30.8.2010

Söderskär

Olin heinäkuun puolen välin tuntumassa retkellä Porvoon saaristossa, Söderskärin majakalla. Kyyditys lähti Helsingistä Kauppatorin laiturista ja kesti noin 2 tuntia suuntaansa. Ohessa hiukan kuvasatoa tuolta retkeltä.
Laitan tähän nyt aika monta kuvaa. En jaksanut alkaa kaikkia varsinaisesti käsittelemään erikseen, vaan tein näille vain rajaukset ja kuvien perussäätöjen asetukset RAW-muunnosohjelmassa ennen kuvakoon muuntoa blogikokoon ja tallennusta JPG:ksi.




Kivitasku Kirvinen pomppi tuolla majakkasaaren kallioilla.
 

 

Pääskyjä oli myös runsaasti. Kolmessa ylimmässä kuvassa on ilmeisesti haarapääsky ja alimmassa kuvassa räystäspääsky. Räystäspääskyt pitivät majaa ylhäällä majakkatornissa, aivan näköalatasanteen alla olevalla levikkeellä.
Hankalia kuvattavia nämä pääskyt. Lentävät niin nopeasti ja suuntaansa kokoajan vaihdellen...


Tylli ja kaverit.
Keitä mahtavat kaverit olla? Saa kertoa jos on tietoa tai aavistusta...
(lisäys: kaverit ovat ilmeisesti suosirrejä)
 


Näkymä majakan näköalatasanteelta.
Etualalla olevalle saarelle (jonne mennee tuo riippusilta) ei saanut mennä, kun siellä oli jonkin linnun pesintä menossa. 




Mukava reissu, jossa aika vierähti joutuisasti, kuin huomaamatta. Päivä oli vielä kaunis ja aurinkoinen. Auringon polttavuutta ei tosin huomannut kuin vasta sitten, kun oltiin jo takaisin Helsingin Kauppatorin laiturissa. Paljaat ihokohdat oli aika lailla punottavat, aurinkorasvan käytöstä huolimatta...

EDIT (1.9.2010): Kivitasku korjattu kirviseksi. Lisätty merkintä, että tunnistetut "kaverit" ovat suosirrejä.

27.8.2010

Tampere AirShow 2

Ohessa vielä muutamia kuvia tuolta taannoiselta Tampere International Air Show reissultani.

Ensimmäisissä viidessä kuvassa on Alankomaiden Ilmavoimien taitolentäjä F-16 -koneella ja viidessä viimeisessä kuvassa on Suomen Ilmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawks, Hawk-suihkuharjoituskoneineen.












Kuvia olisi ollut vielä runsaasti lisää mm. helikoptereista, mutta eiköhän nämä konekuvat nyt riitä vähäksi aikaa... :)
 

23.8.2010

Elokorento

Muissa blogeissa onkin jo postailtu korentokuvia ahkerasti, joten laitanpa minäkin muutaman kuvan. Oheisten kuvien akrobaatin kohtasin eräällä heinäkuun lopun retkellä. Tuli kiitollisesti poseeraamaan eräällä lintutornilla. Lintuja ei näkynyt, mutta korentoja oli muutama. Ei tullut ihan hukka reissu :)

En ole varma onko kyseessä punasyyskorento, mutta lähden siitä olettamuksesta. Saa korjata jos olen väärässä.

Lisäys 24.8.2010: Olin väärässä, kyse on elokorennosta.





Voi olla, että tässä syksyn mittaan tulee vielä jokunen muu korentokuva postattavaksi.

EDIT: Otsikko ja tekstin maininnat korjattu punasyyskorennosta -> elokorennoksi.


20.8.2010

Tampere AirShow

Olin viime sunnuntaina, 15.8.2010, Tampere-Pirkkalan -lentoasemalla järjestetyssä Tampere International Air Showssa. Kyse on samasta tapahtumasta, kuin mikä oli viime vuonna Helsingissä, Malmin lentoasemalla, mutta nyt tänä vuonna ko. ilmailunäytös järjestettiin siis Tampereella (tai oikeammin Pirkkalassa, koska fyysisesti lentoasema on Pirkkalan puolella).

