30.7.2010

Leppäkerttu

Leppäkerttuja on mielestäni näkynyt todella vähän tänä vuonna. Olisinko noin kaksi kertaa niitä nähnyt...
Seuraavassa muutamia kuvia toisesta näistä kohtaamisista. Kuvat on otettu kesäkuun lopulla.





Muutama muurahainen oli kovasti tuon leppäkertun kimpussa. Niitä ei nyt sattunut näihin postaamiini kuviin näkyviin (paitsi toiseksi alimmassa kuvassa utuisena lehden alla oikealla), kun ne kuvat, jossa muurahaisia oli, olivat järjestäen epätarkkoja.

25.7.2010

Tiira lennossa

En kirjoittele nyt pitempiä juttuja tällä erää, muuta kuin sen, että lentävää tiiraa on kiinnostavaa katsella ja koittaa kuvata :)
Kuvat on otettu tuolla toukokuun puolen välin tienoolla. Joku saattaa arvata / tietää että missä, tuosta neljännestä kuvasta...






 

21.7.2010

2. vuosipäivä

Tällä päivämäärällä tulee nyt täytteen JO 2 vuotta siitä kun aloitin tämän valokuvabloggaamisen. Oikeastaan tämä koko valokuva harrastus alkoi tuolloin, kaksi vuotta sitten.

Vuosipäivän kunniaksi laitetaan hiukan kukkia pöytään...


Toiseksi kuvaksi laitan sommitelman, joka onnistui hyvin ja tarkoituksella vielä 8-o
Juuri tällaista yritin: meriharakka (eräs suosikkilinnuistani) liitämässä ja siihen utuinen jamppa etualalle tuomaan syvyysvaikutelmaa.


Viime vuosipäivän postauksessa oli kuva kimalaisesta, jota olin koittanut pysäytää ilmaan. Laitetaan nyt sitten samaa teemaa, mutta kolmen kuvan verran ja tämän kevään tuoreesta kuvasadosta... :)



Hiukan on sekalaista kuvavalikoiman suhteen tässä postauksessa, mutta ei se haitanne... Vuosipäivän kunniaksi! :)

17.7.2010

Rastaan virkistystauko

Postaan taas kuvasarjan, joka sopii varsin hyvin vallitsevaan ilmanalaan. Kuvat eivät ole aivan tuoreita vaan tuosta toukokuun lopulta, jolloin kylläkin oli hyvin lämmin päivä. Kuvat on otettu Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä.








Rastas temusi tuossa pienessä lammikossa aika tovin. Hyvä on rastaidenkin välillä virkistäytyä :)

13.7.2010

Harmaalokki

Nyt, kun on kuumat ja hiostavat kelit päällä, niin postaan muutaman harmaalokki kuvan viileämmiltä ajoilta. Kuvat on otettu huhtikuun alussa, jolloin paikoitellen oli vielä vesistöissä jääreunuksia ja kävelyteiden varsilla pieniä lumikasoja.





Viimeaikoina tuo kuvissa näkyvä jääsohjo olisi tullut tarpeeseen :)
 

9.7.2010

Merihanhi

Blogimaailman hiljaiselon vallitessa postailen nyt hieman vanhempia kuvia, jotka ei niin kovin laadukkaitakaan ole, kun on kuvattu varsin kaukaa kohteesta. Jouduin rajaamaan reippaasti.



Kuvissa on siis merihanhi (melko varmasti). Näitä oli kuvien ottokohteessa kolme kappaletta, mutta kuva-alaan (rajauksen jälkeen) sattui kerralla vain tämä yksi. Kuten jo aiemmin totesinkin, jouduin rajaamaan kuvaa reippaasti.
Kuvat on otettu huhtikuussa Helsingin Vanhankaupunginlahdella, Viikin puoleisella rannalla, olevasta Hakalanniemen lintutornista. Ensihavainto minulle, käsittääkseni, merihanhesta. Kuvat jäivät vain tosiaan harmillisen etäisiksi, joten toivottavasti joskus saisi lähempääkin kuvan näistä hanhista.

3.7.2010

Punajalkaviklo

Kesä on blogimaailmassa aika hiljaista aikaa, olen huomannut, eikä silloin niitä kaikkein parhaimpia otoksiaan kannattane laittaa esiin, mikäli palautetta toivoo. No taukoa tai bloggaustahdin hidastusta on hyvä itsekin silloin tällöin harrastaa...
Ajattelin kuitenkin laittaa tässä nyt esiin taannoin kuvaamani punajalkaviklo -kuvat, kun hän tuli ystävällisesti suhteellisen lähelle esittäytymään ja varsin epätavalliseen paikkaan siihen nähden missä se yleensä tarpoo.



 
Kuvat on otettu Espoon Laajalahdessa, Maarin tornilta. Tornista reilu 12 metriä etu vasemmalle on muutama keskeltä katkennut puu, jossa linnut ajoittain levähtävät. Vikloja niissä harvemmin näkyy, vaan ne on yleensä kauempana liejukossa. Nyt tämä punajalkaviklo onnekseni päätti tulla hetkeksi tuohon. Lisäksi kannaltani oli sekin hyvä puoli tuolloin, että tornissa ei ollut muita, vaan pääsin siinä varusteineni liikkumaan ja vaihtamaan esteettä paikkaa ja kuvakulmaa. Kuvissa näkyy pieniä vaaleita ja mustia pisteitä. Ei ole likaa kennolla tai linssissä, vaan ne on jotain "mytiäisiä", jotka parveili tuossa viklon lähettyvillä.

Näistä kuvista alin on mielestäni paras.