27.4.2011

Sinivuokot

Hieman lähikuvayritelmiä ensimmäisistä tänä keväänä havaitsemistani sinivuokoista...








 

23.4.2011

Kurjet tulivat

Olimme viikko sitten Tikan kanssa tämän vuoden esimmäisellä Porkkalanniemen retkellämme. Tarkoitus oli ainakin käydä Porkkalanniemen eteläisimmässä kärjessä, Pampskataniksi sanotulla näköalapaikalla, josta on suht' esteetön näkyvyys tarkkailla, josko meren yli tulisi muuttavia lintuja.

Huomasimme pian, että emme olleet ainoina liikkeellä, vaan Porkkalanniemen retkeilyalueen paikoituspaikat, ja hiukan muutkin paikat, olivat autoja täynnä. Saimme kuitenkin tuurilla, voisi sanoa, autolle paikan ja heti siinä yhteydessä oli lintuhavainto, joka oli ainakin minulle uusi, vaikka en siitä kuvaa tietenkään onnistunut saamaan, kun jäin vain katselemaan, että mikäs tuo on. Lintu oli kookas ja valkoinen, ilmeiseti joku haikara. Ei kuitenkaan "perinteinen" harmaahaikara. Lintu lehahti lentoon järven jäältä läheltä paikkaa, jonne automme jätimme. Harmi, kun ei ehtinyt ottaa kuvaa.

Kun kävelimme autolta kohden Porkkalanniemen kärkeä ja Pampskatania, tuli selväksi, että siellähän ne muiden autojen omaistajatkin olivat. Oli nimittäin hiukan ruuhkaa tuolla. Minulla oli kameran lisäksi kiikari matkassa, mutta emme tuolla onnistuneet käyntimme aikana näkemään mitään erikoisempaa muuttoaaltoa. Ehkä olimme hiukan liian myöhään (päivästä) liikkeellä.

Kun poistuimme tuolta Pampskatanilta, niin poismeno matkalla olikin mielenkiintosita seurattavaa, mutta niistä sitten tulevissa postauksissa enemmän. Täytyy sanoa, että taisimme, tai tarkemmin siis Tikka, havaitsi todellisen harvinaisuuden, joka harmikseni todentui vasta myöhemmin kuvista. Muuten olisimme epäilemättä koittaneet päästä lähemmäksi kohdetta, joka mitä ilmeisimmin oli mandariinisorsa. Olisin ainakin yrittänyt ottaa kuvaa, joka nyt jäi minulta kokonaan siis ottamatta.
Päivän ainana teimme useita mielenkiintoisia havaintoja, kuten 3 hirveä, pari metsäkaurista sekä nämä seuraavien kuvien kurjet. Olimme nimittäin ajamassa Porkkalanniemestä pois päin, kun päätimme tarkistaa Porkkalaniemen alueella (siis Kirkkonummella) ns. Mattbyn pellot, joilla lintuja tapaa levähtää tulvivilla pelloilla. Sielläkin oli paljon väkeä tarkkailemassa lintuja. Olimme lähdössä jo pois, kun kuulin tutun kuuloista kaklatusta ja sanoin Tikalle kuta kuinkin niin, että taitaa olla nyt tulossa kurkia jostain, katsotaan vielä hetki...
Ja niinhän sieltä etelästä päin tuli hetken päästä peltojen ylle sellainen 40-50 kurkiyksilön seurue, joka teki muutamia lentokuvioita peltojen yllä, hakien suuntaa. Linnut olivat suht' etäällä, mutta minusta nämä kuvat toimivat ihan hyvin antaen kuvaa kurkien muodostelmalennosta. Vielä jäi siis se lähikuva kurjesta ottamatta, mutta ehkäpä sihenkin tulee tilaisuus joskus...





Alinta kuvaa on jonkin verran rajattu, jotta linnuista saisi edes hiukan selvää...


17.4.2011

Tiltaltti

Ohessa noin viikko sitten kuvaamani lintu, jonka arvelen olevan tiltaltti, mutta en ole aivan varma. Tiltaltti ja pajulintu ovat sen verran saman näköiset, että en pysty aivan varmaksi sanomaan. Jos tämä on tiltaltti, niin se on samalla uusi lintuhavainto minulle.