Päivä oli aurinkoinen ja kaunis, eli kelien puolesta tapahtuma onnistui hyvin. Tulin ottaneeksi todella runsaasti kuvia, reilu 1700 kpl, joitain kuvia piti jo ennen aikojaan poistaa suoraan kamerassa, kun meinasi muistikorttien (2 kpl) kapasiteetti loppua ennen mielenkiintoisimpia näytöksiä, jotka olivat viimeisenä.
No, poistin vielä tietokoneella jälkikäteen kuvista noin 400 kpl. Samankaltaisia kuvia oli paljon, kun olin asettanut kameran sarjatulelle varmuuden vuoksi, jotta nopeista tilanteista saisi "varmuudella" kuvia. Kuvasin viime vuodesta viisastuneena lähes koko päivän P-moodilla, jolloin ei ollut vaaraa siitä, että suljinnopeudet olisi menneet tappiin ja valotus pieleen sitä kautta. P-moodilla sulinnopeudet pysyivät hyvällä keskitasolla, tyypillisesti noin 1/640 sek. tasossa, joka pysäyttää lentokoneen liikkeen kyllä. Joissain tilanteissa olisi kaivannut hiukan nopeampia suljinnopeuksia kylläkin, mutta en vaihdellut asetuksia sitten juurikaan. Herkkys oli ISO200 koko päivän. Aukoiksi P-moodi "arpoi" varsin pieniä aukkoja, niiden vaihdellessa tyypillisesti f8 - f13 välillä, mutta nuo ovat lentävien kohteiden kuvauksessa ihan OK. Taivasta vasten kuvatessa käytin vielä yleensä +1/3 aukon ylivalotusta. En esittele seuraavaksi tulevia koneita erikseen. Kiinnostuneet voivat katsoa lisätietoja vaikkapa täältä kohdasta Lentokoneet.









Kuvia on sen verran runsaasti, että teen varmaankin jossain vaiheessa ainakin yhden lisäpostauksen niistä...

17.8.2010

Neitoperhonen

On ollut (ja hiukan vieläkin on) veto pois, enkä ole jaksanut juurikaan käsitellä kuvia. Siksi(kin) on aika hidas ollut tämä postaus tahti, mutta ehkä tämä tästä virkistyy syksyä kohden mentäessä. En kauheasti ole uutta materiaalia kuvannutkaan. Mutta jotain sentään kuitenkin. Tämä postaus on sarjassa "pakollisia postauksia joka vuosi", eli Neitoperhonen :)
No hyvä on saada vaihtelua lintukuville...
En nyt kirjoittele tässä tällä erää pitempiä, vaan laitan kuvat esiin.






Ei näissä mitään erikoista ole tällä erää, mutta alimmainen on ihan kohtuullinen kuvana...

9.8.2010

Keltavästäräkit lennossa

Oheiset kuvat on otettu heinäkuun alkupuolella Maarin lintutornilla Espoossa. Keltavästäräkki pariskunta piti siinä lentonäytöstään ihan tornin edustalla ja osin yllä, välillä levähtäen tornin viereisiin puihin. Ilmeisesti pariskunnalla oli pesä jossain lähistöllä, sen verran kiihkeästi siinä lensivät. Tulin ottaneeksi varsin runsaasti lentokuvia ja ohessa muutamia onnistuneempia nähtäväksi...








Hankala sanoa mikä näistä on paras, kaikissa niistä on jotain hyvää...
...mutta kolmas, neljäs ja kuudes kuva ainakin miellyttävät minua.

 

3.8.2010

Nokikana

En muistaakseni ole tänä vuonna vielä postannut nokikanan kuvia, joten tässä tulee muutama tämän kevään / kesän kuvasadosta.
Ensimmäinen kuva on otettu huhtikuun lopussa ja muut kuvat kesäkuun 20. päivän aikoihin.






Melko erikoisen näköinen tuo 3.-5. kuvissa esiintyvä nokikanan poikanen punaisine nokkineen. Aika hämäävä tuo nokka, kun aikuisella nokikanalla on nokka ja otsakilpi valkoinen. Tarkemmin kun katsoo, varsinkin jos sattuu samaan lähikuvan nokikanasta, niin kilpi ja nokka ei ole ihan valkoinen vaan hiukan pinkkiin vivahtava. Ainakin itse olen ollut tällaisen värisävyn huomaavani.