskellä, kun kuulin tämän linnun äänen ja ryhdyin katselemaan, että mistä se kuuluu. Hetken haeskeltuani näin tämän punakylkirastaan erään puun lavaosassa, josta kaksi ekaa kuvaa onkin otettu. Lintu lennähti pois, ja palasin takaisin päin pitkospuita pitkin toiveella, että saisin paremman kuvan. Alin kuva on siitä tilanteesta paras ja "esteettömin". Muuta kuvat olivat pahemmasta risukosta kuin ekat kaksi kuvaa :)

    Ja kyllä, kyllä tämän punakylkirastaan lauluääni on mielestäni selvästi parempi kuin räksällä :)

    VastaaPoista
  7. "Suomessa pesii 2–3 miljoonaa paria, ja se on 4. runsain pesimälintumme."
    Eiköhän tilaisuuksia vielä tule :)

    VastaaPoista
  8. Juu, kyllä niitä taitaa runsaasti pesiä, mutta eivät vain satu MINUN silmiinin/kameran etsimeen ja varsinkaan silloin kun ovat sopivalla kuvausetäisyydellä ja ilman oksia tai muita esteitä edessä :)

    Mutta jatketaan yrittämistä :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!