Itseäni näistä kuvista miellyttää eniten kaksi alinta kuvaa. Niissä esim. tausta on hienosti sumentunut ja sommittelukin on aika hyvä :)

11.4.2011

Kevät etenee

Kevät etenee nyt aika vauhdilla, vaikka välillä tuntuu hiukan takapakkia tulevan. Nyt menneenä viikonloppuna oli kuitenkin ulkona kaunis, joskin tuulinen, sää. Päätin lähteä Viikkiin pienelle retkelle katsastamaan, näkyisikö siellä mitään kiinnostavaa. Kannatti kyllä lähteä, jo siksikin, että tulin kävelleeksi varsin pitkän lenkin Vanhankaupunginlahden Viikin puoleisella alueella. Lisäksi näin muutamia, ilmeisesti itselleni uusia lintuja, joita en kaikkia onnistunut tunnistamaankaan, kun olivat sen verran etäällä. Ei oikein kiikarillakaan erottanut. Joku melko voimakkaan keltainen lintu oli yksi, mutta en osaa sanoa mikä se olisi voinut olla. Lisäksi kuvista kotona huomasin, että kuvissa oli enemmänkin lintuja, kuin olin kuvaustilanteessa huomannutkaan... :)

Seuraavassa hiukan kuvasatoa lauantailta:


Kanadanhanhia.
Mikä mahtaa olla ylemmässä kuvassa alareunaan epäteräväksi jäänyt pieni lintu? Huomasin sen vasta kotona, kun kuvia selasin... 

Outo lintu.
Olisiko tämä sama lintu, kuin ylimmän kuvan epäteräväksi jäänyt lintu?
Kuvaa on todella rajusti rajattu jälkikäteen kuvankäsittelyssä, kun lintu näkyi vain pienenä pisteenä keskellä peltoa alkuperäisessä kuvassa.

Pajusirkku.
Tämä koiras lenteli minua "härnäten" korrelta toisella ja korret heiluivat tuulessa aika voimakkaasti, joten en saanut juurikaan tarkennettua oikein yhtäkään kuvaa... 



Merihanhet.

Päivän ehkä iloisin havainto minulle olivat nämä merihanhet. Näitä oli Viikin puolisella Vanhakaupungnlahden rantaliejukoilla useita, mutta tämä pariskunta oli riittävän lähellä kohtuullisten kuvien saantiin. Näiden touhuja seurasin varsin pitkään rantalepikön kätköistä... :)
Valo tietysti oli hiukan epäsuotuisa, kun valo oli pääasiassa merihanhien takana, joten kuvaajan puoli oli yleensä melkolailla varjossa. Mutta ihan kohtuullisia tuli kuvista silti.
 

4.4.2011

Keväinen orava

Tai oli näitä muutamakin mökin pihapiirissä, kun toisiaan leikillään jahtasivat ja väijyivät. Eivät vain sattuneet sommittelun kannalta sopivasti samaan aikaan kuvaan, niin en saanut niitä sitten näihin postauksiinkaan molempia, vaan vain toisen. Jokunen kuva kyllä oli, jossa molemmat olivat, mutta yleensä toisesta näkyi vain joku pieni osa, joten niistä ei oikein hyvää kuvaa saanut mielestäni. Mutta menkäämme näillä. Mielestäni tuossa männyn kyljessä ympäristöään tarkkaileva orava on varsin herttainen jo sinällään. Ei tuohon juuri mitään lisää kaipaa... :)
Ja se toinen oravakin oli varsin lähellä tuota männyn pikkuoksalla istuskelevaa oravaa: vain metrin verran alempanan kiersi puunrunkoa, ilmeisesti miettien miten pääsee tuolla samaiselle oksalle, syrjäyttämään toisen...








1.4.2011

Personal Shopper

Harva asia on saanut minut viimeaikoina innostumaan, mutta täytyy sanoa, että hiljan aamu-tv:ssä näkemäni uusi "keksintö" näin teki. Aamu-TV:ssä oli haastateltavana naishenkilö, joka kertoi Suomeen rantautuneesta personal shopper -palvelusta. Olin heti vaikuttunut! Kaikki minut tuntevat voinevat todistaa, että rakastan shoppailua ja voisin viettää tuntikausia vaateliikkeissä katsellen, mallaten ja sovittaen ihanaisia vaatteita. Elämä vain on nykyisin niin hektistä ja tilanteet heittelevät minua asiasta ja paikasta toiseen, että ei meinaa ehtiä.

