23.12.2011

Hyvää Joulua!


Hyvää Joulua 2011 kaikille blogini lukijoille! :)

Kuluvan vuoden viimeinen neljännes on ollut blogissani aika hiljainen. Kelit ulkona ovat olleet valokuvaamisen suhteen aika huonot, enkä toistaiseksi ole saanut erityistä inspiraatiota sisäkuvaamiseen. Ehkä inspiraatio vielä löytyy...

Eipä silti, loppupelissä kevään tulo ei ole kovinkaan kaukana ja silloin taas löytyy luonnossa kuvattavaa. Elättelen kylläkin toiveita, että saisin mahdollisuuden nähdä ja kuvata erään suosikkilintuni vielä tuossa tammi-helmikuun kieppeillä, tutuissa koskimaisemissa. Saa nähdä kuinka käy...

Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille !

4.12.2011

Kuoriainen

Kuvausrintamalla on ollut jo hyvän aikaa hiljaista itselläni. Kelit eivät tunnu kuvaukseen sopivilta, eikä ole saanut itseä motivoitua lähtemään katsomaan, olisiko jossain vielä esim. lintuja nähtävissä ja mitä lajeja mahdollisesti löytyisi. Perinteiset "talvilajit"  linnuissa (siis muut kuin tiaiset jne.) eivät taida vielä olla helposti havaittavissa. Pitäisi saada lunta hiukan maahan ja pysyvä pakkanen, jotta päästäisiin tästä jatkuvasta märkyydestä eroon. Samalla voisi tulla tilaisuuksia nähdä vuodenajan lintuja enemmän.

Odotan, että tammikuulla voisi taas olla mahdollista nähdä esim. koskikaraa, mutta sitä odotellessa postaan jälleen kuvia viime kesältä. Tällä kertaa, vaihtelun vuoksi, hyönteisiä. Tai oikeammin kyseessä on yksi hyönteinen, tarkemmin kovakuoriainen. En vain ole aivan varma onko kyseessä Kultakuoriainen vai Kuparikuoriainen. Ovat melkolailla saman näköisiä. Hiukan enemmän olen tällä hetkellä kuparikuoriaisen kannalla.

Kuvat on otettu heinäkuun lopussa, mökin lähistöllä olevalla pienellä niityllä, jossa tuntuu melko mukavasti viihtyvän perhosia ja hyönteisiä, joskus näitä kovakuoriaisia myös.