30.6.2009

Vesipisarat





Muutama "puolimakro" eli ei ihan niin kauhean läheltä "makroetäisyydeltä" kuvattu vesipisara tuota muutaman viikon takaa. Ei pitempiä jorinoita tällä kertaa :)


8 kommenttia:

  1. *jää tuijottamaan suu auki sanattomana, havaitsee pienen kuolavanan valuvan suupielestä ja toteaa, että on aika mennä nukkumaan*

    Mahtavan näkösiä. Vaikkei olekaan niin tarkkoja, mukamas. Noi niitä juttuja, ku itekin aina jääny katteleen lehdillä into piukal ja tökkiny saadakseni tipat liikkeelle.

    Mutta nyt sinne unille. Ööt!

    VastaaPoista
  2. Heh heh hee, taitaa olla Mou Rirellä jo väsy :)

    Olet kuitenkin tarkkavainen, näissä ei tarkennus ole osunut ihan nappiin, mutta hämäävänä elementtinä on tuota ns. lyhyt syvysterävyyttää,joka aiheuttaa tarkenusaleen eten ja taakse "sumeutta". Se kuuluu asiaan, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että ei itse pisarat ole aivan terävimmillään...

    Tuo on totta mitä sanot, että lehdillä olevia vesipisaroilla on joskus kiva tökkiä ja katsoa minne päin ne lähtee liukumaan.

    Öitä vaan, pitää itsekin poistua nukkumaan :)

    VastaaPoista
  3. Jape,

    "Muutama "puolimakro" eli ei ihan niin kauhean läheltä "makroetäisyydeltä" kuvattu vesipisara"

    Perustin tuon tarkkaavaisuuteni ihan vaan tuohon lauseeseen, en mä sitä muuten olis hokannu :D

    On ne vaan edelleen hienon näkösiä, vähän selväjärkisempänäkin kun katselee ;D

    VastaaPoista
  4. Mou Rire,

    Ahaa - OK :)

    No minusta nämä kuvat toimivat paremmin tosiaan, kun katsoo näin pienempänä, blogikoossa. Kun katsoo isomman version kuvaa klikkaamalla, niin ei ehkä toimi ihan yhtä hyvin juuri nämä kuvat, mutta ei aivan kehnot kuitenkaan :)

    VastaaPoista
  5. Vesipisarat on hyvän näköisiä.
    Myös alempi kukkakärpänen on onnistunut.

    VastaaPoista
  6. hienoa, jape! saatan laittaa vertailukohtaa omaan blogiini, satuin näet itsekin juuri mökillä kuvaamaan kastepisaroita. omat kuvani vaan taisivat jäädä paljon pimeämmiksi ja huonommiksi.

    VastaaPoista
  7. tikka: "hienoa, jape! saatan laittaa vertailukohtaa omaan blogiini,"

    Kiitos tikka! :)
    Jos laitat niitä kuvia blogiisi, niin on mielenkiintoista nähdä millaisia kuvia sinä sait aikaiseksi. Ei nämä minun ottamani kuvat "täydellisesti" onnistunut, hiukan olen sitä mieltä, että on ehkä aavistuksen tarkentunut pieleen kuvat, ehkä...

    ...toisaalta vesipisarasta heijastuva valo voi hämätä tarkennusautomatiikkaa, luulen...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!