Työkin on alkanut häiritä rakasta harrastustani, joten ajattelin, että personal shopper -palvelu on kuin räätälöity minulle. Kerron kokemuksistani kohta, mutta sanon heti niille henkilöille siellä takarivissä, jotka hymähtelevät tälle loistavalle asialle, että kyllä miehetkin, jotka kulkevat omia polkujaan, voivat käyttää tätä palvelua.

Sovin tapaamisen personal shopper Aina-Helinän kanssa suosittuun ostoskeskukseen, jossa olisi taatusti valikoimaa ja vaihtoehtoja. Tapaamisen aluksi Aina-Helinä kartoitti ja määritteli tyyliäni, dimensioitani ja ulottuvuuksiani, jonka jälkeen olimme valmiita itse pääasiaan: vaatteiden shoppailuun!

Heti ensimmäisessä liikeessä olin kuin kotonani. Maailman merkkien, kuten Dolse & Keppana jne., keskellä tunsin oloni kotoisaksi; täällä on hyvä olla.

Liikkeessä personal shopper päätettiin irti ja itse sain vain olla rennosti sovituskopissa kun personal shopper toi juuri minun tyyliini sopivia asusteita sovitettavaksi. Kunpa tämä päivä ei koskaan päättyisi...

Kiertelimme monissa liikkeissä, ajan- ja todellisuudentaju hävisivät. Tästä huolimatta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin kävi myös shoppailuretkellemme. Paljon löydettiin laadukasta vaatetta ja uutta raikkautta tyyliini. Kyllä pätevä personal shopper on painonsa arvoinen kullassa, sen sain totisesti todeta, mutta ei kaduta. Varsinaiset hyödyt tulevat kertautumaan, kun nyt personal shopperilla on minun dimensiot ja tyyli mielessään, niin hänet voi lähettää yksin ostoksille ja yllättämään minut uusilla kuoseilla ja vaateihanuuksilla. Minulle jää vain maksajan rooli. Kätevää!

Seuraavassa kuvassa eräs löytömme, jolla erotun selvästi katukuvasta ja se ilmentää persoonaani ja tuo keväisen raikkaan tuulahduksen vaatekaappiini. Ainoastaan väriin emme olleet aivan 100% tyytyväisiä, sillä tasainen harmaa olisi soveltunut minulle paremmin - kuulemma - mutta liikkessä ei ollut aivan niin hyvät valikoimat, että juuri minulle sopivasta värimaailmasta olisi päästy valitsemaan. Kuosi ja leikkaukset olivat kuitenkin "just" minulle, joten päädyimme näihin. En voisi olla tyytyväisempi!


Olen itse lisännyt kokonaisuuteen aurinkolasit, koska kokonaispaketista tuli niin hottia, pelkään että viedään vallan käsistä, siksi on hyvä hiukan olla "incognito". Täytyy sanoa, että olen kovasti mielissäni tuloksesta ja tuli jotenkin rento ja vapautunut olo; varmuutta lisää.

Ainoa, joka tulevaa menestystä voisi rajoittaa, on rahan meno, mutta kyllä kunnon personal shopper palvelusta kannattaa maksaa!

Tässä kohden teillä lukijoilla on oiva mahdollisuus tukea meikäläistä ja mahdollistaa tämän hienon palvelun käyttö myös jatkossa. Halukkaat voivat tekstata sanaparin "APRIL FOOL" (toimii kaikilla operaattoreilla) ja 20 euroa laskutetaan diskreetisti seuraavassa laskussanne. Voitte tekstata niin monta kertaa kuin haluatte: Te päätätte. Tyyli on vapaa!

Ihan vinkkinä voisin sanoa, että esim. kohta alkaa Hullut Päivät Stockmannilla, joten jo sinne olisi kiva päästä hiukan hulluttelemaan personal shopperin kanssa.

Personal shopperin palveluihin nimittäin kuuluu mm. Shoppailukierros Helsingissä ja Vaatekaapin päivitys kauden vaatteilla. Kuullostaa ihanalta ja palan halusta päästä kokeilemaan.