4.4.2010

Tämän kevään telkkiä

Pitkäperjantaina oli sen verran kaunis ilma päivällä, että lähdin kävelylle ja otin kameran mukaan. Ajatuksena oli käydä katsastamassa ainakin tutut sorsapaikat tuosta läheisen vesistön ääreltä. Sorsia olikin riittämiin, mutta ilokseni joukkoon ilmestyi muutama telkkä, joita seurasin rantoja pitkin kävellen hyvän tovin. Seuraavassa muutamia runsaan kuvasadon tuotoksia.

Aika tiivisti tuo herra Telkkä seurailee rouva Telkkää :)
 

6 kommenttia:

  1. Perjantai oli tosiaan kaunis, ainakin iltapäivällä. Kyllä auringossa saa ihan toisenlaisia kuviakin.

    Herra Telkkä on kyllä aika ahdistava tapaus ;).

    VastaaPoista
  2. Aurinkoset kuvat piristävät kummasti. Kauniit peilauksetkin olet kuviisi saanut. Telkkiä en ole vielä nähnyt täällä, mutta ehkäpä jo huomenna. Työmatkan varrella on virtapaikka, johon telkät tulevat ensimmäisenä. Siinä tulee kevätaamuisin pysähdyttyä töihin ajaessa tiirailemaan ja kuvailemaan lintuja. Talvella paikalla on koskikaroja.

    VastaaPoista
  3. Hullukaali: "Perjantai oli tosiaan kaunis, ainakin iltapäivällä."

    Täällä päin oli koko päivän, voisi sanoa. Lähdin noin klo 11 kävelylle ja olin noin 3 tuntia liikenteessä, koko sen ajan ja jälkeenkin oli varsin kaunista. Toki aurinko tuli pilviseltä taivaalta, mutta silti.

    Hullukaali: "Kyllä auringossa saa ihan toisenlaisia kuviakin."

    Näin on. Heti on enemmän kuvausmahdollisuuksia ja säätöjä tehtäväksi, kun on riittävästi auringon valoa.

    Hullukaali: "Herra Telkkä on kyllä aika ahdistava tapaus ;)."

    Juu, näin voi sanoa :)
    Seurasin ko. pariskuntaa pitkään ja tiivisti herra Telkkä piti rouvaa silmällä. Oli ihan "kyljessä" kiinni lähes kokoajan. Olisiko herra Telkkä mustis? :)

    VastaaPoista
  4. Irma: "Aurinkoset kuvat piristävät kummasti."

    Näin on. Heti oli ulos lähdettävä, kun vaikutti aurinkoiselta. Pitkään on ollut kovin sateista ja tukkoista täällä päin. Nytkin oli sitten perjantain jälkeen koko tämä loppu pääsiäinen ihan synkeää ja sateista :(

    Irma: "Kauniit peilauksetkin olet kuviisi saanut."

    Kiitos Irma! :)

    Irma: "Telkkiä en ole vielä nähnyt täällä, mutta ehkäpä jo huomenna. "

    En minäkään montaa vielä tänä keväänä ole nähyt. Kaksi pariskuntaa tuolloin perjantaina näin.

    Irma: "Siinä tulee kevätaamuisin pysähdyttyä töihin ajaessa tiirailemaan ja kuvailemaan lintuja. Talvella paikalla on koskikaroja."

    Tuo vaikutta aika ihanteelliselta mahdollisuudelta. Tämä on varmaan se sama paikka, jossa sinun blogisi koskikara -kuvat on otettu.

    VastaaPoista
  5. Uudella jöötillä kuvattu?

    Terävää kuvaa tuo näyttää tekevän, oliko miten nope tarkentamaan?

    VastaaPoista
  6. JP: "Uudella jöötillä kuvattu?"

    Juu, Sigma 70-200mm f/2.8 + Sigma 2.0x telekonvertteri oli käytössä näissä.

    JP: "Terävää kuvaa tuo näyttää tekevän,"

    Näissä kuvissa kohde on suhteellisen lähellä ja aukkoa on himmennetty jonkin verran (muistelen ulkomuisitista nyt) joten terävyys on ihan hyvä.

    JP: "oliko miten nope tarkentamaan?"

    Minulla on pieni kuvasarja telkkien lentoon lähdöstä. Siitä voi hiukan päätellä että oli varsin nopea tarkennus. Saatan tuon kuvasarjan laittaa esiin jossain vaiheessa. Se mikä tuosta objektiivista puuttuu - ja joka epäilemättä olisi hyödyllinen ja auttaisi tarkennusnopeudessa - olisi "focus limiter", jolla voisi tarkennuksen rajata tietylle välille (esim. ääretön - 3 metriä), että se ei aina kelaisi päästä päähän.

    Kaikkinensa olen tuohon objektiiviin, lyhyen kokemuksen perusteella, tyytyväinen. Hyvä peli ja voin sitä suositella muillekin. Ei mitään järkeä (ilman lottovoittoa) ostaa Sonyn 70-200 f/2.8 objektiivia, joka on yli tuplahintainen tuohon nähden. Voi se vähän "laadukkaampi" olla, mutta ei tuplasti laadukkampi.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!